Радев пусна закона срещу ЛГБТ пропагандата, тази вечер протест и контрапротест

Законът ще бъде обнародван още утре в "Държавен вестник"
Обновена: 15 авг 2024 16:39 | 15 авг 2024 16:15, Петър Бойчев
452
Радев пусна закона срещу ЛГБТ пропагандата, тази вечер протест и контрапротест
Снимка БГНЕС

Президентът Румен Радев не наложи вето на спорната поправка в Закона за предучилищното и училищното образование, която забранява "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения".

Утре текстът ще бъде обнародван и ще влезе в сила, сочи съдържанието на "Държавен вестник" за 16 август.

Проектът беше внесен в Народното събрание от "Възраждане", но получи подкрепа от всички партии без ПП-ДБ, част от ДПС-Доган и малка част от ГЕРБ. При това двете четения на проекта се случиха само в един ден.

Въпреки че Радев бе призован да спре промените в Закона от комисаря на Съвета на Европа по правата на човека - Майкъл О'Флеърти, от Беатрис Фреско-Ролфо, член на комисията по равенство в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), както и от неправителствени организации и активисти, събрали хиляди гласа в подписка, той не го стори.

Още по темата
В резултат на законодателните промени тази вечер ще има протест пред Президентството. Мотото на проявата, която ще започне в 18:30 часа, е "Вето на закона на омразата".

Организаторите подчертават, че освен първоначално приетите промени, има вече и входиран нов законопроект, който налага до 10 000 лв. глоба и две години лишаване от правоспособност на учителите, които "пропагандират” различна сексуална ориентация и полова идентичност в училищата. "Мракобесието продължава – но ние също!"”, пишат те в официалната страница на събитието във "Фейсбук".

В същото време лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че ще излезе на контрапротест по същото време и на същото място, приканвайки съмишлениците си да го последват, пише Сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДОБРЕ,ЧЕ ИМА ПАРТИЯ КАТО ВЪЗРАЖДАНЕ КОЯТО ВКАРА В ПАРЛАМЕНТА ТОЗИ ЗАКОН И ДОБРЕ,ЧЕ ПРЕЗИДЕНТ Е РУМЕН РАДЕВ ,А НЕ ХОМОТО ПЛЮВНАЛИЕВ.
228
4
 
2
 
! Отговори
Руми Юмруко преди 1 месец
В така наречената украйна е унищожен американския военен съветник Ричард Гари Кирлин. Същият е отговарял за поставките на Ф-16 в така нар. украйна и състоянието на техните военни летища. Бил е отправен в така нар. украйна 10 дена преди неговата ликвидация. Денацификацията върви с голяма сила.
227
6
 
3
 
! Отговори
Краварски к0птор преди 1 месец
След около 10 г. децата на русофобите ще се кълчат като парижките олимпиици по баровете тук и назапад. Ще си сменят половете и ще правят иZвращения. Аз не се страхувам, моите деца са в Москва и си живеят прекрасно в стабилна държава с традиционни християнски ценности.
226
2
 
6
 
! Отговори
Без изненада преди 1 месец
Ако беше наложил вето , щеше да е политическо самоубийство. Всеки народ си заслужава управниците. Мислещите и можещи хора напуснаха и продължават да напускат тази клоака ,завладяна от популизъм , простащина и диващината.
225
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По полетата на Руските Курск, Донбас, Луганск, Запорожие и Харковь мирише на гниещи трупове на укронацистти и натовски наемници. Гюбрето гние и руската земя става още по-плодородна.
224
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофоби как ще обясните на децата ви, че жените нямат бради? Назапад масово се развива иZVратения, пееедерастия и дджендерия, което се видя от откриването на олимпийските игри в Париж. Жена ти русофобе и тя ли е с брада ?
223
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние истинските джендери, пеераси, скопени 4икибойци, бесовци и сатаняги от олимпийските игри питаме "какво по дяволите става с укронациското контранастъпление"? Превзеха ли вече Курск? А Крим? А Москва кога?
222
1
 
4
 
! Отговори
Рокаджия преди 1 месец
До Психиатър Когото искаш лекувай, аз и без да съм с такава ориентация, пак не харесвам това, което ми се предлага в България! Нито външен вид (често обезобразен с всякакви пластични намеси), нито вкус към музикални жанрове, нито манталитет, начин на мислене и меркантилна ценностна система. И аз ли трябва да попадна под ударите на това законче? Или май прекрачваме границата на фанатизма и посягаме на неудобните, които се цепят от мейнстрийма?!
221
1
 
6
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Тия са се взели за няква по висша каста, и обичат да поучават другите, как трябва да живеят и кво и кого да харесват....повечето даже не са обратни, но обичат да пропагандират извратеното, и то естествено за пари... Хайде от три пъти познайте, от къде са парите... ===)))
220
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изв ра те няците нямат място в българските училища.
219
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, едно свястно нещо да свършиш! Няма да оставим няколко квичащи нещораси да да водят децата ни към блатото. Свършват и набират нови попълнения, защото не могат да се размножават по естествен път. Децата си не даваме!
218
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откриването на олимпийските игри беше парад на бесовщината. Западна европа е една голяма бесовщина
217
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глоби и затвор за всички тези, които публично ни демонстрират различа сексуалност. В общесвото ни няма място за подобни хора!
216
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как партенката ще наложи вето на кремълски закон. Абсурд..
215
3
 
4
 
! Отговори
Руми американчето преди 1 месец
Taка нар. украинец няма родина и той много добре знае това. украинеца е руснак, но нацист и той не се бие за родината си, той се бие за чужди ценности. Той не се нуждае от свобода, а просто иска да убива руснаци. Истинските руснаци се бият за родината си, за народа си и за правдата. Всеки вдигнал ръка срещу руския народ ще си понесе накаZаниетO. Сила V правде, а V правде и ПОБЕДА! Враг будет разбит! Победа будет за нами!
214
13
 
3
 
! Отговори
До 207 преди 1 месец
Доказателства моля, че " разни неота полазват децата ". Този закон ,ще навреди на децата с различна полова идентичност, ще се повиши броят на ментално увредените и самоубийствата .
213
2
 
14
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 месец
За 30те години преход това сигурно е единственото адекватно нещо излизало от българския парламент. Утре в ДВ ще видим и как са го написали, че наште чукчи не са особено по мисловното писане
212
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен "футболните агитки,какво чкате,излезте и смачкайте пааразитите които налазват децата" -------------- чакат да дойде команда от боко, шиши и компания. Ти верно ли мислиш, че тия имбаацили реално имат някаква собствена гражданска позиция???
211
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В измислената държава украйна, ловят хората по улиците като пилци хахахахаха. И вас русофоби ще ви ловят така.
210
1
 
12
 
! Отговори
Психиатър преди 1 месец
Хомосексуализмът е заболяване, нарича се личностно разстройство или полова дисфория. Лекува се в клиника.

Спонсорирани публикации