Концесионер: Нашите спасители са на топ ниво, търсени са в чужбина

За по-атрактивни заплати, трябва да се променят изискванията
21 юни 2024 14:33, Анисия Иванова
25

Летният сезон започна, но концесионери отново се оплакват от недостиг на спасители.

"Работата е сезонна и хората имат по-малък интерес към нея. Към нас има все нови и нови условия и изисквания по обезопасяването на плажовете - за плаж от 700 м дължина трябва да го охранявам с 11 спасителя, а плаж в Испания от 1 км - изискването е за шестима", коментира заместник-председателят на Асоциацията на концесионерите на морските плажове Николай Димитров в ефира на "България сутрин".

По думите му у нас и по-малко на брой спасители могат да извършват водно спасяване, без това да влияе на качеството на работата.

"Можем да се оправяме с 6-7 спасителя, да извършват същата работа, технологията, начинът на обезопасяването е екипна, не е необходимо такова голямо струпване на спасители. Така ще предоставяме по-атрактивни заплати, каквито има в съседни на нас дестинации", допълни Димитров.

Пред Bulgaria ON AIR концесионерът на плаж "Крайморие" заяви, че месечните разходи за един спасител са около 2 400 лв.

Като утежняващи дейността по водното спасяване той посочи също изискването на медицински екипи на плажовете. Димитров е категоричен, че само в България на плажовете има обособени медицински или реанимационни пунктове. Той коментира, че промените се правят, без да бързат съобразени и обсъдени с концесионерите.

"Нашите спасители са на топ ниво, всеки български спасител е добре приет в чужбина. Те се подлагат на обучение по практика, теория но и по първа долекарска помощ. Никъде няма толкова добре обучени водни спасители", заяви още концесионерът.

Той допълни, че цените на чадър и шезлонг не могат да наваксат увеличението на разходите за заплати, плащане на наеми, ток и вода. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: лятоспасителиBulgaria ON AIR
Още от Общество
2 километра е опашката пред ГКПП "Кулата"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 1 седмица
Бъдете внимателни и се пазете сами, че тия вносните спасители за нищо не стават!
22
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 1 седмица
Миналото лято на плаж харманите Созопол пред очите ми се удави баща на 11-12 годишно дете заради такива "вносни" спасители. Спасителят беше едно 18 годишно полякинче около 45 килограма, което въпреки че му крещях на английски да влиза и да вади човека който се дави на 30 метра пред очите и, тя само стоеше пред поста и свиреше със свирката без да направи нищо друго. 4-5 човека от плажуващите скочиха да извадят човека, но за съжаление беше късно. Детето му (момче) видя всичко и изпадна в истерия..
21
0
 
0
 
! Отговори
Не на бетономорието преди 1 седмица
Концесионерчето, какво се хвали, да не му е умряла *** ? Няма да дойдем и няма да ти дадем и 1 стотинка за шезлонг и чадър. И последните си пари ще дам в Гърция, но на вас НЕ.
20
0
 
1
 
! Отговори
Астор преди 1 седмица
Ба си Спасителя....!!!! Този само като го видя и нема да посмея да вляза във водата....
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Капитане, корабът потъва! На колко километра от брега? Мии, точно на 300 метра под водата! Извикай спасителите. Ами те са чак на българското черноморие и докато дойдат ще потънем! Ами тогава извикай наще! Наще спасители в момента се обучават от кокетките по българското черноморие и не виждам кога могат да се върнат!
18
2
 
0
 
! Отговори
Концесио преди 1 седмица
Оня ден минавам покрай плажа и гледам отгоре некви са си забили чадъра на първа линия. Чшш, алооу.. веднага ги пратих да се разполагат на скалите
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този красавец на снимката, каква честна и открита физиономия има, за малко да го съжаля! :))) Не излизат ли сметките, баровец? Ами напускай тогава! Пожелавам ти бърз фалит, много да плачеш и доживот да изплащаш кредити!
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Може и да са на топ ниво момчетата, ама пък и нашите мyтpи концесионери също са на топ ниво по ceлcка тарикатщинa, неплащане редовно на заплати и ceлcки условия
15
3
 
19
 
! Отговори
IT пенсионер преди 1 седмица
Който е ходил в Испания, Гърция, Турция, Кипър знае че нашето черноморие е пълна трагедия и тоя приказва небивалици та сам си вярва.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Могат, но ако не събират таксите за чадъри и шезлонги, не охраняват индивидуални групи, поспрат с духовата музика на плажа и други измишльотини на пишман концесионерите...
13
0
 
15
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 седмица
По-малко на брой спасители можело да вършат същата работа без това да влияе на качеството на работата. Най-добре забранете на хората да влизат във водата и тогава ще се справяте и с един спасител на един километър плаж без това да повлияе на качеството на работата. И тогава печалбата ще е още по-голяма.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То с тези селски мутри дето ги имате, какво друго може да кажете концесионери :)))
11
0
 
18
 
! Отговори
До 1 преди 1 седмица
Обезумели са от алчност. Побъркани са. Психически болни са.
10
2
 
19
 
! Отговори
Емигрант преди 1 седмица
Ха ха ха такива боклYци ли са концесионерите ви на плажовете ? Много ми е чудно в коя цивилизова държава са търсени тези озверели бандити нареени спасители ? Миналата година една такава мутра-спасител се звереше и псуваше в Царево на една млада двойка като на селска поляна разсилен без да се досети, че е човек който трябва да спасява и възпитано да се държи с плажуващите ! Това е професия на отговорността и възпитанието, а не на простащината ! Този никога не е виждал чужди плажове !
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Затва ли им предлагате невероятната сума от 1900 лева?
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Смятайте голям курорт Златни пясъци , построен от предишната държава е приватизиран успешно от Иван Костов и Сл.Христов ,дори си имат собствено ЕРП .Това са 34 години налагане на бандитлък облечен в демократични ценности .Всичко е замаскирано като АД с управителен съвет и тн .Пампорово е на Цв.Бориславова .Тоест окрадоха ни и на всичкото отгоре сега им плащаме за да отидем там .Има още много примери , които се сеща да пише . Това трябва да се реши един ден . Народа прогледна .
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До номер 3 .Не е просто база , това са цели курорти (откраднати разбира се ) .Например курорт Албена е напрвен заедно с проектирането и прокарването на комуникации за 3 години . Говорим за целия курорт а не просто да се построят 1-2 хотела . Там където е сега Албена е било само едни баири пълни със змии .Аспаруховия мост и той е направен за 3 години и е най -дългия в България . 34 години не можем да изброим направеното , какво остава да го боядисаме .
6
1
 
10
 
! Отговори
Спасител преди 1 седмица
Така е, търсен съм в една камара чужди държави за плащане на издръжка!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
медуза ***!
4
0
 
3
 
! Отговори
Да сме на ясно, преди 1 седмица
концесионер = компрадор