Задържан е мъжът, управлявал машината, заради тежкия инцидент с дете в Созопол

Задържането му е до 24 часа
3 авг 2024 12:16, Елка Василева
98
Задържан е мъжът, управлявал машината, заради тежкия инцидент с дете в Созопол
Снимка: БГНЕС

Задържан е мъжът, управлявал почистващата машина на плажа в Созопол, заради тежкия инцидент с дете, станал снощи на плажната ивица. Това съобщиха за БТА от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Още по темата
Задържането му е до 24 часа. Има множество свидетели и очевидци на инцидента, които са разпитани. По случая е образувано досъдебно производство.

Пострадалото дете е от Пловдив. То е на 9 години. Състоянието на пострадалото момче е тежко, травмите са по цялото тяло. Било е в кома.

Сигнал, че трактор, почистващ плажната ивица на централния плаж в Созопол, е затиснал дете, е подаден около 20:05 часа снощи. Машината била управлявана от 69-годишен мъж. На задната част на трактора е бил закачен инвентар, на който се качва детето. Момчето е било затиснато от задвижващия се механизъм.  Детето е отведено в Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас в тежко състояние.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според Габи, требва на всеки да му се зачисли милиционер на гърба, но ко да праиш, манталитет братче... :)))
62
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДНЕС НА ДЕЦАТА ВСИЧКО Е РАЗРЕШЕНО! РОДИТЕЛИТЕ СИ ПИЯТ БИРАТА,ДЕЦАТА БЛЪСКАТ ТОПКАТА ПО СТЕНАТА НА БЛОКА,НАПРАВИШ МУ ЗАБЕЛЕЖКА, А ТО НАЙ-НАХАЛНО ТИ ОТГОВАРЯ,ЧЕ МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА! НА 8 ГОДИНИ!МАМА И ТАТИ ВЪОБЩЕ НЕ РЕАГИРАТ!НИКОЙ НЕ КАЗВА ''ТОВА МОЖЕ'', ТОВА НЕ МОЖЕ''.ПУСНАТИ НА САМОТЕК!
61
2
 
31
 
! Отговори
Габи преди 1 месец
Кой родител пуска 9годишноно си дете само на плажа, когато там няма никой?Детето може да реши да влезе във водата и там опасностите не са малко. Защо не са задържани безотговорните родители, а този който няма никаква вина. Доказателства за некадърноста и дезиоринтацията на българските служби.
60
0
 
29
 
! Отговори
Справедливост преди 1 месец
Дали е виновен шофьорът...Е съмнително, но със сигурност по виновни са родителите,които по собствените им думи.. само за миг го изпуснали от контрол...В други държави ,такива родители щяха да бъдат лишени от родителски права.
59
1
 
41
 
! Отговори
Евала преди 1 месец
Какво е виновен човекът!? То шилето, изтървано от майка, баба, леля само се е навряло в машината, а после шофьорът виновен. А женските какво са правели тогава, да не са тъпкали букета във вазата?
58
1
 
7
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 64. Предполагам, че след като съберат всички факти и доказателства и изяснят обстоятелствата, досъдебното производство ще бъде прекратено и няма да се стигне до съдебен процес. Поне такива са ми наблюденията от подобни ситуации. Дано не съм прав.
57
0
 
33
 
! Отговори
мдаааааа преди 1 месец
сега ше се почне : защо на машината не са сложени мрежи та да не могат деца да се качват по нея (машината),защо чисти когато на плажа има хора, шофьора бързо е карал,защо няма табели на плажа че ше се почиства,защо машината няма светлинен и звуков сигнал че се движи,защо шофьора не е казал на родата : пазете се и хванете детето,,,,,,, и е такива едни умнотии
56
0
 
29
 
! Отговори
До Фют 45 преди 1 месец
Да, така е. Но за да има логика и справедливост, държавата трябва да повдигне обвинение срещу безотговорните хора, допуснали децата им да поставят в риск здравето и живота си. Сега детето трябва да получи адекватни медицински грижи, които струват доста пари, а тези пари са от нашия джоб. Част от нас се осигуряват и медицинската помощ, оказана на едно лице се заплаща солидарно от всички осигуряващи се. В случая всички ние ще плащаме, за да бъде спасено дете, което можеше и да не пострада.
55
0
 
44
 
! Отговори
ЗАЩО НЕГО ?!?!? преди 1 месец
Ако има някой за арест, това са блейките, които безгрижно са се разхождали ЗАД машината и още по-безгрижно са гледали как децата им се опитват да се покатерят върху това нещо. Сега разбира се казват, че за секунди са ги изтървали от поглед, ама кой им вярва? И кой друг ти е длъжен да се грижи за собственото ти дете, докато ти го разхождаш?
54
0
 
44
 
! Отговори
хм преди 1 месец
а бабата задържана ли е за небрежно отношение към внучето си ?
53
1
 
47
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Не бих хвърлил вина върху детето. То е дете, па макар и на 9 години. Нито пък тракториста - на него това му е работата. Родителите са за тепане. Момчетата на тази възраст винаги са се вълнували от трактори, багери, камиони и т.н....любопитно им било и белята станала. Дано няма фатални последици за детето и да се възстанови напълно. Трактористът обаче...следствие и прокуратура с досъдебното производство ще му накъдрят набързо перчема, луТ ще го направят, за съжаление...
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има за какво да го наградят, по негово време култура имаше. Днес навсякъде се лее простотията.-
51
0
 
55
 
! Отговори
ЗАЩО ? преди 1 месец
Защо не арестуват родителите ? Те са били там в близост . Шофьора няма вина .
50
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освободете незабавно човека! Той си е вършил работата. Виновни са близките на хлапето!
49
0
 
45
 
! Отговори
Йокин преди 1 месец
Не е хубаво,но нямат ли родители тези деца?С дете,на плажа,ОЧИТЕ ТИ ТРЯБВА ДА СА,НЕ НА ЧЕТИРИ,ОСЕМ,А НА ШЕСТНАДЕСЕТ!!!И повече.
48
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На малките принцове и принцеси трябва да им бъде разяснено, че светът може да бъде враждебен, че не е създаден за да им е удобен лично на тях и че много неща могат да ги убият или осакатят. Пък който не разбере...
47
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако родителите са читави хора, би трябвало да се застъпят за човека управлявал машината и да настояват да го освободят.
46
0
 
50
 
! Отговори
Velos преди 1 месец
Дано се оправи детето, но е с номинация за Дарвин. А родителите за затвор. Приятел е бил свидетел до някъде от съседно заведение. Ето как се е случило единият братовчед снима с телефончето пострадалия как ще се качи на машината и от там ви е ясно. Безброй дарвинчета погинаха от селфита и подобни простотии...
45
10
 
16
 
! Отговори
Ристу преди 1 месец
Детето е виновно. Родителите физически няма как да следят децата 24/7. Детето има собствено съзнание и мисли. То може да взима само решения. Никой не го е карал да се качва на трактора. Само е решило да се качи и сега ще си понесе последствията. Това, което не го убива, го прави по-силно. Децата трябва да се учат от грешките си. Не може Родителите цял живот да взимат решения вместо децата им.
44
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво е виновен човекът, че някакво келешче се време, където не му е работата???