Кольо Колев: Нинова срина лявото, "Величие" е дълбоко неестествено явление

Не изключвам вариант да отидем директно на нови избори, каза социологът
12 юни 2024 15:23, Стела Стоянова
212
Кольо Колев: Нинова срина лявото, "Величие" е дълбоко неестествено явление
Снимка БГНЕС

Не се изключва вариант да се отиде директно на нови избори, обяви пред БНР Кольо Колев, социолог от "Медиана".

"Нова формула на управление би могло да бъде експертно правителство - един опит да се спаси политическата система. Тези резултати показаха тежък удар върху нея.  Има търсене на политическа алтернатива, а избирателите не я намират на политическия пазар, отбеляза той.

"Когато има търсене, ще се появи и предлагане. Друг е въпросът какви ще бъдат измеренията на новата алтернатива. Не може да изключим появата на нещо екстремистко, фашизоидно. Случи се избиване в неполитическото", посочи Колев.

"Всички партии, които имат опит за политически платформи, губят. "Величие" е дълбоко неестествено явление. Досега не сме наблюдавали подобни процеси, когато буквално от нищото се появява нещо с такава скорост, настоя социологът.

Той не е убеден, че зад успеха на "Величие" стоят само социалните мрежи.

"Подозирам, че това е структура, която се е развивала по някакъв партизански, апокрифен начин. Трудно може да бъде хваната с публични социологически средства. Причина за възхода на подобни формации е "тоталното разкъсване между това, което избирателите чувстват, виждат и преценяват и това, с което ги облъчва политическият елит", обясни експертът.

"Огромно разминаване има в т.нар. "дневен ред" по отношение на Русия, на войната, на военните доставки за Украйна, за еврото. Недоволството не се появава от нищото. Отчитахме, че се търси политическа алтернатива".

Колев коментира и оставката, която Корнелия Нинова се престраши да хвърли за трети път.

"Нинова за седем години срина лявото в България. Загуби над 800 хиляди избиратели. Тази оставка е много закъсняла. Ставаше очевидно, че се върви все по-надолу. Не бих казал, че обръщането на Александър Симов, както и на голяма част от бившите нейни хора, е нещо изненадващо".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако има избори есента Величие ще са още по силни. Те знаят как да си изиграят картите в тоя парламент. Пеевски затова бърза за правителство да им спре възхода не е глупав. Сега са още слаби
45
6
 
7
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 3 месеца
Корнелия Нинова опази БСП от скрита или явна коалиция с ГЕРБ. Дори само това да беше направила, пак трябва да я споменат с добро.
44
1
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 3 месеца
И трите, и трите. Ти колко пари даваш на техни Величества? За техните невороятни идеи и идеали?
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стига вече с тези избори. Все нови и нови. Смешни сте. Ще ходите сами да избирате себе си.
42
3
 
12
 
! Отговори
Public enemies преди 3 месеца
Хората тотално се отказаха да гласуват, най-вече и заради ПП които бяха с идеи промяна управлението на ГЕРБ, а в крайна сметка се коалираха с тях и се сринаха на следващите избори. ГЕРБ имат около 300 000 избиратели от българската администрация и най-вече в малките градове и селища където има голяма безработица, те имат интерес тази партия да е на власт и винаги ще гласуват за нея, с 300 000 начален старт при ниска избирателна активност трудно можеш да победиш ГЕРБ и да управляваш.
41
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При Тодор Живков по времето на социализма се живееше най-добре.
40
8
 
14
 
! Отговори
Lina преди 3 месеца
Гледах този, който не знае генерал ли е , подполковник ли е. На простички въпроси отговаряше сякаш звездие му го шепнат
39
2
 
12
 
! Отговори
тома преди 3 месеца
на социолог вярвам колкото на маг от скат и евроком
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този социопат се опитва да вменява, че народа е малко умен
37
5
 
16
 
! Отговори
до 33 преди 3 месеца
"""""""""Който мисли, че има нещо у Величие, да си даде парите да ги финансира и после да чака мъртвите души да му върнат парите."""""""" ----------- Или си изключително глупав, или невероятно наивен, а може би и двете..., най вероятно!!!!!!
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На референдум за еврото ще има бая активност, само подписите за такъв реферндум са повече от колкото в момента има спечелилата партия.
35
3
 
4
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
Микса между секта и курс на кобилина величание е подигравката на избирателя с депуратите, още много " бели войни" ще има. :)
34
14
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Според мене най-добре е да ни управляват Ивелин и полковник Марков, хем да сме си в НАТО да ни пази от путинската агресия, хем да сме си в ЕС да взимаме големи европейски заплати и да си купуваме евтини самолетни билети да излизаме в чужбина, хем да не пращаме войници в Украйна. Величие са ляво-десни и при Величие ние българите ще станем 3 пъти по-богати. Така е най-добре.
33
3
 
19
 
! Отговори
Точен преди 3 месеца
Кольо, прегледай се. Не Нинова срина БСП, а естественият ход на времето. Умират по 100 000 екскомунисти на година, а децата им стават лидери в ПП/ДБ или намират верния български път - Възраждане. Който е да е начело на БСП, ще губи все повече.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не можа да вземеш пари от тях за социология и реши , че не съществуват .Гениално !
31
9
 
10
 
! Отговори
Па я преди 3 месеца
България ще я врътнат в последния момент към руснята. След това руснята ще бъде разгромена и ние ще се окажем на губещата страна. И няма да бъдем уважавани от никой.
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Който мисли, че има нещо у Величие, да си даде парите да ги финансира и после да чака мъртвите души да му върнат парите. Да видим дали ще дочака.
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За БСП няма ляво, няма дясно. Има келепир и лапачка. Хубаво, че зомбираните баби и дядовци намаляха по естествен път и постепенно тези измамници ще си отидат.
28
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Величие на следващите избори ще издуха БСП, че и Възраждане!
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как не се учуди на резултата на ИТН ?