Радев пусна закона срещу ЛГБТ пропагандата, тази вечер протест и контрапротест

Законът ще бъде обнародван още утре в "Държавен вестник"
Обновена: 15 авг 2024 16:39 | 15 авг 2024 16:15, Петър Бойчев
452
Радев пусна закона срещу ЛГБТ пропагандата, тази вечер протест и контрапротест
Снимка БГНЕС

Президентът Румен Радев не наложи вето на спорната поправка в Закона за предучилищното и училищното образование, която забранява "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения".

Утре текстът ще бъде обнародван и ще влезе в сила, сочи съдържанието на "Държавен вестник" за 16 август.

Проектът беше внесен в Народното събрание от "Възраждане", но получи подкрепа от всички партии без ПП-ДБ, част от ДПС-Доган и малка част от ГЕРБ. При това двете четения на проекта се случиха само в един ден.

Въпреки че Радев бе призован да спре промените в Закона от комисаря на Съвета на Европа по правата на човека - Майкъл О'Флеърти, от Беатрис Фреско-Ролфо, член на комисията по равенство в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), както и от неправителствени организации и активисти, събрали хиляди гласа в подписка, той не го стори.

Още по темата
В резултат на законодателните промени тази вечер ще има протест пред Президентството. Мотото на проявата, която ще започне в 18:30 часа, е "Вето на закона на омразата".

Организаторите подчертават, че освен първоначално приетите промени, има вече и входиран нов законопроект, който налага до 10 000 лв. глоба и две години лишаване от правоспособност на учителите, които "пропагандират” различна сексуална ориентация и полова идентичност в училищата. "Мракобесието продължава – но ние също!"”, пишат те в официалната страница на събитието във "Фейсбук".

В същото време лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че ще излезе на контрапротест по същото време и на същото място, приканвайки съмишлениците си да го последват, пише Сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
12
 
5
 
! Отговори
Пфф преди 1 месец
Децата, които са с хомосексуални наклонности се познават още от детската градина. Природата така ги създава и няма начин да се променят. Този закон просто ще утежни живота им, защото ще бъдат подигравани и малтретирани от ученици, съответно подигравани от учители. Но щом Радев и групата на Възраждане и БСП смятат, че с фашистки методи ще ги променят, могат да опитат. Глупавите хора правят една и съща грешка няколко пъти и никога не си взимат поука.
248
3
 
6
 
! Отговори
до 267 преди 1 месец
Не зная ти в какво училище си ходил, ама явно е дъно щом са ви говорили за тройки. В училище ЛГБТ пропаганда няма - учител съм от 22 години.
247
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "Не зная защо всички толкова ви пречат ЛГБТ? " --------- ти май си от бавните, а? Почти на никой не му пречат природните издъънки. На никой не му пука кой с кой си го бута вкъщи в кревата! Пречи ни това, че искате да индоктринирате децата ни! Пречи ни, че искате да размътвате главите им още от детската градина! Капиш?
246
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алоу русофилчитата - Филип Киркоров и новия русия не са ли гей и руснаци? Май се казва Шаман? Баш са си в един отбор. Аз нямам нищо против ЛГБТ - всеки е свободен да си ляга с който му е кеф, мен това не ме засяга. По съм против русофилската пропаганда в час по история и лъжите, че са ни спасили
245
4
 
14
 
! Отговори
До 250 преди 1 месец
За какви права говориш бе, никой не забранява на никой да е каквото си иска. Ти ако искаш се определяй и на чайник ако щеш. Ама няма право на дете което до 18 години се води ангажимент на родителя му да му обясняват как ще се определя и да му обясняват за тройки и незнам си какво. Като имаш деца на твойте им говори ако щеш на "то". Не стига че няма държава от 40 години и всички излизат функционално неграмотни от училище сега и това им трябва.
244
10
 
0
 
! Отговори
ПпДб активист преди 1 месец
Трябва да излезем двеста хиляди гея привърженици на промяната и да протестираме срещу забраната на изконното ни право да зарибяваме малки деца в евроатлантически ценности!
243
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да правилно мислиш русофобе, Путин ти казва какво да правиш и той те контролира. Ти явно не си учил география и не знаеш, че БГ не разполага с енергиини ресурси. Къде ще ходиш ти русофобско maloumno същество? Нали караш колата си с Руско гориво. Нали джоба ти зависи от руските енергоресурси. Яденето ти зависи от Руското гориво. Като се перчиш, ще живееш 3 пъти по-зле с 3 пъти по-скъпо арабско гориво. Къде си тръгнал цръвуле и всички като теб фантазьори?
242
5
 
2
 
! Отговори
Hannober-Burgdorf преди 1 месец
До Анонимен 250 Защото инакомислещи не са добре приемани в БГтото още от преди 1989. Защото нямаше лустрация и защото онези или техните съвършени деца са на власт, колят и бесят и решават кой е удобен и кой не! Днес е ЛГБТ, утре пак ще стрижат и ще удрят печати и ще забранят "западното" мислене, както е в страни като Иран, Афганистан, Ирак, Пакистан...
241
2
 
12
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
250, вие не искате права, вие искате привилегии
240
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна напредва мощно. Гледайте в телеграм каналите: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса;
239
1
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
Мретеджендъри
238
3
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън души яко преди 1 месец
Къде е БайДрън? Какво става с контранастъплението? Къде е Джо Бидона? Къде по дяволите е Бай Дрън Деменцията? Защо сегашния байдън е по-висок от предишния байдън?Русофоби вие знаете отговорите на тези въпроси... Моля ви кажете? Защо мълчите бе цръвули?
237
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президента разочарова с тия назадничави мерки. Интересно ми е защо мисли така и да се обоснове.
236
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 207 "Този закон ,ще навреди на децата с различна полова идентичност, ще се повиши броят на ментално увредените и самоубийствата ." ------------- и как точно ще навреди на тези 3-4% (според сзо) и как ще им повиши самоубисйтвата, като реално няма да има промяна с положението до момента??? Или викаш това пише в мейла с опоорките?
235
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом америка ни командва значи децата на русофобите ще станат джендери и ще си сменят половете. Аз съм много доволен )))
234
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голям флекс на Копейката. Поредния безсмислен закон предизборна пропаганда на десните кукуфелници. Също като рекламите за хазарта - казината пълни и онлайн залагането фърчи та пука. В училище пропаганда няма, децата сами си я намират в нета.
233
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
точно така
232
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След последния укронацист, веднага започва конвейра за БГ русофобите. Бягането ще бъде невъзможно, като в демократичната старана т. нар. украйна.
231
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не зная защо всички толкова ви пречат ЛГБТ? И защо им светите толкова? С какво даването на малко права на някой друг вреди на вашите?
230
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 207 "Доказателства моля, че " разни неота полазват децата "" -------------- достатъчно доказателства има из "великите" либерални европа и сащ! И не! Не е нужно тук да започне да се случва същото за да реагираме чак тогава! За щастие до момента непеотата успяваха да пробият само до отделни учители и разни частни училища.

Спонсорирани публикации