БСП призова Радев да не поддава за "ЛГБТ закона"

Преди години ние не знаехме какво се нарича гей парад
14 авг 2024 21:30, Гергана Попова
49
БСП призова Радев да не поддава за "ЛГБТ закона"
Снимка: БГНЕС

От БСП призоваваме президента да не се поддава на натиск и да подпише промените в Закона за предучилищното и училищното образование. Това каза Иван Петков от „БСП за България“ на брифинг в Народното събрание.

Петков допълни още, че групата им е обезпокоена от натиска на неправителствени организации в последните дни върху президента да наложи вето върху промените в Закона за предучилищното и училищното образование.

"Настояваме и призоваваме президентът да не се поддава на този натиск, тъй като този закон беше приет със 154 гласа „за“, което е почти конституционно мнозинство", каза още Петков.

Според Петков, след приемането на този закон, Българската православна църква също е подкрепила решението на народните представители с декларация и допълни, че голяма подкрепа е имало от страна на учителите и най-вече на родителите.

"Преди години ние не знаехме какво се нарича гей парад, а в момента това е летен празник в нашата столица", заяви Петков.

Парламентът прие на първо четене промяната в Закона за предучилищното и училищното образование предложена от "Възраждане". С нея се забранява пропаганда популяризиране и подстрекаване, по какъвто и да е начин пряко или косвено на идеи или възгледи, свързани с нетрадиционната сексуална ориентация или определяне на полова идентичност различна от биологичната. С промяната се дава и определение какво означава нетрадиционна сексуална ориентация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от Страната
Дори новите вагони не могат да изкарат БДЖ от миналото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Гумен Крадев : преди 3 седмици
Ще питам Галя от Посолството!
26
1
 
4
 
! Отговори
Пендъл преди 3 седмици
ние искаме всички да са като нас-няма само ние да сме аномалия на природата Я
25
1
 
4
 
! Отговори
Закона преди 3 седмици
То добре, ама на загрижените за нашите деца, в нашите училища, децата им все са в ЛГБТ държави!?
24
1
 
5
 
! Отговори
акуд преди 3 седмици
никакво поддаване за лбгд+ на балканите микога не имало проблем с съединитилити НО мъж и жена . така е било и така ЩЕ бъде
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е единственото добро нещо излязло от 240те престъпника за 35 години. Повтарям, Е Д И Н С Т В Е Н О Т О!
22
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да го приемат най-после тоз закон и дано да мирясат. Нищо няма да се промени, пък и си имаме други проблеми в България.
21
1
 
5
 
! Отговори
свети истини преди 3 седмици
Не е зле да четете Алексис Дьо Токвил- Старият режим и революцията.Там ясно е доказано, че френската революция е била ненужна, но е наложена от група психопати от Париж в съюз с адвокати жадни за власт.Всички реформи са дело на Луи 14 , краля прави първите опити с капитализма, човешките права и на практика е баща и на Просвещението.Никакви такива утопии и вакхании, страх и налагане на терор не са били нужни, освен за една група психопати.Днес ние знаем кои са те.Пак познатите ни САТАНИСТИ.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 19 През Средновековието са изгаряли на клада за писания против Христос и богохулство. Дори преди 1944 г можеше да бъдеш изключен от училището заради богохулство. Имало е часове по вероучение.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хареса ли ви гръмкия провал на Ахмет Доган днес.
18
2
 
3
 
! Отговори
хм, много са "с преди 3 седмици
До свети истини Навремето баща ми се пенсионира на 60 години, а майка ми на 55, както беше с целият български народ. Сега колко е пенсионната възраст? А работа на тези старчоци дават ли?
17
2
 
3
 
! Отговори
Граф Промоций преди 3 седмици
Лея оловото от куршум безплатно в джендърски отверстия! Ако на някой му запари го зашеметявам със цепеница в тила завинаги !
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
***, ботове и пияници Не се допускат в Днес-а!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
а витанов и станишев какво казват по въпроса, те подложиха нинова на такъв натиск за турската конвенция, всички я били приели, срамували се, че ние не сме
14
3
 
4
 
! Отговори
свети истини преди 3 седмици
Ге...те използвани от сатанистите да наложат нов тоталитарен режим в света трябва да знаят едно:ИЗПОЛЗВАТ ВИ.Не им пука за вас, както навремето на комунистите не им пукаше за селяни и работници, гледаха да имат власт и пари и това е.Сега е същото.Тикат ви да разрушите обществата и да сеете страх и анархия, докато те направят нов СССР.Сега няма да е на марксистка основа,а на сексуална сбърканост.Скоро от запад ще бягат от вас на изток, защото тук няма да се наложите.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами те ако забранят споменаването на LGBT + в програмата на бг училищата, както е според този закон, тогава не е ли логично да премахнат и прайда!?На гей парада се събират предимно малолетни ученици и развяват знамето на дъгата, кой и как ще ги спре, законът на президента ли? Голямо българско двуличие..
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мистър Кеш е по ветата.Защо да изневерява на стила си.Това да не е да изневерява на жена си!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 15 Доста нецензурно стихче надраскано. С никакви художествени качества. Ако бях от сайта, бих го изтрил незабавно.
10
11
 
5
 
! Отговори
така ли? преди 3 седмици
Сега ще блесне пред цяла Европа българите прикрити русофили и путинофили ли са? Ако не са, защо копират руските закони? А след като копират руските закони едно към едно, тогава кого ще убедят на Запад, че сме прозападни и се стремим към демокрация? Кого? Западняците трева пасат, така ли? Българският Андрешшко най-хитър в цял свят! Навремето вкара съдията в блатото, сега се опитва да приложи същия номер на западняците! Дали ще мине номера? Обаче!
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мисля че подписването на закона ще му коства искане за импийчмънт или съд от страна на Еврокомисарите по човешките права. И той го знае. Интересно ще е как ще постъпи Радев.
8
0
 
6
 
! Отговори
Сифилиско преди 3 седмици
Аз съм за тоя закон, ама да вземат да го напишат като хората, че сега ще потекат едни съдебни дела към Европата и пак ще плащаме глоби, както много други скалъпени закони дето имаме.