Село Воден пламна, местните са в шок

Огънят е обградил селото от три страни и те не знаят къде да потърсят спасение
Обновена: 17 юли 2024 14:51 | 17 юли 2024 14:31, Нели Христова
405

Снимка: БГНЕС

Село Воден, община Болярово, област Ямболска е в пламъци. Стотици хора и животни се евакуират без намесата на държавата, предаде БГНЕС.

Местните жители са в шок от трагедията, която ги сполетя. Огънят е обградил селото от три страни и те не знаят къде да потърсят спасение. Държавата тук я няма, нехае, коментират жителите на село Воден.

Горят няколко къщи. От случилото се нервите на някои от жителите не издържат и те плачат. Всеки е грабнал документи и лекарства, но няма кой да им помогне и да ги ориентира какво да правят и как да се спасят, а огънят превзема все нови и нови терени.

В селото няма ток, почти няма интернет, а мобилната връзка е толкова слаба, че местните, повечето от които възрастни и трудно подвижни хора, не могат да се свържат със своите близки в по-големите градове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
0
 
! Отговори
Запознат преди 1 месец
До Анонимен16В момента турски пожарникари помагат на нашите ! Стига си плюл комшията !
306
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Анонимен 310. Очевидно е, че си 5Ra3, ама малко ум нямаш ли. Хората бягат, опитвайки се да спасят малко от имуществото си. Ако не друго БТР-и-те, можеха да им помогнат да изнесат малко повече. Дори само за това, но тези машини са в състояние да транспортират пръст и цистерни, доброволци...всичко. Дори да спасят хора, около Харманли отчаяни хора в момента търсят свои роднини в пламъците. Бok.лук!
305
0
 
1
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 месец
Тежка техника военна имаше, но вместо да мислят за България политиците я дариха на Украйна та на Путин да му е зле. България гори но политиците мислят за Украйна. Пистата в Граф Игнатиево е направиха не че скоро ще дойдат българските Ф-16, а за да дойдат тези на НАТО да си правят учение тук.
304
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди малко споделих публикации от фейсбук на Ана Петрова, онази жена, която преди 6 години защити Баба Дора, с това вбеси властта и тръгнаха да избиват и нейните животни. Тя не допусна ***-убийци и...не умря ни едно животно, уж бяха заразени от чумата. Тя публикацията й беше дословно "Хора, помагайте, Странджа гори!", пак от публикации във фейсбук научих, че хора около Харманли търсят близки в разпрострели се други пожари. Не се пише за тези работи. Националните ни медии - на съд!
303
0
 
2
 
! Отговори
До ананимен 310 преди 1 месец
До Анонимен 310Колко пожари си гасил ? Дали трябва тежка техника или-ДА ? Не пожарна . Сега правителството си моли за тежка техника от строителите и селските стопани. Аман от разбирачи пред клавиатурата. Тези които дадоха всички бе те ри на съд или поне да ходят да гасят.
302
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МВР е много корумпирано място. Там ако имаш морални ценности и интелект няма да те вземат. Дръгнат си ония места по цал ден и се чудят от къде да откраднат нещо така, че да не могат да им търсят отговорност. Понеже са по - гладни са по - зле и от митничарите и гранична полиция...
301
0
 
2
 
! Отговори
иво преди 1 месец
Незабавна оставка на цялото правителство.Позор.
300
0
 
1
 
! Отговори
истина преди 1 месец
Всички пожари в България са дело на северозападните македонци......
299
5
 
5
 
! Отговори
До 307 некой преди 1 месец
Точно в десетката ! Там са гласували за ДПС и Герб
298
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 310 ами дадохме военна техника а не пожарни коли. *** важното да се плюе по всичко и по всички...
297
4
 
8
 
! Отговори
? преди 1 месец
А къде е Бойко пожарникарят за един приятел питам
296
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БЪЛГАРИЯ ГОРИ, А ВОЕННАТА НИ ТЕХНИКА ИЗПРАТИХМЕ ВЪВ УКРАЙНА ЗА УНИЩОЖЕНИЕ. ПУТИН Я УНИЩОЖИ. ЗАЩО?
295
0
 
10
 
! Отговори
aaaaa преди 1 месец
има турски клипове как намират лупи в нивите..слушал съм през ноща в горите не един път кросов мотор и на сутринта пожар.над 80% от пожарите са умишлени, къде за да се прилапа имот или дървесина евтино,къде от зелените фашисти да мислят хората че те са виновните за "глобалното заполяне"!!
294
1
 
13
 
! Отговори
некой преди 1 месец
Ми нека сега да молят за помощ тея, които преди изборите им дадоха по 2 кебапчета , за да гласуват за тях..колкото и кофти да звучи е така..
293
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В МВР на хранилка са над 80 000 служители и огромни привилегии и заплати а за нищо не стават ,по цял ден си бъркат в *** и само далавери правят.Изкарайте туртейте да гасят пожарите....
292
6
 
12
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО..... преди 1 месец
ЗАЩО НАЙ ГОЛЕМИЯ ПОЖАРНИКАР НА Б-Я НЕ ОТИДЕ ДА ГАСИ ДАНО СТЕ СЕ СЕТИЛИ КОЙ ХОДИ И ОБИКАЛЯ ПРЕДИ ИЗБОРИ КОГАТО НЯМАЩЕ НИЩО СПЕЩНО А СЕГА СЕ СКРИ И В ПАРЛАМЕНТА НА РАБОТА НЕ ХОДИ ГОРКАТА НИ ДЪРЖАВА ОТ ТАКИВА И ПЕЕВСКИ СЕДНАЛ ДА ГОВОРИ ПРОТИВ ПРЕЗИДЕНТА ЗАЩО НЕ ГО ВИДЯХМЕ ДО ПОЖАРИТЕ
291
4
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Гласувахте ли,господа евро-не знам какви-Gейци?Да ни е честито бъдещото правителство,което ще ни спуснат от Козяк.
290
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Заради един *** страда цяло село.
289
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кажи ми кой те чете, за да ти кажа какъв сайт си. Блог.бг, ти си олигоффренски сайт. С коментиращи идиоттти, нивото на сайта остава на тяхното ниско ниво.
288
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Колатилбар Урсула ли се казва министър-председателя ти? То вярно, че май половете в момента нямат голямо значение.:)