Румен Радев отива в засегнатата от пожари община Болярово

Ще посети пострадалите райони в общината
20 юли 2024 08:30, Александър Попов
47
Румен Радев отива в засегнатата от пожари община Болярово
Снимка: БГНЕС

Румен Радев ще посети засегнатата от пожари община Болярово, съобщиха от президентството. Радев ще се срещне в 8:30 часа в сградата на общината с представители на местната власт, на държавни институции и на Българския червен кръст. След срещата президентът ще посети засегнати от пожарите райони в общината.

Вчера служебният премиер Димитър Главчев свика Съветът по сигурността към Министерския съвет, който набеляза мерки за справяне с бушуващите в страната пожари.

По думите на Главчев пострадалите от огнената стихия ще получат всички помощи, които им се полагат, във възможно най-кратък срок.

През следващата седмица в няколко парламентарни комисии ще се уточнява какво е нужно, за да се подобри оборудването на хората, които са на терен. Цялото правителство работи в синхрон и ще работи, докато е необходимо, подчерта той. Служебният премиер заяви, че е получил уверението на здравния министър, че всички болнични заведения около районите на пожарите са в готовност да приемат пострадали при случай на нужда.

По думите на служебния министър на отбрана Атанас Запрянов са необходими около 250 хил. лева, за да може в бърз порядък да бъдат оборудвани още два хеликоптера за гасене на пожари. Почти на всички огнища, на които сега имаме дейности, нашите военнослужещи са на място, увери военният министър. Поддържаме един хеликоптер в готовност, ако се наложи спасяване на живот или евакуация на хора, попаднали в капана на пожара, каза още Запрянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Румен РадевБолярово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
dokerut-ot bg. преди 1 месец
Kum Patriarha na Bulgarskata Curkva sushto (moleben za dujd) nai vece tova ako moje ;
39
0
 
0
 
! Отговори
dokerut-ot bg. преди 1 месец
za g-n Radev , ako e malko i nestiga resursa moje da poiska 50% ot celiat licen sustav na pojarnata dase vkluci . i dejurni do kraia na sezona . (OT CELIA NA POLOVINA) ot cialata strana kato miarka ;
38
2
 
5
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 1 месец
значи се е върнал от екскурзията
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев - на съд и в затвора ,за държавна измяна .....
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде ,бе ... Руснака се размърда, след дъжд ,качулка ...Ха.ха.ха.ха.....
35
2
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
През седмицата ходи на почивка и на плаж а събота и неделя имитира дейност уж че отива в Болярово но пак отива на маса и банкет някъде. Типично за един фигурант свикнал да получвава рушвети кеш по пътя на Копринката.
34
2
 
8
 
! Отговори
Йордан преди 1 месец
След дъжд качулка. Типично по Радевски.
33
2
 
4
 
! Отговори
Главчев оставка преди 1 месец
Цитат: По думите на Главчев пострадалите от огнената стихия ще получат всички помощи, които им се полагат, във възможно най-кратък срок. --- С други думи Главчев казва, че къщите нека си горят, а после може и някаква помощ да получат, която едва ли ще е над 500 лева
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев не се справи с пожарите и изгоряха даже и къщи. Това не му пречи да не спира да се хвали как се били справили
31
3
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ=МАФИЯ преди 1 месец
Мафията на демократите не ги е грижа за хората. Те гледат само да крадат. Защо например няма нормално покритие от мобилните оператори около село Воден?! Защо няма откъде да вземат вода за гасене на пожарите? Защо служебното правителство на ГЕРБ с премиер Главчев толкова много закъсня с организирането на гасенето на пожарите и къщите на хората изгоряха?
30
1
 
4
 
! Отговори
Грешката на народа преди 1 месец
Е ме ги мисли за хора тия които го грабят!
29
8
 
3
 
! Отговори
мераклия преди 1 месец
Най-неблагодарната работа на този свят е да правиш нещо за хората!Винаги ще се намерят тиквеници да завиждат и да дрънкат глупости!
28
6
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Факт е, че служебното правителство на ГЕРБ с премиер Главчев от ГЕРБ не се справи с пожарите. Принципно всяко появяване на министри или премиер при пожарите влошава пожара - вместо да гасят пожара, хората ги привикват на спявка. В този смисъл президента Радев постъпи разумно като изчака толкова време, за да не пречи на гасенето, както направиха други политици
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев призовава политиците да преразгледат решенията си. Радев сега отива при хората да говори с фрустрираните хора, които загубиха домовете си. Не разбирам медиатор или психиатър ще го играе там?
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алооо,за пореден път и той се направи на много грижовен!Някои хора са родени за това,колко е сладкодумен само,а колко лв.---чета дари
25
1
 
5
 
! Отговори
Хора Знаете ли защо преди 1 месец
Някои хора карат MAYBACH?!!!Просто е!Защото ви крадът яко!!!!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев сега казва, че нямаме летци подготвени за пожари. 5 години трябвало да учат и още 10 години висша подготовка им трябвало. Няма летци. В момента имаме само два екипажа на Кугър и 2 екипажа на МИ-17.
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро и Денков летят над село Воден да умуват как можело със самолети да се изсипват по 6 тона вода. Такива самолети обаче нямаме. Даже нямаме пари да си купим щото всичко замина за Украйна. Пиар акцията на Киро е подигравка с пострадалите.
22
2
 
7
 
! Отговори
Рундьо вика преди 1 месец
Чакаме да се случи някакво чудо
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От морето прескочил до Болярово че е близко :)))