Пуснаха линия за сигнали за пожари

Тя вече е активна
17 юли 2024 11:42, Александър Попов
17
Пуснаха линия за сигнали за пожари
Снимка: БГНЕС

МВР разкрива телефонна линия, на която могат да бъдат подавани сигнали за пожари.

Телефонната линия 02 901 1298 вече е отворена  и ще бъде на разположение денонощно на всички граждани, които искат да сигнализират институциите за възникнал пожар. Единният телефон за спешни случаи 112 продължава да функционира и на него също могат да се подават сигнали, както досега.

Сформираният от премиера Главчев оперативен щаб във връзка с пожарите също е мобилизиран, така че координацията между институциите в борбата с природната стихия да бъде още по-бърза. В качеството си на министър-председател уверявам народните представители и българските граждани, че няма друга задача, която да се изпълнява с по-голяма степен на приоритет от тази към момента, заяви Главчев в Народното събрание. Премиерът беше категоричен, че ситуацията в страната, макар и извънредна, е овладяна. В гасенето на пожарите предстои да се включат два хеликоптера от Чехия, Румъния също има готовност да ни изпрати подкрепа.

Премиерът специално благодари на екипите на пожарната и държавните горски стопанства, на военнослужещите, както и на доброволците за навременната немеса за локализиране и овладяване на пожарите. Главчев акцентна върху сериозното натоварване на огнеборците.  От началото на годината в горските територии са възникнали над 260 пожара на площ над 60 000 декара, а само за последната седмица на територията на България са регистрирани над 50 пожара с обхват 40 000 декара.

Апелирам към всички български граждани да проявят необходимата грижа, когато са в контакт с природата и да положат всички разумни действия, да съобразят поведението си в тези екстремно високи температури, за да опазим природното богатство на България, живота и здравето на българските граждани, призова премиерът Димитър Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: пожарителефонна линия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Кметовете!!!! преди 1 месец
Всички кметове на населени места да направт предписание на всеки имот ОБРАСЪЛ И НЕПОДДЪРЖАН- ИЗОСТАВЕН ОТ СОБСТВЕННИЦИТЕ, да предприемат почистване на имотите си!ИЛИ да наемат фирми за почистване на тези имоти и да връчат сметката на собсвенниците за плащане!!Тарикатите могат да се запознаят с практиката на остров Майорка каква е и да я приложат на 100 в Бълагрия!
11
0
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
До АнонименЕрдоган защитава правото на палестинците да имат държава с некапиталистически път на развитие по заветите на Арафат - ток и вода от Израел безплатно, чуждестранни помощи за джобовете на лидерите. В палестинските територии не расте нищо аналогично на бедното шотландско село.
10
1
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 1 месец
Важно е да има подготвени оператори, запознати с учебния материал за правилна реакция при пожар на Аркадий Райкин "Дача горит".
9
1
 
0
 
! Отговори
До 134545 преди 1 месец
Ти ко.еле от "смешването" на червеноармеец и бг-партизанка /бг-магистралка/ ли си ? Само питам, нищо против съществуването ти на територията на чалгарията !
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ведъж се обадих в районното да съобщя за телефонен измамник. Отговорът беше "Оф, писна ни от такива като вас". Предполагам, че и тук така ще отговарят.
7
0
 
4
 
! Отговори
anon преди 1 месец
Аз знам една линия за тази цел, за която плащаме по 10 милиона на година.112 се казва.
6
2
 
3
 
! Отговори
134545 преди 1 месец
Преди години, само Русия изпрати самолет, който помогна с пожарите, нито ЕС, нито Америка, правете си сметката накъде, трябва да гледаме....
5
0
 
5
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Че за какво е тази линия за пожари след като самият Главанак и "шутът" му вътрешния министър официално съобщиха, че пожарите са овладяни и обстановката се нормализира ? Защо до сега не беше създадена такава линия след като метеоролозите предупредиха преди месец за опасност от пожари ? Как така винаги тези "умни" политически тикви се сещат за нещо когато вече е ФАКТ !
4
1
 
2
 
! Отговори
12434 преди 1 месец
Ние бяхме първите, които помогнахме на Турция при земетресенията, бяхме първите, буквално, сега при бедствие при нас, те не ни имат отново за живи, жалко че и Русия вече няма да ни помогне... Това ни е цялата работа...
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПОСЛЕДНИ СНИМКИ НА ГЛАВЧО ПРЕДИ ЗАТВОРА
2
0
 
5
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Щабове много, индианци няма вече. А оня дъртият фъфел, министърът на отбраната, вчера как хубаво ни го обясни. Не можел да отдели ресурс за борба с пожарите, защото това щяло да засегне капиталовите разходи. Демек територията да върви на мaйнaтa си, важни са базите. Найс, а?!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един пожар тлее в една политическа централа.... и от време на време някои ходят до Росенец с кофите за вода уж да го потуши... ама