В борбата с огъня: Още 30 военнослужещи и 6 машини във Воден

Хеликоптерът Ми-17 е пренасочен от друг пожар
Обновена: 17 юли 2024 20:43 | 17 юли 2024 19:24, Красимир Ангелов
31
В борбата с огъня: Още 30 военнослужещи и 6 машини във Воден
Снимка: БГНЕС

Още 30 военнослужещи и шест машини от 42-ри механизиран батальон, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, се включиха в гасенето на пожара край с. Воден, област Ямбол, съобщиха от Министерството на отбраната.

Хеликоптерът Ми-17, гасящ по-рано днес пожара в района на с. Отец Паисиево, беше пренасочен, за да оказва помощ за овладяване на природната стихия в област Ямбол, се посочва в съобщението.

Още по темата
Огънят се разраства бързо и военнослужещи от състава на Военновъздушните сили – 21 човека с шест единици техника, от военно формирование 26 030 - Безмер, подсилват действията по пожарогасене.

От 13:00 ч. още 44-ма военнослужещи, с две специализирани машини, от 61-ва Стрямска механизирана бригада, под ръководството на командира на 3-ти механизиран батальон подполковник Павел Тодоров, подпомогнаха изпратения тази сутрин модул в района на пожара край село Отец Паисиево, община Калояново, област Пловдив.

Модулът за гасене на пожари от 2-ра Тунджанска механизирана бригада продължава да действа в района на пожара край Стара Загора, информират от Министерството на отбраната.

От 14:30 ч. кметът на община Болярово Христо Христов обяви частично бедствено положение на територията на общината, която е в област Ямбол, в землищата на селата Крайново, Шарково, Малко Шарково, Ситово и Воден, съобщиха от пресцентъра на общината.

Как протича борбата с огъня в Отец Паисиево вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Покемон преди 1 месец
Дело на чужди служби са тези пожари.Те ще продължат.После ще има наводнения и други катаклизми.Спечелихме си много врагове благодарение на умните ни политици.
24
0
 
0
 
! Отговори
До 18 преди 1 месец
"воените помагали .. 21 човека - смях това е един взвод ... като кажат така да пратят цялото поделение .." Най-вероятно това е цялото поделение. Май не си разбрал още, че войниците масово напускат и никой не иска да става войник. Ако не си знаел, вече знаеш. Вече можеш да спреш да говориш глупости. Но ако ти харесва, продължавай.
23
1
 
0
 
! Отговори
До Вьзмутен преди 1 месец
Толкова войници са останали. Ако не знаеш, да те светна, че има недостиг на около 8000 войника и се увелучава всеки ден. Така че ходи някъде да си пиеш мастиката и не се опитвай да мислиш.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Елементарно Уотсън, е ти нали много работиш, че и намираш време да пишеш про то тии по сайтовете. Хвала на такъв велик работник като тебе.
21
0
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 1 месец
85к Евро е заплатата на евродепутат на месец? Миличък, един евродепутат взима между 10 и 15к Евро бруто на месец. За домашно сметни при 43% данъци колко е нето. Мерси.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още 30 мързеливи фуражки се надигнали. Брех какви герои!
19
0
 
3
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Виетнамките карат цистерните натоварени и вьрзани с вериги в ремаркето , помпи , дизелови генератори , хеликоптерите исипват вода с меха отгоре , бием и тъпчем запалените треви , сипват се ограждения с пяськ по браздатаМаза влачи водоноски мобилни люскаме кофи с вода по запалените дьрвета , сега и кьщите на хората не могат да спасятЗакривай
18
0
 
3
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Правя браздара - и още триИ ротния вика слизай от - мтелбето дялай един клон с ножа и влизай с противогаза в огьня да биеш с него да гасиш по малките площи - искам от вас огьня да не приближава даже и пьрвата бразда - 60 човека испьнати само от нашето поделениеОтделно гражданска защита пожарнаТука пратили -20 човека , боже прибери си вересиите
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
воените помагали .. 21 човека - смях това е един взвод ... като кажат така да пратят цялото поделение ..
16
0
 
5
 
! Отговори
До предн коментар преди 1 месец
Кой пали бе - в този район винаги са вьзниквали пожари но инаше техника хора - да изгорят кьщи имушество това дори хипотетично не можеше да се допусне никога
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой от Европарламента да подари една пожарна кола на тези хора. Заплатата му е 85 000 евро на месец не е като да няма пари за една апожарна кола. Нали България ви е изпратила там. Покажете че не сте там само да ядете в луксозни ресторанти. Държава има ли въобще.., май на автопилот е всичко е бг
14
1
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Пратете тагарев да гаси да си вземе и един - бронетранспортъор от украйна за браздата
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега и туземцитее от самото село ако се включат всичко ще е точно. Аз не виждам едни да помага, защо?
12
0
 
11
 
! Отговори
Трагедия преди 1 месец
Ако няма вече нищо друго поне има един хиликоптер и -6 машиниДа не са ги извадили от военно историческия музей за случеяЯвно вьрвим кьм пьлно закриванеТо има повече полковници и генерали отколкото военни машини
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми с това разполагаме, 100 човека армия, 5 камиона и 5000 администрация. Иначе браво на всички които участват.
10
1
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Само нашето поделение в сьщия район , елхово бяха - 60 без да броя зилове , газки , брдни и бтрГоворя само за високо проходими верижни машиниХеликоптерите с вода винаги са били поне - 2 по онова време които се включваха веднага
9
1
 
9
 
! Отговори
- преди 1 месец
това Има ли някаква връзка с нелегалните емигранти които се намират в момента на турска българскаTA граница? за един приятел питам
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сериозно ли имаме цял един вертолет за гасене на пожари? Тиквуций дето искаше прошка да отговори защо е така.
7
3
 
3
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Де са кинефити дет на напраеха най измиращи да ни обясняват за комунистите и Бай Тошо. Белене пак да са отвори.
6
2
 
11
 
! Отговори
- преди 1 месец
Вместо бмв-та с 400 конски сили за 40 млн, да бяхте купили два хеликоптера ли? Може и втора ръка. Сега се молите на други държави. Чехия праща хеликоптери и погледнах какви коли карат полицаите им. Само Шкода. Да, нови и различни модели, но не са дали милиони за мощни чужди коли? Затова пък не са молят на останалите като се запалят две стърнища. Приоритети!

Спонсорирани публикации