Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура

Асен Александров: Каква е границата между информация и пропаганда?
16 авг 2024 12:00, Инна Ангелова
294
Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура
Снимка: Bulgaria ON AIR

Директорът на 51-во училище "Елисавета Багряна" в София Асен Александров направи коментар относно ЛГБТ промените.

В София две паралелни демонстрации се обявиха "за" и "против" промените в Закона за предучилищното и училищното образование. А част от депутатите на "Величие" поискаха, всеки нарушил забраната на ЛГБТ "пропаганда" в новия закон, да бъде наказвана с глоби и лишаване от право да се упражнява професията за две години.

Още по темата
Александров подчерта, че критиката не е към самия закон, а към начина, по който се прилага.

"В училище и сега няма такава пропаганда, каквато ни се забранява, нормално е да се притесняваме какво точно не трябва да правим. Ще се наложи автоцензура, да се очаква, че всичко, което се случва, се случва само в училище е прехвърляне на отговорност", коментира директорът в ефира на "България сутрин".

Александров се учуди и че законът се прилага само за училищата, а не включва още театри и медиите. Относно предложението за санкции за учителите, директорът посочи, че това е половингодишна учителска заплата.

"Едва ли ще се стигне до това, учителите са много консервативни, ще си наложат автоцензура. Не е описано учениците подлежат ли на санкции, ако те пропагандират, те са най-силните пропагандатори", добави Александров.

В ефира на Bulgaria ON AIR директорът попита как се измерва границата между информацията и пропагандата, тъй като в много предмети са залегнали мъжът и жената - биология, философия, история.

"Много общо е казано какво не трябва да се прави, какво е нетрадиционното - не харесвам жени, които тренират спорт като бокс и вдигане на щанги. Приемам ги, щом държавата ги приема и им осигурява средства и ги тренира. Имаме различно усещане за правилно и неправилно, традиционно и нетрадиционно", каза още Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
11
 
! Отговори
Слава на ЛГБТ преди 1 месец
Асен Александров имаше публикувани голи снимки в интернет, на сайта на училището.
56
0
 
10
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Намерили са кой да питат...
55
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Който Ама ти имаш ли свои деца?
54
8
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До КойтоНгвс, а ти щото имаш деца, нали :)))))) мустак, пусни му некви неща по скайпа че нема толко лаишко излагане
53
0
 
10
 
! Отговори
До 45 пияница мистик преди 1 месец
Как се забранявало нещо което не съществува. Да предположим че в България досега не е имало нито едно убийство. По вашата логика, закон забраняващ убийствата не би бил нужен. Друг е въпросът че и убийства има и НПО-та инфилтриращи училищата има. Ама няма кой да го види. Поне вие явно не искате.
52
12
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
То учители няма, ти ще уволниш учител, че ще и го вкараш в затвора, защото виждаш ли, някой родител решил, че като преподава автор, който е хомо, значи учителят пропагандира хомосексуализъм. Млади учители почват работа и на втория ден си подават едномесечно предизвестие, защото има предложение за работа в частна фирма. Съответно фирмата ще прати предизвестието и учителят просто напуска от същият ден. Реално за 1 година се случи с 4ма учители по математика.
51
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Туй простотията винаги иска нещата да са прости - или черно или бяло. Ама светът е толкова сложен, че от дессетина хиляди години на съвременния човек не можем да го проумеем. И след като не можем да го проумеем, компенсираме със свръхконтрол и потискане на хора, които не се вписват в традиционните представи.
50
0
 
21
 
! Отговори
Който преди 1 месец
няма СВОИ деца, не би следвало да взема отношение. С други думи - млък, извратеняци!
49
0
 
15
 
! Отговори
Амбасадата плаща преди 1 месец
До Спомняма си "Директорът на 51-во училище "Елисавета Багряна" в София Асен Александров" ----------------- отвори сайта на училището, виж кои са има партньорите/спонсорите и ще ти стане ясно зощо този индивид все още е директор и защо говори тези неща.
48
5
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонименнгвс, на учителите им се пуска учебен план за годината и се работи изключително и само по него. ти тва нема как да го знаеш, що дипломата ти за средно са я докарали до люлин на дядо ти с волгата.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 53,Ако не е измислица и е реален, кажете в кое училище се е случило такова нещо.
46
1
 
18
 
! Отговори
В училищата сега преди 1 месец
има постери с кюар кодове които учениците могат да сканират и да отидат на сайтове на разни НПО-та където да им обяснят, че могат да са такива каквито решат. А в някои случаи дори ги подтикват да се държат противно на биологичния си пол като знак на някакъв младежки протест срещу системата и тн. Тоест това си е чиста експлоатация на уязвими млади индивиди с все още формираща се психика и сексуалност. Ако решат да си сменят пола някой би направил много пари от тоя процес. Гнусотия.
45
0
 
24
 
! Отговори
Спомняма си преди 1 месец
Директорът на 51-во училище "Елисавета Багряна" в София Асен Александров се бе снимал по кожа и изпратил снимката на кой, не стана ясно. Скандалът се замете, явно е човек на извратеняците, управляващи България.
44
4
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Учителшизимбикратор, и учител ли стана вече с тоя правопис на шестокласник напушах хахахаххаха "познавам хора..."
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 46,Ами да се въведе закон за НПО-тата. Този закон не е за това!
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тези тука дето казват че е безсмислен и нямало такава пропаганда защо тогава вият толкова и бяха на протест вчера
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 35 - Смяташ, че когато учителят говори за това, някой води протокол за да ти го документира ли?
40
6
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До Неолиберасти,нгвс, ти кога си бил нормален български гражданин, в произволен смисъл на "нормален"? ше умориш некой чичак от смех
39
5
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен35 дежурния по дискусия просто е със средно по милост, щот дядо му е партизанин и има обща култура на четвъртокласник от малцинствен произход. за това, са нормални такива постове, и обяснения. че "навсякъде на запад правят така". човека не умее кой знае какво, а тоя ток сам няма да се плати.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно и между детектори и учители има Геьове и еднополови бракове ,тук които стачкуват за да има Геьове и при децата

Спонсорирани публикации