Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура

Асен Александров: Каква е границата между информация и пропаганда?
16 авг 2024 12:00, Инна Ангелова
294
Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура
Снимка: Bulgaria ON AIR

Директорът на 51-во училище "Елисавета Багряна" в София Асен Александров направи коментар относно ЛГБТ промените.

В София две паралелни демонстрации се обявиха "за" и "против" промените в Закона за предучилищното и училищното образование. А част от депутатите на "Величие" поискаха, всеки нарушил забраната на ЛГБТ "пропаганда" в новия закон, да бъде наказвана с глоби и лишаване от право да се упражнява професията за две години.

Още по темата
Александров подчерта, че критиката не е към самия закон, а към начина, по който се прилага.

"В училище и сега няма такава пропаганда, каквато ни се забранява, нормално е да се притесняваме какво точно не трябва да правим. Ще се наложи автоцензура, да се очаква, че всичко, което се случва, се случва само в училище е прехвърляне на отговорност", коментира директорът в ефира на "България сутрин".

Александров се учуди и че законът се прилага само за училищата, а не включва още театри и медиите. Относно предложението за санкции за учителите, директорът посочи, че това е половингодишна учителска заплата.

"Едва ли ще се стигне до това, учителите са много консервативни, ще си наложат автоцензура. Не е описано учениците подлежат ли на санкции, ако те пропагандират, те са най-силните пропагандатори", добави Александров.

В ефира на Bulgaria ON AIR директорът попита как се измерва границата между информацията и пропагандата, тъй като в много предмети са залегнали мъжът и жената - биология, философия, история.

"Много общо е казано какво не трябва да се прави, какво е нетрадиционното - не харесвам жени, които тренират спорт като бокс и вдигане на щанги. Приемам ги, щом държавата ги приема и им осигурява средства и ги тренира. Имаме различно усещане за правилно и неправилно, традиционно и нетрадиционно", каза още Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
17
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Интересно как се забранява нещо, което не съществува :))) Ама нека де, 80 процентовите да са спокойни, няма лошо и един безсмислен закон ей така, за PR да се приеме в НС :))) Предизборно да се имитира дейност, че нещо се прави и копейките са загрижени уж за децата. Те децата ще ги купят и продадат в днешно време, а колко са отворени, никаква пропаганда не може да им внуши какво да правят :)))
36
1
 
6
 
! Отговори
До 23 преди 1 месец
Изкривявате това което исках да кажа. Мисълта ми беше, че в час по математика трябва да св преподава математика. Това дали учителя е еди какъв си или теоремата от урока е измислена от мякой математик с нетрадиционна сексуална ориентация има нулево отношение към предмета. От друга страна съм напълно за подобни теми да се обсъждат в час по сексологив който да е в задължителните предмети след възраст да речем 13 години. Там трябва да се обяснят нещата и учениците да получат нужните знания.
35
15
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 1 месец
Биографията може да се намери в интернет и съответно това е пропаганда, защото човекът измислил теоремата е хомо. Съответно пропагандираш хомосексуализма завоалирано под теорема. Това се нарича пропаганда, което означава, че тази теорема трябва да отпадне от учебното съдържание.
34
2
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонименкъде точно "на запад", че има точно пет предизборни клипа на тръмп как некви тиктокери късат флагове, които самите те са монтирали преди 10 мин и "фсички са ожасени"
33
1
 
20
 
! Отговори
ППДБ са тумор преди 1 месец
Нека интересите на демоНкратическата партия на САЩ да си останат за САЩ. Ако има държави, като Германия, които искат да са много мУдиерни, прав им път. В България НЕ искаме ЛГБТ движението да заграбва децата ни. ТОЧКА.
32
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези от Възраждане доста снизходително са подходили по "проблема", в случай че някой учител наруши закона - направо в затвора да го пращат! А ако някое дете спомене за лгбт - ТВУ и превъзпитание! Къде се намират тези хулигани?
31
0
 
26
 
! Отговори
! преди 1 месец
Как занимават с глупости учителите и децата. Те са в училище да учат науки - да развиват интелекта си - математика, физика, химия и т. н. Проблеми от тоя род да се решават в кабинета на психолога, психиатъра, доктора, семейство.Откъде я измислят тая тема, че уж било имало дискриминация. Глупости. Всеки е свободен да се определя , ако ще и на магаре, но не може да налага на другите- "Отсега нататък всички ще ядем трева, щото съм магаре, ще се съобразявате с мен!" :)
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 25,Пак си измислихте проблем и почнахте да си го коментирате. В училище учителят по математика преподава математика. Има ли документиран случай за друго?
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ай сиктир бе - Не, не е мястоот, но го правят, за съжаление.
28
0
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 1 месец
Че то закони си има. Няма кой да ги прилага.
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Запад даскали са опънали цветния флаг в класната стая и говорят с нездрав поглед вероятно щедро финансирани , има бая клипчета в нета. Тука тоз номер няма да мине.
26
13
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Затова и държави като Сан Марино и Люксенбург си траят и си живеят превъзходно далеч от всякакви войни."В училище и сега няма такава пропаганда, каквато ни се забранява, нормално е да се притесняваме какво точно не трябва да правим. Ще се наложи автоцензура, да се очаква, че всичко, което се случва, се случва само в училище е прехвърляне на отговорност", коментира директорът в ефира на "България сутрин" === Ама 80 процентовите путюнеандеpталци не могат и не могат да вденат, че всичко това беше пушилка и предизборен ход на максудския ром Копейкин. Интересно как преди изобщо не се говореше за
25
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До ай сиктир бе значи че така или иначе приказваш квото е угодно на регионален инспекторат, иначе ше те пратят да преподаваш в резерватите за индианци и там няма да има абсолютно никакво значение какво говориш, що основното/средното за ръждите е по партийно постановление
24
1
 
14
 
! Отговори
Тос преди 1 месец
Този му изтекоха голи снимки, преди време. Съмнителен ми е.
23
0
 
14
 
! Отговори
До 23 преди 1 месец
Няма да им разправя биографията, а ще преподава теоремата. Не е задължително учениците да му знаят ориентацията
22
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 21,Ние да наваксаме първо със законите за крадене, корупция, убийства, пък после да почнем проактивно със законите за ЛГБТ.
21
0
 
12
 
! Отговори
ай сиктир бе преди 1 месец
До КвоЗначи автоцензура "ако например някой учител по математика, който е хомосексуалист, досега си е позволявал открито да говори за приятрля" --------------- училището ил е мястото, където учителите по математика да говорят с кой си го слагат??????
20
5
 
10
 
! Отговори
Евроатлант-имбецил преди 1 месец
Аз искам децата да стават трансове и да няма нови поколения!
19
0
 
27
 
! Отговори
До 18 преди 1 месец
Че той трябва да преподава математика, а не да говори за личният си живот. И не му се налага да се автоцензурира.
18
1
 
23
 
! Отговори
До 17 преди 1 месец
Ти май съвсем не си наясно с нещата. Възможно е дори в нито едно училище досега да е нямало пропаганда. Но съдейки по това как нещата се развиват в Западна Европа и САЩ, ако няма такъв закон е много вероятно до няколко години пропаганда да има във всички училища.

Спонсорирани публикации