Над 100 ел. тротинетки конфискувани от община Варна

Според кмета Коцев хаосът от превозните средства е голям
Обновена: 24 юни 2024 08:57 | 24 юни 2024 08:49, Елка Василева
26
Над 100 ел. тротинетки конфискувани от община Варна
кадър: Нова тв

Преди дни общината във Варна конфискува повече от 100 електрически тротинетки. Става дума за такива, които се отдават под наем. Въпросните тротинетки се намират на наказателния паркинг в морския град.

 „Това, което наложи конфискуването, е хаосът, който виждаме в целия град – всички тротинетки се разполагат в градинки, паркове, кръстовища и пешеходни зони. Тези тротинетки нямат регламентирана дейност в общината. Ние изпратихме писма и провокирахме диалог с фирмите, които извършват подобна дейност. Целта е да се регламентират местата и стоянките, на тези тротинетки”, коментира пред Нова тв кметът на Варна Благомир Коцев. По негови думи инциденти с тротинетки има постоянно, независимо дали те са частни или такива под наем.

От фирмата заявяват, че от февруари месец правят опит да се свържат с новото ръководство на община Варна, за да обсъдят дейността, но без успех. Накрая с тях се е свързал главен експерт по строителния контрол. От компанията са поискали да се сключи специален документ, но от общината са отказали, допълват още от фирмата. Според тях прибирането на тротинетките е незаконно.

„Ние провокирахме кореспонденция с фирмите. От тяхна страна имаше отказ да бъдат заявени кои са стоянките за тези тротинетки. Трябваше да осъществим временна конфискация, за да провокираме желанието на фирмата да комуникира с Община Варна”, допълни още Коцев.

Според кмета на града до един месец трябва да бъдат определени паркингите на електрическите тротинетки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Общество
БНБ пуска златна монета "Св. св. Петър и Павел"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
МИТ ТИМ ВИН ПРОМ Co. преди 4 дни
Харесват това.Както сме се разбрали общи. Ти знаеш:)
22
3
 
0
 
! Отговори
Ферибот преди 5 дни
Ама зелените вело колелета под наем във Варна си стоят. Тях не ги конфискува кметчето ресторантьор. Що така избирателно конфискуваме?
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Общината не е определила стоянки на тротинетки. Ползващите ги захвърлят като непотребна опаковка на тротоара или на улицата, което нощно време е особено опасно
20
3
 
1
 
! Отговори
Пиф преди 5 дни
А как тази акция съвпадна с появата на подобна услуга, но с електричедки колелета под наем.. Те си стоят пред подлези и по тротоари. Май им разчистват конкуренцията :)Как едновременно Община Варна се кани да предприема марки срещу скоростно движещите се из Морската градина колелета и тротинетки, а в същото време допуска ниви оператори на подобни услуги.
19
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 5 дни
От наказателния паркинг направо към пункта за изкупуване на вторични суровини.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Бизнес в България без да си плати на правилния човек не просъществува. От друга страна пък тротинетките са доста дразнещи, така че дано ги затрият скоро.
17
0
 
4
 
! Отговори
Ади Х преди 5 дни
Общината иска пара просто :)
16
1
 
6
 
! Отговори
@ преди 5 дни
Защо ли на мен временна конфискация ми звучи като кражба и съответните фирми трябва да подадат жалба за кражба в полицията?Да не ме разбирате погрешно, аз съм против тези тротинетки, но не съм чувал за закон който дава право на някоя община да извършва временна конфискация понеже така е решил някой общински служител.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
до 15 То вляво от училището под 218 ти блок в градинката преди да направят тия кооперации не знам точно колко са 3-4 някъде имаше доста бадемови дървета. Унищожиха ги. Сега и до пътя който е до дерето ли ще строят?
14
0
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 5 дни
И то какви? Всичките различни цветове, различни дизайни на по 2 метра една от друга. А един тъпан зад блока на майка ми (218) си е заградил цял паркинг за себе си. 100% и там ще изникне кооперация. Писах на общината 3 пъти, никой дори и не отговори. Явно всичко е пито платено.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
до 10 То един паркинг ли построиха в Кайсиева градина? Те за 5-6 години построиха 40 кооперации в Кайсиева с десетки нови паркинги унищожавайки тревните площи. Стана бетонна и асфалтирана джунгла.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Вземете си колело. По-полезно е.
11
0
 
14
 
! Отговори
В София преди 5 дни
пък разрешиха на нова фирма, с още 800 тротинетки за ползване. Личните, на разни любители, летят със 70-80км. Грижовни родители слагат малки столчета за децата и така ги возят на детс. градина или училище. Не разбирам защо лу-дос-та трябва да се спонсорира, едновременно с опастността за останалите.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Типично по български - не ни вдигнаха телефона от общината затова ще си ги разположим както си искаме на своя воля. Зная за коя фирма става въпрос - и грам не ми пука ;) Същата фирма превзе градинка за паркинг в Кайсиева градина.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Забранете това техническо идиотскo изобретение на човека- тротинетките! Наложително е. Не може дете на 12-13 години да ми хвърчи с 50 километра в час по алеите.
8
1
 
16
 
! Отговори
В Пловдив е същото. преди 5 дни
Виждал съм такива тротинетки хвърлени в паркове, градини, закачени на дървета дори. Най-редовно се търкалят по тротоари и велоалеи, пречейки на движението на пешеходци и велосипедисти.
7
0
 
8
 
! Отговори
данчо преди 5 дни
До АнонименА ти кой очакваш да се занимава?? Няма наредба за такъв вид дейност. Общината вместо да се прави на ощипана мома да седне и да разработи една, в която да се посочат точни и ясни правила. Дотогава всичко е в сивата зона. Както всичко в България закон няма. Живеем с 20 години назад.
6
4
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 5 дни
Ама гледам ,че ел.еелосипедоте под наем на конкурентната фирма си стоят пръснати по целия център, а кмета прибрал само тротинетките. Май има разчистване на конкуренцията във Варна.
5
6
 
7
 
! Отговори
Предложение преди 5 дни
Да конфискуват всички коли и да ги пратят за вторични суровини, че хората да могат да си карат тротинетки спокойно.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Много добро решение на Общината, и в София е същия хаос и безпорядък. Захвърлят ги където си искат, поне да ги оставят на стойка, а то направо ги повалят. Що за отношение е това. Много лоша психика - "на мен не ми пука, не е мое и да си се оправят както си искат". Полицията като види такива, които да захвърлят тротинетките където си искат, да им съставя веднага глоби на място. А полицаите и те казват - това не е мое задължения, не ми дреме. Пей сърце.