Турист пак се изкъпа в едно от Седемте рилски езера

Нарушителят е заснет да плува в Бъбрека
15 авг 2024 09:19, Петър Бойчев
73
Турист пак се изкъпа в едно от Седемте рилски езера
Снимка НОВА

Турист е бил засечен да се къпе в Бъбрека - едно от защитените Седемте рилски езера. На кадри от сряда сутринта, заснети малко след 10 часа, се вижда как момче влиза във водите на езерото и след това започва да плува.

„Само в сряда имаме пет предотвратени опита за навлизане в езерата. Специално за конкретния случай сигнал не е изпратен. Не е имало човек в района, който да реагира. Затова призовавам всеки, който стане свидетел на подобно нарушение – да ни уведоми. Навсякъде има табели – на български и английски език, на които пише, че къпането в езерата е забранено", това заяви по Нова ТВ директорът на Национален парк "Рила" Красимир Андонов.

Той обясни, че първоначално се пише акт за установяване на административно нарушение. „След това се издава наказателно постановление. Но когато нямаме изпратен сигнал и нарушителят не е заловен на място, е трудно да бъде установено кой е той", подчерта Андонов. И допълни, че само за този сезон има наложени 7-8 глоби за къпане в езерата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако в езерето се изкъпе мечка няма проблем, обаче ако е човек става голям проблем. Този свят изпростява на макс с всеки изминъл ден.
33
1
 
10
 
! Отговори
Тъжна държавица преди 1 месец
Е тази в която народецът, разсъждава над безспорни факти. А именно....няма спор,че ако се използват езерата за къпалня, респективно , както е свикнал българина и за тоалетна....няма да е същото. Но....толкова за културното ни ниво...
32
3
 
7
 
! Отговори
Предможение: преди 1 месец
Сложете надписи и на украински,ако не е против евроатлантическите ви ценности...
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Той е създаден с цел да се запазят завинаги в полза на обществото" - Ох милото ... Да беше вярващ в астролоигия и такива, по рабирам ... там е "мистериозно", ама тук ... Вярваш на фондация със стотици милиони, че прави нещо за "обществото".
30
8
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 1 месец
Щом е парк, значи е предназначението на тази територия е отдих и туризъм! А за такива зелени сектанти като теб скоро ще играе тоягата, много писна вашето самоуправство. Ще ми забранява да ходя на Рила? За кой се мислиш ти? Заври си саморегулиращите екосистеми знаеш къде.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Туристите като направят от езерата блата, вече няма да искат да се къпят в тях, ще ги е гнус и ще викат - ауууу колко е грозно и неподдържано, държавата е виновна. А това че са се къпали без разрешение и са искали инпикали там, няма даже да се сетят, че сами са ги направили рилски септични ями.
28
8
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 1 месец
Ето го и екоталибана. Ти изобщо знаеш ли какво карстово езеро? Как едно езеро точно стане блато след като се изкъпя в него - опиши точния механизъм!? И с колко толкова много се е затоплил климата? 20-30 градуса нагоре може би? Аман от полуграмотни сектанти!
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз ако бях даже щях и да се избуам вътре
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истински евроатлантик
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човека им обясни по тв, че се нарушава екосистемата на езерото и ще стане блато, ако се къпе в него всеки.Промяната на това карстово езеро, което не е като всяко езеро е и заради промяната на климатичните условия. Това също беше казано ясно, така че тези които все говорят за едно време какво било, трябва да им е ясно, че в днешно време климата е променен и е много по-топло, което допълнително натоварва екосистемата в езерата.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"кара дизелов голф с 200 км, смята че злите европейци правят живота му мизерен." - Направиха ми го. Ей сега ще стане и за теб чечен, когато тока стане 2 лева за бизнеса.
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз единствено искам да знам, защо е тази забрана за къпане в рилските езера? Това е парк, а не резерват, нормално е хората да се изкъпат, да си направят пикник, скара и т.н., защо са тези забрани и ограничения?
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко евроатлантическо
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Там пък са забранили да се опъват палатки на плажа и да се пали огън. Говорим за диви плажове." - ЗОрът е, че се появяват палаткови "градове" и дори съм виждал, да опънат 40-ина малко палатчици и да си "оградят" част от плажа. А за огъня, не ме карай да почвам - дърветата си ги взиамт от местната "горичка", като понякога изчезва някоя-друга палета и прочие, а псоле виждам 4-5 метра палмъци, все едно е някакъв езически обичай .. Без такива. Има ел. котлони - да ги вържат към колите и там.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
100% е от гласоподавателите на пп дб
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 12 Какви диви плажове, бе Андрешко? Аман от тарикати искащи да почиват на аванта! *** и запали огън на плажа в Гърция, Хърватия, Дания или на Фуертевентура примерно. Пък стой та гледай. Кyхи панелчовци!
18
4
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 1 месец
Да и по същото време на социализма, имаше външни тоалетни, които се отичаха в реките, тъй че ла*ната си ходеха, директно в питейната вода.
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Швейцария и Австрия и Италия всеки може да си плува в свободно в планинските езера. В големите хората се разхождат и с лодки и каяк. Българите пак се правят на по големи католици от Папата......
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По времето на лошия социлизъм къпането беше свободно! Да отидеш на езерата лятото и да се изкъпеш в студената вода беше нещо нормално. Германците се пробваха и зимата ако няма лед да се каляват. От както се появиха демократите и зелените терористи всичко навсякъде е забранено. Те все нещо им пречи на тия.
15
6
 
4
 
! Отговори
Киев за три дни преди 1 месец
Сигурен съм че или той или родителите му са фенове я а ИТН, я на Величие. я на Възраждане.