Бах и Гершуин срещу чалга и кебапчета пред НДК

Протестна акция пред сградата на столичната община
11 юли 2024 13:23, Петър Бойчев
110
Бах и Гершуин срещу чалга и кебапчета пред НДК
Снимка БГНЕС

С произведенията на Бах, Панчо Владигеров и Гершуин на оркестър "Симфониета София" към Общински културен институт „Надежда“ се опитваме да покажем, че няма да допуснем в центъра на града ни да се чуват чалга и кючеци, да има скара и мръсотия на площада пред НДК.

Това заяви председателят на комисията по култура към Столичния общински съвет (СОС) Мирослав Боршош, организатор на протест срещу проява пред Националния дворец на културата, организирана от Държавната агенция за българите в чужбина и съгласувана със Столичната община, която продължава вече няколко дни, предава БТА.

Протестната акция с класическа музика се състоя днес пред сградата на Столичния общински съвет (СОС), където днес се провежда редовно заседание.

Боршош е изпратил протестно писмо до кмета на София Васил Терзиев да прекрати "културното мероприятие" пред НДК. Той е получил писма и сигнали от живущите в района, които са възмутени от проявата с кебапчета и чалга и смятат, че в центъра на София е важно да бъде поддържана естетическа среда. По този начин, чрез класически концерт, ние показваме отношението си към това и ще продължим, докато това не престане, заяви Мирослав Боршош.

Той изрази надежда по време на днешното заседание на СОС да се добавят допълнителни щатни бройки към общинските културни институти, защото те имат много голяма нужда. След като успяхме да увеличим заплатите на всички, които работят в културните ни институти, следващата стъпка е да отворим допълнителни щатни бройки, за да можем да привлечем хора, които да работят в културните институти, заяви председателят на комисията по култура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: НДКчалгабахборшош
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
3
 
! Отговори
Майната Ви преди 2 месеца
До Аз , ти нещо сис се объркал, шопе. Само до преди 120 години (исторически много кратък период!) селото с калните улици и тарабите нямаше и намерение да стане столица. Истинската столица е Велико Търново.
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече 35 години нямаме произведение на евроатлантическото изкуство, култура, литература и развлекателна индустрия което да е поне да е на средното ниво от онези, които бяха създадени в "мрачното" социалистическо минало при Тодор Живков.
35
4
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
Аха, значи всичко било все пак за пари. След като били качили заплатите, сега искали и нови щатни бройки, за да набута Боршош приятелчетата си културтрегери :))) А това на снимката е Шон Пен, който държи картата на градинката пред НДК и обяснява как ще се развие батъла между чалгарите с кебапчетата и симфоничният оркестър :))))
34
0
 
7
 
! Отговори
до33 до Гагалуза преди 2 месеца
До Варненец Амче тва са твои съселяни сеееляндури дето казваш дошли за двойна заплата в софия да продават и ядат кебабчета
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БОКО РЕВЕШЕ, ЧЕ ГО НЯМА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ДА ГИ СГЛОБИ, НО МЯСТОТО НА АЛЕКСЕЙ ЗАЕ ДОГАН. БОКО ТИКВАТА ДА НЕ СЕ РАДВА ПРЕДВАРИТЕЛНО, ЧЕ ДОГАН МУ ПОДАРИ ПАРТИЯТА СИ, ЧЕ ЗА ВСЕНАРОДНА РАДОСТ ДА НЕ ВЗЕМЕ ДА ГО ПРИКЛЮЧИ ТОЧНО ПЕЕВСКИ
32
0
 
3
 
! Отговори
да ядат суши тогава преди 2 месеца
да има скара пред НДК.
31
7
 
3
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 2 месеца
да Живият Кебапчетата, а Гершуин- да си Оди у Родината!
30
9
 
17
 
! Отговори
Варненец преди 2 месеца
Вярно ли в центъра на София се пекат кебачета и се слуша чалга на открито? Муахахахахаа....софиянци, вие задминахте и най-големите сеееляндури в България, а се имате като еталон за граждани! Жаааалкииии смеееешници сееееляндурски!
29
1
 
12
 
! Отговори
Иво преди 2 месеца
Това са българите в чужбина, не се отказват от чалгата и кебапчетата. Където ходят, все една и съща култура признават, чалгаджийската.
28
2
 
9
 
! Отговори
Нора преди 2 месеца
Като знаем как Боршош ръководи и управлява НДК,нищо ново под слънцето в България!
27
2
 
18
 
! Отговори
Емигрант преди 2 месеца
Защо само пред НДК бе, чалгата и кючекът са вредни за цялата държава, това как него разбрахте, че тя опростачи суверена до степен на *** разум ! "Създателят" на тази отвратителна дрънканица на дайрета и дудуци е онази "мумия" от ИТН - Слави Трифонов ! 35 г. изминаха и още това не е осъзнато като порок и зло ?
26
3
 
5
 
! Отговори
ъъъъъъъ преди 2 месеца
абе манете тия глупости , я слаФчу да спретне некой концерт под наслов - вервайте ми !
25
5
 
9
 
! Отговори
Съвет преди 2 месеца
Боршош да иде да свари един борш на Орбан,щот баща му е унарец.А Хекимяу да бега в Арменско и там да си правят политики.А най вече-турците в турско,ако продължават да командват в Кърджали и Раз хоп град.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разбирам диско, поп или рок да слушаш, може и хеви метъл, но чак пък Бах и Гершуин, там какво да танцуваш, то е за ценители само и то дето се правят на некакви разбирачи и комплексари, иначе съм твърдо против чалгата в БГ :)))
23
2
 
3
 
! Отговори
от тик току и фейсо преди 2 месеца
ше има голямо непосещение :) та младите не знаят койебах па и за гершуинов . не разваляйте децата бе добре са си с чалгата
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не далечната 2021 след като Борша беше шеф на НДК и го обра имаше и дело...за длъжностно присвояване в особено големи размери, умишлена безстопанственост, сключване на множество неизгодни сделки.Но Прокуратурата е ГЕРБ и просто 30 милиона заминаха а присъдата е този да ни управлява.Явно сме забравили кой е Борша име време да изплува
21
2
 
6
 
! Отговори
кебапчията преди 2 месеца
Оооо....тоз Бах и Гершуинеца, нЕмат шанс!
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пуснете си там Азис, Софка, ударете по един ориенталски кючек и да не забравите кебапчетата, те са важен атрибут към чалгата :))
19
1
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 2 месеца
Тя идеята е да не са такива, но не знаят как да го направят. Още повече че те са и разпространители на чалга-културата. И сега са триумят...и се чешат по главите.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи сте срещу едни 70% от простолюдието, те знаят само кебапчета и чалга :))