Георги Лозанов и Евгени Минчев се сблъскаха на тема ЛГБТ

"Възраждане" искат забрана на нещо, което не съществува, смята Лозанов
16 авг 2024 10:02, Стела Стоянова
138
Георги Лозанов и Евгени Минчев се сблъскаха на тема ЛГБТ
Снимка БГНЕС, архив

В училищата не трябва да има каквато и да е пропаганда, проблемът с т.нар. закон за забрана на пропагандата на сексуалните различности в училище е, че забранява нещо, което го няма. Няма такава пропаганда.

Това заяви медийният експерт доц. Георги Лозанов и уточни, че никой досега не е могъл да даде и един пример за пропаганда в училище на тема ЛГБТИ. Министерство на образованието в свои доклади също каза, че няма казуси, които да предизвикват темата.

В ефира на бТВ тази сутрин той обясни какво означава да се прави закон, който няма предмет. Това, според него значи, че се преследва друга цел.

Не само в училищата няма такава пропаганда, а въобще в цялата публична среда, категоричен е доц. Лозанов. Българското общество е консервативно и даже има повече хомофобски нагласи, отколкото риск да провежда „джендърска идеология“.

Измисля се, че се провежда, за да може да се създаде едно пропутиново мнозинство, коментира доц. Лозанов, който бе гост в студиото на телевизията с PR-а Евгени Минчев, защитник на тезите на „Възраждане“.

По начало авторитарните режими, какъвто е режимът на Путин, откъдето е взет този закон, са силно хомофобски – такъв е фашизмът, такъв е съветският режим. Режимът на Кремъл също е хомофобски и не само, той е режим срещу човешките права. Целта на този закон е да се създаде ново пропутиново мнозинство и да се разбие евроатлантическото мнозинство, което беше единственият сериозен демократичен продукт на този парламент, категоричен е доц. Георги Лозанов.

Според него Костадин Костадинов се опитва да прокара и друг руски зловещ закон – закона за т.нар. чуждестранни агенти.

С този закон вече ще могат пряко да се преследват политически врагове и опоненти, обясни Лозанов.

Медийният експерт е категоричен, че когато забраняваш нещо, което го няма, можеш да наречеш всичко пропаганда.

"Добро утро, гордея се с вас, г-н президент!", заяви пък Евгени Минчев. Той се обърна персонално към държавния глава Румен Радев и го поздрави за решението да обнародва закона, забраняващ пропаганда за третия пол в образователната система.

"Трябва да проповядваме мъжество, вяра и религия в училищата. Със сигурност аз съм повече мъж от вас", обърна се към водещата Мария Цънцарова Минчев. Той посрещна с усмивка и чувство за хумор шегата на Лозанов, че е готов за депутат на "Възраждане".

"Много бих искал всички НПО-та се махнат от България. Затова напълно подкрепям идеята на г-н Костадин Костадинов да има действащ закон по темата. Всички НПО-та лобират чуждите си интереси на наша територия", коментира Минчев.

"Гледах лозунги от протеста на хората с различна сексуална ориентация пред президентството. На един от тях пишеше: "Колко още деца трябва да умрат заради вас?". А аз бих ви запитал: "Колко още деца няма да се родят, благодарение на вас", запита ексцентричният пиар експерт.

"Много интересен подход именно Евгени Минчев да брани традиционните ценности", отбеляза Лозанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от София
Разрешават строителството в Борисовата градина?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
4
 
8
 
! Отговори
A преди 3 седмици
Тази космата овца от снимката не е много компетентна- закона за НПО не идва от Русия.Той идва точно от САЩ и работи там от много години,как-то и в редица други държави.В Русия са го приели съвсем отскоро .И закона против пропаганда трябва да се приеме точно сега, че ако стане на всяка крачка , тогава вече е късно.Браво на Минчев- изглежда че той е по мъжкар и по политик от голямо количество на тези меки китки в управление на България .На Радев и Възраждане- респект и успех!
94
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Според медийният експерт доц. Георги Лозанов, сексуалната пропаганда в училищата е пропутинска. Е такива като него ще ни накарат да харесаме Путин.
93
2
 
9
 
! Отговори
Шокиран преди 3 седмици
Леле щом вече и гейовете вече се *** с евро-атлантическите ***...
92
3
 
20
 
! Отговори
AcaciyTrendafilov преди 3 седмици
Като казвам, че в България нещата са диаметрално обратни, се оказвам прав - видимо традиционалистът и човек на възраст и възпитан в условията на патриархалниния морал защитава извратеното, а уж извратения заради популярност е стожер на нормалното! Боже, колко мъка има по този свят, казал Моканина :) VPVD!
91
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Евгени Минчев - символът на мъжеството и идол на всички патреоти и пазители на християнското семейство
90
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя как се овъртя обаче в края на интервюто. Браво на водещата. Накара го да си каже баш истината такава, каквато е - пропаганда няма, никой не може да те направи гей в училище.
89
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То Евгени Минчев си е ходеща пропаганда. А снимката му с Копейкин е като за обложка за касета за възрастни
88
45
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да се забрани на Евгени Минчева да се показва по телевизията няма ли да е още по-полезно за децата. Това същество плюс голия г ъ з на Азис и разните там мондьо и т.н. са чиста и отвратителна пропаганда. Защо не се пищя срещу тях толкова години, сега решиха да налагат цензура на учителите и учениците. Шизофренията на копейките в действие
87
8
 
60
 
! Отговори
Айде бе преди 3 седмици
Лозанов много го е страх от закона за чуждите агенти , и затова приказва откровени глупости ! С този закон ще се прекрати плащане от чужди държави към НПО та в България ,а това май му бърка с боксова ръкавица някъде из отзад ?
86
8
 
55
 
! Отговори
Радостин преди 3 седмици
Абсолютно прав е Евгени Минчев
85
7
 
53
 
! Отговори
Руя преди 3 седмици
Тоя Лозанов от кои е.Май е яко мека китка скрита лимонка.На тоя да му затворят устата да не говори тъпотии.
84
51
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пълно с пропутнски *** тук, които защитават закон против ЛГБТ! И това ако не е тежък когнитивен дисонанс!
83
6
 
3
 
! Отговори
Николай преди 3 седмици
Поста ми е насочен към хората, които не пишат за пари тук (ако има такива, разбира се). Хора, замислете се дали не можете да се занимавате с нещо по- смислено, отколкото да четете идиотщини. Аз се ядосах за дето, противно на принципите си, си загубих своето. ПП.п. Правенето на каквото и да е, включително нищо, е по- смислено!
82
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е и? Като няма такава пропаганда, значи няма проблем да бъде и забранена превантивно! Какво иска да каже другарят Лозанов?
81
8
 
68
 
! Отговори
Косача преди 3 седмици
Лозанов, за колко се продаде бе, човек? Струваше ли си поне усилието ти?
80
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гледах ги. Браво на Евгени Минчев: интелигентен и майстор на тънката ирония! Ония двамата( папионката и Цънцарова) изобщо не се усетиха!Мима да бъде уволнена, защото НЕ Е безпристрастна!!!Както и по време на кромида и вълшебните елексири
79
0
 
3
 
! Отговори
Нормален преди 3 седмици
До До 51Вие предполагам сте плод на информирани родители ;)
78
6
 
70
 
! Отговори
Хаха преди 3 седмици
Лозанов е на хранилка на Дойче зеле. Къде са достойнство и чест бе г-да журналисти???
77
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма, но се появява с външна намеса. По-добре да смаже главата на змията докато е малка.
76
2
 
32
 
! Отговори
Минуващ преди 3 седмици
"Решението е ясно: градските либерали да си имат отделни училища заедно с талибани, педофили и изнасилвачи и да си дават децата в тях, нормалните да си имаме старите училищни норми" -- Разбира се, че това е най-доброто решение, но за съжаление МОН не дава да има частни училища, които не са по старите училищни "норми" и съответно на територията са развъждат латентни елементи, които са против различните, против НПО-тата и против американците и норвежците. Трагедията се самовъзпроизвежда.