Близо 40 000 са се вписали доброволно като хазартно зависими

Средно се записват по 1000 на месец
16 авг 2024 13:38, Стела Стоянова
12
Близо 40 000 са се вписали доброволно като хазартно зависими
Снимка БГНЕС, архив

Зависимите от хазарт, които подават заявление в НАП да не бъдат допускани до игрални зали, са около 1000 на месечна база. Това показва регистърът на приходната агенция за хазартно уязвими хора, съобщи Ана Митова, директор "Комуникации" в НАП, пред БНР.

Митова обясни, че в НАП се води регистър на хазартно уязвимите лица, след като всеки лично подава заявление, и те не се допускат до обектите на хазартните оператори.

"Наблюдението и показва, че броят е константен на месечна база. Около 1000 заявяват да се впишат в регистъра. Това е осъзната зависимост. Като бройка регистрираните са 39 400 лица и всеки има възможност да се впише с подаване на заявление в офисите на НАП или с електронен подпис", съобщи Ана Митова.

С презентация и демонстрация на кучета, обучени да откриват наркотици, започва днес в Несебър кампанията на НАП и Агенция Митници за зависимостите от хазарт и наркотични вещества.

"Кампанията е насочена към младежите, да повишим тяхното ниво на информираност, свързана със зависимостта, и да им кажем, че има вариант да се справят и да живеят здравословно. Привличаме в кампанията известни лица, които те разпознават като свои любимци и биха се вслушали в техните послания, за да разберат, че не са сами в тази битка."

Тя е убедена, че когато са засегнати децата и младежите, "не бива да  стоим настрани, напротив - наша работа е да го направим, обществото и на всички институции също трябва да се ангажират".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: НАПхазартно зависими
Още от Образование
"Възраждане": В България не трябва и няма да има еднополови бракове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Работохолиците да помогнат на хазартно зависимите с ненужните им пари.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Излекувахме Рачков, Стоичков и телевизиите от хазартната им зависимост. Те успяха, ще успеете и вие.
9
1
 
0
 
! Отговори
Авантаж преди 3 седмици
Над 1000 на ден се записват, защото и аз бях там. И се записах, реалната цифра е 400.000 а не 40.000 това е болест, лекувайте се докато в време, иначе ще страдат и роднините ви
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А БЕДНИТЕ къде да се регистрираме??
7
0
 
3
 
! Отговори
Зависимо независим преди 3 седмици
Човек сам трябва да си наложи забрана от такива зависимости , налагаш забрана в НАП , и после ще те проверяват до 9-то коляно какви задължения имаш към "държавата" , системите явно са свързани вече и незнам кой балък , дори и комарджия да си , ще ходиш до НАП , личен избор е, но живеем в Африка се вика, там май и е по добре ....
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е много зле. Значи още по 10 са реалните цифри. Усещам, че това ще е следващата точка в предизборната пропаганда на Копейкин.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази година 40 000, догодина 400 000.
4
4
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 3 седмици
Някоя сутрин Бойко Борисов ще отвори хладилника и ще намери отрязаната глава на Христофорос , която ще му каже бум
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички тези имат лизинги и заеми на изплащане и се вписват в списъка, защото по този начин могат да се изкарат зависими и да не плащат договорените си месечни вноски.
2
0
 
12
 
! Отговори
Гого преди 3 седмици
Епидемия.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
аз се чувствам беден, имам нужда от спешно лечение