Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки

Решенията ще се взимат според ситуацията, заяви доц. Ангел Кунчев
24 юни 2020 08:53, Александър Попов
355
Ако заразените с коронавирус растат заплашително, Щабът връща сериозните мерки
Снимка: БГНЕС
Ако заболеваемостта расте заплашително, е отворена възможността за връщане на най-сериозните мерки. Много се надяваме това да не стане", заяви тази сутрин в ефира на Нова тв доц. Ангел Кунчев.
 
Решенията щели да се вземат според развитието на ситуацията.
Още по темата
"Всички възможни мерки са на масата", категоричен бе той и отново призова за спазване на настоящите противоепидемиологични мерки.
 
"Вирусът продължава да циркулира и крие рискове. Последните 2 седмици показаха, че удря там, където не се спазват правилата. Има сериозно повишаване на заболелите, това е факт. Няма как в рамките на седмица да има анализ дали е отслабнал вируса, но е факт, че има по-малко хора в болници. Разбира се, че ако расте заболяваемостта ще се върнат строгите мерките, но това би предизвикало недоволство у хората, заради икономическия сектор. Търсим баланс, затова не затворихме хората, както в Гърция. Вижте всичко е проблемно, и премахването на мерките, и това че хората неглижираха", коментира още Кунчев. 
 
Той уточни, че глобата, която ще бъде наложена на премиера, за това, че беше без маска в Рилския манастир, ще е 300 лева. Ще бъдат глобени и репортерите, и операторите, които не са спазили правилата.
 
Предписания са изпратени и на парламента, защото там също правилата не се спазвали съвсем стриктно.
 
Доц. Кунчев обясни, че не повече от 20% от заразените влизат в болница и не повече от 4-5% имат нужда от интензивни грижи.
 
"Всеки влизащ в болница обаче е добре да бъде тестван с PCR. Подкрепям Лекарския съюз в това искане", заяви доц. Кунчев.
 
"Продължаваме да се чудим как точно се предава вирусът. В едно семейство един заразен и не го предава на останалите. А в Перущица пасторите за нула време заразиха толкова хора. Изведнъж решихме, че проблемът е свършил, слагаме точка, тръгваме на море. За съжаление не е така. Колкото повече се срещаме с вируса, толкова повече хора ще имат имунитет, но не можем да направим като в Швеция, защото там нещата са страшни. Не знам, какво ще стане есента, и никой не може да каже, но ако има няколко дни с по 200 болни, това означава, че вируса се разпространява дифузно и силно", коментира още доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
2
 
30
 
! Отговори
Лудко преди 4 години
Вчера глобиха тиквеника, днес ни се скара, че сме недисциплинирани.Луда работа!
225
1
 
12
 
! Отговори
Nona преди 4 години
До ИванДа затворят,ако мислят,че така ще накарат хората да ходят на нашето море...
224
7
 
20
 
! Отговори
до корона преди 4 години
Българският народ е болен.Дори млади хора имат доста болести,нещо непознато преди 40години.Стреса,напрежението,беднотията водят до отслабен имунитет.Ако имаш изброенитте от теб болести и пипнеш вируса,вероятност да се споминеш от някоя от тях нараства.Защо мислиш ,че на хора с болести не им се живее?Значи,аз съм здрав,какво ми пука за другите- престъпен егоизъм.
223
8
 
31
 
! Отговори
Чекмеджето ГЕРБ преди 4 години
Отвориха барове, хотели и всякакви чалга кочини, премахнаха карантината точно по време на пика, сега се чудят какво да правят. Държава, управлявана от човек прочел 1 книга (до половината) не ми я хвали. Основната роля на цялата Шайка ГЕРБ е пълненето на Чекмеджето. Чекмеджето пълни чувалите, те пък пълнят офшорките на Бай ***.
222
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братя българи, искат да ни чипират. какво ще правим? Трябва да дадем решителен отпор на опитите на световната конспирация да ни чипира!
221
17
 
13
 
! Отговори
Петров преди 4 години
До ЩабътАбе какво ви вади очите този генерал? Почивал в Гърция, малко ли хора отидоха там? На Кулата и Маказа имаше километрични опашки. Да бяхте се вслушали в думите му, може би ситуацията щеше да е по-добра. Много мрънкачи, много недоволни, неизвестен вирус и давай всички да протестираме против него
220
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Премиерът има цяло чекмедже пълно с евро, така, че ще плати глоба 300 лева- бълха го ухапала. Ами ний с гайдите какво да правим?
219
0
 
24
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Абе,не разбрах защо баловете може и да се отложат,а барове и дискотеки да работят!?Взаимно изключващи се мерки,които се вземат от самото начало на карантината,водят до положението сега!Продължават да си влизат виросоносители,доказани-като тия колачи от Германия,никой не гти е хванал на границата,абе,всичко е пунта мара,ясно е
218
9
 
23
 
! Отговори
Корона преди 4 години
Лошото е, че много хора продължават да са в паника от този респираторен вирус, който се използва с политическа цел. Истинските болести са онкологичните, белодробните, сърдечно-съдовите, от това умират българите, както и от ПТП-та. А нашият народ упорито се е хванал за тая корона. Смъртните случаи са на хора, които са толкова болни, че всеки вирус би ги убил, при положение че са на 95 с 2 инфаркта, ама българинът категорично отказва да приеме, че хората умират от други болести. Слушайте Байце....
217
13
 
21
 
! Отговори
сами сме си виновни преди 4 години
Поддържам ,,бивш балък".Кафета ,ресторанти само на открито.Голям контрол за маски в магазини,транспорт,аптеки,банки,персонал в детски градини.Масово маските се носят на устата или като лигавник с непокрит нос-яка глоба.Днес на няколко места видах възрастни да си ,,гукат"без маски .Учудващо е това безхаберие и здравно невежество.Ясно е,че всички ще го минем.Идеята е да отслабне силата му и да не се стига до летални случаи,особено възрастните.
216
9
 
18
 
! Отговори
789 преди 4 години
Дано вече на хората им дойде умът и да видят какъв престъпник е Тиквата, а не да се занимават с тая корона. Сложихме си да ни управлява най-простата, най-послушната и най-сервилната мутра от 90те. По тая логика да си бяхме избрали Маргините или Маджо. Проблемът в БГ изобщо не е короната, а мръсната Тиква, крайно време е да изкореним тоя зеленчук. Който и да е на негово място после, няма как да е по-зле, щото по-голям *** и по-голяма мутра от тази банкянската няма.
215
0
 
2
 
! Отговори
До конспираторите преди 4 години
Значи протести могат да се организират даже и да има въведени мерки. Някъде спазват препоръките за дистанция и предпазни средства, другаде не.Примери много, така че не оправдавайте овчедушието си с въведените здравни мерки.
214
4
 
5
 
! Отговори
Ооопс преди 4 години
Пореден ден от *** коментари от умнокрасиви тука . Вируса на простотията явно е най активен. Ама за него ..никакви мерки не помагат.
213
7
 
26
 
! Отговори
Щабът преди 4 години
Ами Мутафчийски и Кунчев вече почиваха в Гърция, може да затварят направо границата - който почивал, почивал!! Важното е те да да разпуснали, нали?!
212
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата операция е с цел да увредят разболеят и съсипят здравето на белите народи и хора с този несъществуващ вирус. Маските са за да всиквате с глобалният шериат който ще въведат Да сте чули в Афика или арабските *** да имат вирус-нямат.Целта е да избият белите народи и да ни подменят с *** *** негроиди и арабско абизяни с вид на Гебрейсус Адов от СЗО.Ето тази слабо умна *** с гени на ур0ди съсипват белите държави.
211
1
 
27
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Увеличеният брой тестове води до повече заразени като данни. Ако това продължи няколко поредни дни, Гърция ще затвори границата за нас и хайде всички на Фекаломорието.. Сещайте се кой поръчва това...
210
2
 
7
 
! Отговори
Перо преди 4 години
След като ситуацията ще става по-зле, да се вземат мерките, които би взело едно семейство в подобна ситуация - да се ограничат разходите в държавата, на пъво място чрез замразяване на магистралното строителство, всякакви спортни и не жизнено важни проекти, за да се осигурят средства за преживяване и лекуване на хората. Още през февруари трябваше да се стимулира производството на зеленчуци, плодове, месо и млечни продукти. Енергетиката, обществения транспорт - най-нужното!!!
209
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КОНСТАНТИНОВДругарю, теб чипираха ли те вече?
208
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето така се манипулир и мачка един *** народ.
207
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се направят 2 милиона теста, 1.5милиона ше излезнат заразени. Не бройката на заразениете е толкова важна, а колко човека нямат никакви симптоми и са преминали болестта. Тяхното количедство е много голямо, което , ако се изнесе като данни, ще покаже, че вирусът нито е толкова опасен, нито толквоа смъртоносен. Грип като грип, малко по вирилентен и все още без ваксина / никой не може да каже дали не се крие нарочно /, но в никакъв случай толкова моратален. Виж, за правителствата е идеален...