Адвокат: Разделението ще породи насилие в училищата

Могат да забранят каквото искат, но децата имат интернет, заяви Деница Любенова
9 авг 2024 17:45, Инна Ангелова
261

Спорните текстове в законопроекта в сряда предизвикаха протест срещу закона, забраняващ пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Протестът беше организиран във Facebook и премина под наслов: "Училища за всички! Да спрем закона на омразата!".

Деница Любенова, която е адвокат, но и съпредседател на ЛГБТИ сподели, че от чисто правна точка законът противоречи на Конституцията, на  международни актове, включително и Европейската конвенция по правата на човека.

“От друга страна в този закон се включват много неясноти. Няма информация как точно се ограничава тази ЛГБТ пропаганда. Дали това ще се случва в учебното съдържание, дали около училищата. Какво се случва с книжарниците, които продават книги на ЛГБТИ тематика? Какво се случва с един от най-големите ЛГБТИ бизнеси, който се намира срещу училище на по-малко от 100 м? Това са въпроси, които трябва да бъдат изчистени. Този закон бе приет в противоречие с Конституцията. И към това са ориентирани и исканията на протестиращите", заяви Деница Любенова в "България сутрин".

По нейни думи в нито един закон няма дефиниция какво всъщност е традиционната сексуална ориентация.

"Протестът в момента трябва да се измести в гражданското ни общество и заедно с широка коалиция събираме подписи на становището, което ЛГБТИ организация "Действие" е изготвила и ще внесе в президентството в понеделник с искането за налагане от президента на вето на закона. Не става ясно коя е традиционна сексуална ориентация. Когато се приемат дефиниции на законодателно ниво, трябва някъде да стане ясно каква е дефиницията. Не можем просто да използваме една дума в закон, без да е ясно какво означава", допълни Любенова за Bulgaria ON AIR.

Адвокатът сподели, че трябва да се даде дефиниция какво е пропаганда. Любенова допълни, че такава няма и това е спекулация на политическите партии,

“Всъщност този закон, идвайки сега, използва интересен тайминг със случващите се неща около Олимпиадата в Париж, но също така той прави една препратка преди 10 години в Руската федерация, където е приет подобен закон, така че да се стигне до ноември месец 2023 г., когато върховният съд на Руската федерация обявява ЛГБТИ движението на екстремистко", поясни Любенова.

Според адвоката не можем да забраним със закон нещо, което вече съществува и е факт.

"Със сигурност това, което законодателят не може да проумее е, че може да забрани каквото иска в училище, но децата имат достъп до интернет. Трябва да се научим като общество, че съществуването на едни отношения, каквито и да било, трябва да бъдат регулирани и да няма разделения в обществото ни, които сега ще породят много насилие в българските училища", категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Общи работници и шйофьори по морето няма, защото работата е сезонна. Ти щом си толкова акъллийка *** да работиш сезонна, тежка и нископлатена раабота. ДОКЕРИТЕ СА САМО мъже ПО ПРИСТАНИЩАТА! Мъжете работят каквото могат и поемат предимно тежката работа, която жените не могат да вършат. Ти, като си за равенство, отивай в гората да сечеш дърва, или да копащ въглища в мините или на строежа да носиш вар и. Или да слагаш гипскатрон. Феминистките измислиха джeндър идеологията и я наложиха по светра.
79
2
 
2
 
! Отговори
до 57 преди 1 месец
Ако приятелите ти са се отдръпнали, ако *** те гледа странно като говориш, ако просто не им се занимава да те опровергаят и седиш тук и лееш теории от 1800та , защото никой друг не иска да те слуша - сигурен знак, че си за психодиспансера. За твое добро е, обърни си внимание.
78
4
 
3
 
! Отговори
До 77 преди 1 месец
Май много филмчета си гледал и си далеч от реалността. Повечето програмисти са високи минимум 1.90, атлетично и мускулесто тяло, изключително умни и много, безсрамно много богати. Ти няма да бъдеш допуснат до затвореният комплекс от супер луксозни къщи в които живеят.
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая кво се прай на улава ?
76
2
 
4
 
! Отговори
до 66 преди 1 месец
и ромите хахахах Май по-скоро ромите, повечето програмисти имат проблеми с потентността и адикцията към филми за възрастни
75
2
 
2
 
! Отговори
до 57 преди 1 месец
Моля те *** на лекар да те прегледат. Не живееш в този век, имаш проблеми, не зная как да ти го обясня. Има лекарства, може и да се пооправиш, ама важно е да осъзнаеш, че не си добре в главата и да вземеш мерки преди да е късно.
74
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като не става със Закон, става с кютек. За мнозинството българи традиционна сексуална ориентация е секс между мъж и жена, половете са само два: мъж и жена, родителите са баща и майка. Всичко останало е нетрадиционно, никой не пречи на нетрадиционните да практикуват каквото си искат, стига да не го налагат насила на непълнолетни. Ако, не се разбере от нетрадиционните с добро, ще им го обясним с традиционни методи, включително кютек, камъни и т.н. Пък, нека ни набеждават, че сме от средновековни..
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
FREAK SHOW!
72
2
 
1
 
! Отговори
Айнщайн преди 1 месец
Обратноста е относителна!
71
6
 
1
 
! Отговори
До 69 преди 1 месец
По морето няма общи работници и шофьори на автобуси. Някой да обясни на мъжете, че не може да са програмисти и началници. Трябва да бачкат там и да мълчат. И бой ще има от дебеловрати шефове ако се мислят за много умни.
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В прехваления американски колеж всяка седмица им тъпчат главите с такива безобразия. Пиятелка горчиво съжали, че пробута сина си там. Всеки срок им пускат въпросник как искат да се обръщат към тях - с тя, той или то. Цялата отрова идва от американските цио-евангелисти!
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изобщо да не ги чакат да порастна. Да се държат далече от тях от люлка до гроб! Или доживотен затвор в уранивите мини!
68
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е нужно гейовете да ядат бой. Нужно е феминистките да спрат пропагандата по джeндър идеологията. В другата статия пише, че нямало медицински сестри. Ами как ще има, като им надухте самочувствието на момичетата и ги карате да стават програмисти, инженери и началници! А те като завърршат и стават инстасамки и прос***ти**п**утки.Някой трябва да обясни на феминистките, че не може всички жени да са началници. някои от тях трябва да са и медицински сестри.
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
въобще няма такива конфликти,никой не им обръща внимание на обратните
66
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да специализират училищата!
65
8
 
3
 
! Отговори
До шоп преди 1 месец
Всеки има толкова деца, колкото може да отгледа. Единствените с 3-4 деца са програмисти, защото доходите им го позволяват. Живеят в огромни къщи, ваканциите им почват от по 10 хиляди евро нагоре за 5 дни.
64
0
 
7
 
! Отговори
ХХ преди 1 месец
До Анонимен очевидно на вас ви пука кой с кой си ляга, иначе защо ще искате да влезете в училищата... хайде изчакайте ги да пораснат малко и тогава ги почвайте с пропагандата.. мислите се за авангардни, а сте ж.алки и г.адни.
63
6
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 1 месец
До До 54: да имаш 3-4 деца е глупаво и безотговорно. за белите 2 деца стигат, за останалите трябва 1. Иначе човечеството ще закъса до 100ина години най-много.
62
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Геювете няма да мирясат, докато не изядат боя. Иначе ще им спрат парите от грантовете и ще трябва да си вадят хляба с труд. Или с д.***.
61
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да идат кай в Испания да видели как се целуват по улиците... А във франция глобиха хетеросексуални олимпийци, че се целунали от радост от победата... ***, ти кой си мислиш, че пише тука? Ами да ти подскажа - Българи от цял свят. Не само от Испания.Това джeндърията по нормални здрави хора не ходи. Само по нискоинтелигентни нискочели с претенции... Ходили в Ипания... Или гледали по телевизора за живота на гей - двойките в Испания?