Радев пусна закона срещу ЛГБТ пропагандата, тази вечер протест и контрапротест

Законът ще бъде обнародван още утре в "Държавен вестник"
Обновена: 15 авг 2024 16:39 | 15 авг 2024 16:15, Петър Бойчев
452
Радев пусна закона срещу ЛГБТ пропагандата, тази вечер протест и контрапротест
Снимка БГНЕС

Президентът Румен Радев не наложи вето на спорната поправка в Закона за предучилищното и училищното образование, която забранява "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения".

Утре текстът ще бъде обнародван и ще влезе в сила, сочи съдържанието на "Държавен вестник" за 16 август.

Проектът беше внесен в Народното събрание от "Възраждане", но получи подкрепа от всички партии без ПП-ДБ, част от ДПС-Доган и малка част от ГЕРБ. При това двете четения на проекта се случиха само в един ден.

Въпреки че Радев бе призован да спре промените в Закона от комисаря на Съвета на Европа по правата на човека - Майкъл О'Флеърти, от Беатрис Фреско-Ролфо, член на комисията по равенство в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), както и от неправителствени организации и активисти, събрали хиляди гласа в подписка, той не го стори.

Още по темата
В резултат на законодателните промени тази вечер ще има протест пред Президентството. Мотото на проявата, която ще започне в 18:30 часа, е "Вето на закона на омразата".

Организаторите подчертават, че освен първоначално приетите промени, има вече и входиран нов законопроект, който налага до 10 000 лв. глоба и две години лишаване от правоспособност на учителите, които "пропагандират” различна сексуална ориентация и полова идентичност в училищата. "Мракобесието продължава – но ние също!"”, пишат те в официалната страница на събитието във "Фейсбук".

В същото време лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че ще излезе на контрапротест по същото време и на същото място, приканвайки съмишлениците си да го последват, пише Сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Боже опази!
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-важния закон за държавата!
47
1
 
29
 
! Отговори
до 38 преди 1 месец
Възпитавай децата си/ако имаш/ както искаш и ни остави ние да възпитаваме нашите.Няма как хора които нямат и не могат да имат деца да дават съвети как се гледат.
46
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някак си не мога да си представя, някой да стане гей под давление на някаква пропаганда. От друга страна, каква работа има подобна пропаганда в училището и в обществените институции? Абе най-добре се избийте до крак всичките! Бандата на гейовете, срещу бандата на хомофобите. Еднакво противни сте ми.
45
2
 
13
 
! Отговори
А Паницата На Народа преди 1 месец
Продължава да е - Празна! вече за 100 лева - не може храна за 1 човек за 1 ден да купиш - имам предвид качествена, а не Канцерогенно-Менте с Рапица, Палка, Шея и кви ли още не Химии!!
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
90 процента от тунингованите красавици в студентски град и по морето са травестити. Как няма да има протести. Мъжете в тази държава са три вида. Жените да истински, целувам им ръка за саможертвата да отгледат подобни. Виж го Мавродиев, не го е раждала майка, а задните части на Пеевски, където пак ще влезе
43
0
 
14
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Тия протестери грантаджийски, са се УбрЪкали нящу.... Прайда мина юни месец.... ===))) полиса да са не помайва, а да искара водното оръдие и да ги поизкъпе в тая жега, че много миришат....
42
1
 
17
 
! Отговори
в Русия преди 1 месец
В Русия също има такъв закон - за гей-пропаганда сред деца и непълнолетни се влиза в затвора.
41
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво Радев! Президент на Народа!
40
1
 
1
 
! Отговори
До поздраеления преди 1 месец
То с искане не става! Всичко е химия!
39
2
 
9
 
! Отговори
Алиша преди 1 месец
Фандъкова, не знаех , че си нетрадиционна тр...дж..л.....
38
36
 
4
 
! Отговори
Как е преди 1 месец
Това Законче Оправили ви Животеца, Намали ли Инфлацията или Цените на Раната са Още 3ни спрямо Момента на Влизането на Възраждане в НС!
37
45
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 1 месец
Американските учени са доказали научно, че хомосексуализмът е нормален и децата от малки трябва да експериметнират за да определят от кой пол са.
36
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 22 Ами нали това реално е войната последните години. русия се опитва да си върне влияние върху старите окупирани държави, чрез пропаганда и разделението. Интересно е че бай *** пак се хваща на стари песни изпълнявани от предните слуги. Как един към ще стане гейй от пропаганда ? То или се раждаш така или не. Се едно някой от вас да стане утре гейй? Това са пълни глупости. Тука се говори за толерантност и търпимост между децата . Гейовее е имало и през комунизма и през римската империя
35
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз пък не искам директорки и учителки да правят пропаганда на ГЕРБ ДПС измежду деца в началните класове както беше досега. Има над 20 клипа как учителки говорят колко велик е Ахмед Доган и Бойко Борисов, или не знаехте за подобни оплаквания през последните десет години. Хайде да видим колко оплаквания има от политическа пропаганда и колко за неопределеност на пола?
34
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво Румба! Браво Радев!
33
2
 
45
 
! Отговори
Поздравления! преди 1 месец
Искам моят син да се ожени и има деца, искам моята дъшеря да се омъжи и да има деца! Мразя передунгелите - психично болните, които се смятат за нещо друго от това, което са! Особено да проповядват идиотизмите си върху децата ми! Браво, президенте!
32
4
 
41
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 месец
Най-после едно решение, което да олицетвори истинският лик на една държава - Република България !
31
1
 
30
 
! Отговори
Педерас преди 1 месец
а не гей. Гей на английски значи друго, не е весел парад, а педераспарад. Те могат да се наричат гей, джой, хепи, мери, елджитбикюпласмайнас може и кенгуру да се наричат, но педеращината не е веселие, ами е гнyсно извращение
30
2
 
25
 
! Отговори
Евротолерас преди 1 месец
А бе, защо всички толерират хомоуродите, и дори хомоизвращенията са обявени за официална политика на ЕС, а полигамията в ЕС е забранена, при това милиарди хора по света, пъти повече от населението на ЕС, практикуват полигамия. Това толерастическо ли е, нали бехме съюз на толерасти? Защо тия не протестират за защита на полигамните? И какво стана - оказва се съюз на лицемери.

Спонсорирани публикации