Адвокат: Разделението ще породи насилие в училищата

Могат да забранят каквото искат, но децата имат интернет, заяви Деница Любенова
9 авг 2024 17:45, Инна Ангелова
261

Спорните текстове в законопроекта в сряда предизвикаха протест срещу закона, забраняващ пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Протестът беше организиран във Facebook и премина под наслов: "Училища за всички! Да спрем закона на омразата!".

Деница Любенова, която е адвокат, но и съпредседател на ЛГБТИ сподели, че от чисто правна точка законът противоречи на Конституцията, на  международни актове, включително и Европейската конвенция по правата на човека.

“От друга страна в този закон се включват много неясноти. Няма информация как точно се ограничава тази ЛГБТ пропаганда. Дали това ще се случва в учебното съдържание, дали около училищата. Какво се случва с книжарниците, които продават книги на ЛГБТИ тематика? Какво се случва с един от най-големите ЛГБТИ бизнеси, който се намира срещу училище на по-малко от 100 м? Това са въпроси, които трябва да бъдат изчистени. Този закон бе приет в противоречие с Конституцията. И към това са ориентирани и исканията на протестиращите", заяви Деница Любенова в "България сутрин".

По нейни думи в нито един закон няма дефиниция какво всъщност е традиционната сексуална ориентация.

"Протестът в момента трябва да се измести в гражданското ни общество и заедно с широка коалиция събираме подписи на становището, което ЛГБТИ организация "Действие" е изготвила и ще внесе в президентството в понеделник с искането за налагане от президента на вето на закона. Не става ясно коя е традиционна сексуална ориентация. Когато се приемат дефиниции на законодателно ниво, трябва някъде да стане ясно каква е дефиницията. Не можем просто да използваме една дума в закон, без да е ясно какво означава", допълни Любенова за Bulgaria ON AIR.

Адвокатът сподели, че трябва да се даде дефиниция какво е пропаганда. Любенова допълни, че такава няма и това е спекулация на политическите партии,

“Всъщност този закон, идвайки сега, използва интересен тайминг със случващите се неща около Олимпиадата в Париж, но също така той прави една препратка преди 10 години в Руската федерация, където е приет подобен закон, така че да се стигне до ноември месец 2023 г., когато върховният съд на Руската федерация обявява ЛГБТИ движението на екстремистко", поясни Любенова.

Според адвоката не можем да забраним със закон нещо, което вече съществува и е факт.

"Със сигурност това, което законодателят не може да проумее е, че може да забрани каквото иска в училище, но децата имат достъп до интернет. Трябва да се научим като общество, че съществуването на едни отношения, каквито и да било, трябва да бъдат регулирани и да няма разделения в обществото ни, които сега ще породят много насилие в българските училища", категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
5
 
! Отговори
До 53 преди 1 месец
А, да, онази измислица, как един мъж е гледал цяло семейство. Само че това е било преди 1946 година. Хората тогава са нямали никакви разходи - дрехи си ги шият вкъщи, няма магазини, храната сам си я отглеждаш, няма магазини, няма автомобили, няма телефони, няма телевизия, интернет, телефони, ток, отоплението е каквото си насечеш, здравеопазване само за богатите, останалите каквото Бог им е отредил. Да, само мъжете са работили, но по над 80 часа на седмица. Пенсия също е нямало. До края на живота
59
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Много си е добър закона, даже закъснял. Когато децата ми бяха в училище нямаше такава пропаганда, сега не знам какво е ,но ако видя накой да ограмотява за гей практики деца ще му счупя главата.
58
12
 
1
 
! Отговори
Бивш даскал преди 1 месец
В 8-9 клас половината ученици са опитали почти всичко от пиячката, дрогата и секса. Но някои щели да ти пазят от това.
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди " луд умора нема " сега " п.д.л умора нема ". Училището за това е училище, защото там се учи само това което трябва.
56
4
 
13
 
! Отговори
До 54 преди 1 месец
Това не нормалното. Мъжете да работят и да изкарват парите а жените да си стоят вкъщи да се грижат за къщата и децата. Нормално здраво семейство трябва да има поне 3-4 деца. И майката е тази която да се грижи за тях. Не да ги захвръли в детска градина и на бавачка. Всичко различно от това е плод на болни мозъци и социални инженери които се опитват да контролират обществените процеси. В случая с цел намаляване на населението и отслабване на семейните ценности.
55
1
 
5
 
! Отговори
ХХ преди 1 месец
До Живял-видял А вие какъв фосил сте, моля - син, кафяв, лилав?
54
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
***, да си видял закон за забрана да си лягаш с някого? Закона е за забрана на гей пропагандата. Ти ако искаш си лягай и с коне и кучета. Аз искам мойто дете да си ляга с нормално човешко същество от противоположния пол. И да има семейство с такова същество. И да няма психични заболявания и отклонения. Ти като имаш си ги пази за себе си, не се опитвай да заразяваш чуждите деца с тях. Лалугер вмирисан! ЗАТВОР! ДОЖИВОТЕН!
53
0
 
22
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
НПО центаджиите не закъсняха да се разпискат, значи законът е на место! Сега трябва НПО-тата да се задължат да поддържат websites където на първа страница и с големи букви да се изредят донорите им - кои са, колко са дали, от коя страна са и т.н. - подредени по големина на дадените пари.
52
4
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 1 месец
Моля те почни лекарствата пак. Радикален ислям ли изповядваш?
51
4
 
16
 
! Отговори
48 Не пиши глупос. преди 1 месец
Точно така. Вие чинно ще изпълнявате инструкциите на господарите! Ще учите, ще работи до гроб, и ще си останете сами без деца и без мъж. Това е целта. Те ви казват че трябва да сте силни и независими, но не ви казват какви са последствията от това. Преди да навлезе феминистката проганда мъжете изкарваха достатъчно пари за издържат семейство и и деца. Нямаше нужда жените да работят. Но началниците разбраха че ако накарат и жените да работят това ще вдигне данъците и печалбите по 2.
50
2
 
14
 
! Отговори
художника преди 1 месец
Изпуснахте децата бе и-ди-о-ти! То не бе насилие над учители, които не смеят да се оплачат. То не бяха записи с пребити деца в училище, сега искате да ги разхайтите допълнително с ЛГБТИ + послания в тяхната крехка възраст. Влезе ли тая пропаганда в училищата, насилието ще скочи в пъти. Ама дъртите раз-по-ретини са виновни за всичко.
49
8
 
1
 
! Отговори
до 45 преди 1 месец
И земята е плоска нали? И ваксините за Ковид имат микророботи? Плийс прегледай се.
48
8
 
1
 
! Отговори
до 48 преди 1 месец
Ти се о с ра! Жената ще роди толкова колкото иска, никой мъж не може да диктува това. Не сме 1600та и Хенри 8 умре. Болен псих ар! И хем ще рабда колкото бенобоеца иска, хем ще го издържа, хем ще бачка хахахаххаха Ей за това българките масово търсят мъже на Запад.
47
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам тука как пишат май някои живеят в средновековието ако някой мъж се загледах, в друг мъж са готови да го убият с камъни
46
4
 
7
 
! Отговори
Не пиши глупости! преди 1 месец
До Няма как (37) - Жената ще роди толкова пъти, колкото пожелае мъжът й. За разлика от теб, повечето мъже създават семейства и мислят колко деца могат да изхранят, не създават биологични единици, които да храни някой друг! Жената ще учи, за да има по-прилични доходи и по-стабилни социални позиции, защото много мъже в днешно време трудно изхранват дори самите себе си и не винаги успяват да закрилят семейството. Жената се стреми към финансова стабилност, за да може да си позволи да има деца!
45
26
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледайте си собствения живот и не се бъркайте на хората. Защо толкова ви пука кой с кого си ляга? Яд ли ви е, ревнувате ли, завиждате ли? Каквото и да направите, ако детето ви е гей не може да го промените това. Това са си процеси в мозъка, срещу които няма какво да направите. Но като цяло гейовете и лесбийките са по-свестни и човечни.
44
1
 
7
 
! Отговори
До Учител преди 1 месец
Мога да ти гарантирам за такава програма в училище още преди 18 години. В експериментални паралелки/училища за развити деца към министерството на образованието. След това вече не ме интересува, защото веднъж започнали, нмикой не се опита да ги спре.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей.наборе кво общо има хард рока с ЛГБТ много си зле
42
16
 
1
 
! Отговори
До40 преди 1 месец
Как да, се образоват като са, диви селяни да идат в, Испания да, видят как се държат за ръце и се целуват на улицата и никой не им обръща внимание защо тука, това ги дразни
41
13
 
1
 
! Отговори
до 32 преди 1 месец
Никой не е длъжен да ти даде внуци, това е малко нахално. Кофти майка си щом говориш така.

Спонсорирани публикации