Зеленски: Диалогът с Путин е безсмислен, иска 30% от Украйна

Няма да играем тази игра заедно с него, каза той
27 авг 2024 21:15, Александър Попов
302
Зеленски: Диалогът с Путин е безсмислен, иска 30% от Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че мирни преговори с руския му колега Владимир Путин ще бъдат „напразни“ и „безсмислени“, предаде  ДПА.

"Светът чака Украйна да представи компромисен план за това как да се сложи край на войната още утре“, каза Зеленски на събитие в Киев.

"Не че не може да има компромиси с Путин, но воденето на диалог с Путин днес е напразно, безсмислено, защото той не иска да прекрати войната по дипломатически път“, допълни той.

Путин може и да е склонен на дипломатически преговори, но неговото условие е Киев да признае завземането от Русия на 30% от украинската територия, подчерта Зеленски.

"Няма да играем тази игра заедно с него“, добави той.

Украинският президент заяви още, че настъплението на неговите сили в руската Курска област е затворило устата на критиците на Киев.

На срещата на върха в Швейцария през юни Украйна представи своите виждания за постигане на мир. Планът предвижда изтегляне на руските войски от всички области на Украйна, включително Кримския полуостров. Русия също така би трябвало, според Киев, да изплати репарации на Украйна, а международен съд да подведе под отговорност политическите и военните лидери на Москва./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още по темата: Зеленски
Още от НОТИФИКАЦИИ
Украйна тества успешно първата си балистична ракета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Русия ясно се изрази след като натовски воиски влезнаха в Курск няма преговори няма и Украйна при необходимост и сащ и НАТО ги няма
259
0
 
0
 
! Отговори
Историк преди 2 седмици
Иска 30% сега, ама както е тръгнало май 100% ще вземе.
258
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 седмици
ЗИЛЬОНСКИ -- МОСКОВСКИ АРТИСТ - ЗНАЕШ ЛИ КЪДЕ ТЕЧЕ ДНЕСТЪР ???????? ТАМ ЩЕ МИНЕ ГРАНИЦАТА С РУСИЯ --- САМО МАЛКА ЧАСТ ОТ ДВЕТЕ ЗАПАДНИ ШЛЯХТИШКИ ПЛЕМЕНА /БАНДЕРОВСКИ - МАХНОВСКИ / ЩЕ ОТЦЕЛЕЯТ --ЗА ДА ГИ Ч УК А ЗАПАДЪТ -/ ЛИЗАЧО - ДИМОКРОТЪК - ОРЪЖЕЙНИК -БЕЗ ИДЕИ / ---ЕХ ЕВРЕИ --ЖИВЕЕЩИ В СОБСТВЕН КОНЦЛАГЕР ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ !?!?!?!?!?
257
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами той има вече 20%. Ако вземе още само 10% вие ще викате ура...!
256
0
 
2
 
! Отговори
. преди 2 седмици
Зелето продаде цялата покрайна на БлекРок, а сега реве. Русия не само, че ще вземе цялата покрайна, а и ще я превърне във военен пограничен район - военизирана граница м/у Европа и себе си.
255
0
 
1
 
! Отговори
.|. преди 2 седмици
Диалогът се води м/у великите сили, тези които реално водят войната. Този наркаж какво надава вой?!
254
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Диалогът ще се води между САЩ и Русия, те ще си поделят Украйна. Да не си мисли Зеля, че някой ще го допусне дао преговори, точно пък него просрочения?
253
0
 
3
 
! Отговори
Исо Хазара преди 2 седмици
Зельо, а ти колко даваш?...
252
0
 
5
 
! Отговори
НЕ Е ВЯРНО преди 2 седмици
Иска цяла Украйна !
251
2
 
5
 
! Отговори
Нормално преди 2 седмици
Русия взема 30% от фалирала демократична Украйна. Е, защото ако вземе 99%, как ще ги хрантути? За 35 години демокрация, украинците деградираха абсолютно щ.
250
1
 
8
 
! Отговори
Сталин е виновен преди 2 седмици
Воден от хуманитарни и благородни идеи, Сталин остави да съществуват профашистките режими на ЕС. Днеска НАТОто изпраща германски танкове към Курск! Не четат историята ЕС и НАТОто и тя ще се повтори.
249
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Скоро и на 50% ще се молите......
248
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зеля, говори каквото си искаш, но на вчерашната ти пресконференция ясно пролича, че вече си невъзвратим наркоман. Украинците, които са те гледали са в потрес Тоя вече напълно не разбира какво сам говори. Пък и никой няма да му позволи той да преговаря. От него се иска само да праща украинци в месомелачката и да опразва украинските територии, а не да преговаря. Така, че стига хвърлял къчове.
247
10
 
3
 
! Отговори
Ванга беше права преди 2 седмици
Антихристът Путин ще дойде от Изток и ще донесе войни,смърт и страдание. Тогава ще бедя спрян от Владимир,който ще възроди истинската Рус. Киевска Рус!
246
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Блатния гьол,така наречен Расийска Федерация е пълен със всякакъв азиатски планктон,който за 1000 долара е готов да умре в чужда държава за дрогираното джудже в Кремъл!
245
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За първи път в световната история,Атомна държава я дерат на нейна територия!
244
6
 
4
 
! Отговори
Баба преди 2 седмици
Не знам, Курск ми харесва на мен, може да се разберат с руснаците. Украйна си задържа Курск, руснаците си задържат 30% от сега каквото са завзели, и мир.Ама Путин три години го гърчат, нищо не постигна, а сега като загуби и територии от собствената си страна, може да му дойде акъл в главата.600 от неговите войничета бяха заловени вчера от Украйна. Браво на малка Украйна, гъчи руснаците от бой, че и територията им взима.
243
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зеленски започна да реве за преговори. Курската авантюра се оказа капан за укрофашистите. Руснаците продължават да освобождават Донбас.
242
2
 
2
 
! Отговори
НИМРОД преди 2 седмици
Искал само 30 % от Украйна?!! ЗАЩО НЕ ЦЯЛАТА УКРАЙНА БЕ ***?!! Заради Хазарския каганат ли?!!
241
3
 
10
 
! Отговори
Христо преди 2 седмици
Защо да я иска ,та той я има...