Радев пусна закона срещу ЛГБТ пропагандата, тази вечер протест и контрапротест

Законът ще бъде обнародван още утре в "Държавен вестник"
Обновена: 15 авг 2024 16:39 | 15 авг 2024 16:15, Петър Бойчев
452
Радев пусна закона срещу ЛГБТ пропагандата, тази вечер протест и контрапротест
Снимка БГНЕС

Президентът Румен Радев не наложи вето на спорната поправка в Закона за предучилищното и училищното образование, която забранява "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения".

Утре текстът ще бъде обнародван и ще влезе в сила, сочи съдържанието на "Държавен вестник" за 16 август.

Проектът беше внесен в Народното събрание от "Възраждане", но получи подкрепа от всички партии без ПП-ДБ, част от ДПС-Доган и малка част от ГЕРБ. При това двете четения на проекта се случиха само в един ден.

Въпреки че Радев бе призован да спре промените в Закона от комисаря на Съвета на Европа по правата на човека - Майкъл О'Флеърти, от Беатрис Фреско-Ролфо, член на комисията по равенство в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), както и от неправителствени организации и активисти, събрали хиляди гласа в подписка, той не го стори.

Още по темата
В резултат на законодателните промени тази вечер ще има протест пред Президентството. Мотото на проявата, която ще започне в 18:30 часа, е "Вето на закона на омразата".

Организаторите подчертават, че освен първоначално приетите промени, има вече и входиран нов законопроект, който налага до 10 000 лв. глоба и две години лишаване от правоспособност на учителите, които "пропагандират” различна сексуална ориентация и полова идентичност в училищата. "Мракобесието продължава – но ние също!"”, пишат те в официалната страница на събитието във "Фейсбук".

В същото време лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че ще излезе на контрапротест по същото време и на същото място, приканвайки съмишлениците си да го последват, пише Сега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от Страната
Производители свалят цените, в магазините остават високи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен Следващ президентски мандат ще кара в затвор, а този закон си е чист лобизъм от страна на Нинова да остане отново в политиката!
355
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво на Радев , ще го подкрепя за следващ президентски мандат
354
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички геьове на пъня,ПП геьовете приеха тоя закон ,искат децата в България да стават геьове като Тех,долу ПП крадци мушеници нали виждате как мълчат като риби за закона който са приели ,гадове
353
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хомосексуализмът е сексуално извращение, нарича се полова дисфория и се лекува в психиатрична клиника.
352
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз имам право да не искам детето ми да бъде подлагано на хомосексуална пропаганда в училище. Това е мое човешко право и ЛГБТВГЗ ми го нарушават!
351
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А къде са правата на нормалните хора, за които хомосексуалната пропаганда към децата им е неприемлива? ЛГБТ искат да отнемат техните права за сметка на своите. Ето това е истинско мракобесие!
350
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо точно в училище трябва да си налагат извращенията? Това е гнусно! Браво на Радев!
349
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да бъдат информирани децата в училище е едно, да им се налага пропаганда за ЛГБТ, е съвсем друго. Така се нарушават правата на тези родители и деца, за които поведението на част от обществото е неприемливо. Те имат право, да възпитават децата си, по свой избор. Не, на пропагандата за ЛГБТ в училище!
348
0
 
6
 
! Отговори
Нямам коментар преди 3 седмици
Инцидент е ако падне керемида и те убие. Планирано убийство е, ако някой хвърли керемидата и те убие. И в природата и в обществото инциденти не са изключени. Но нагнетяването на ненормалното като норма си е планирано убийство отвсякъде.
347
0
 
7
 
! Отговори
Четене с анализ преди 3 седмици
До До Следва 309: Насилието идва от вас -които нагнетяват омраза към нормалните взаимоотношения и полове. При това насилието ви е над деца! Да не говорим за изнасилването на обществата в глобален план.
346
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 336: Евалла на "шапкаря"! А ти, вместо да намесваш генетиката, която само ти пречи, по добре се отдай на лечението си. Определено ти е нужно. Болестите на обществото трябва да се лекуват, също като болестите по животните, растенията и човека. Иначе водят до смърт.
345
0
 
24
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 3 седмици
"спорната поправка" - нищо спорно няма в поправката. Като изключим разни платени д-еге-не-рати, мнозинството от българите поддържат идеята да не им развалят децата с разни п-ед-е-рас-тки пропаганди. Жалко, че конституцията ни не допуска повече от два последователни мандата. Иначе само заради този закон отново бих гласувал за Генерала.
344
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наистина, и аз с "половин уста", но признавам, че Радев заслужи уважение. Браво, достойна постъпка в нашите "мътни" времена. Долу наглите амбреажи!
343
0
 
12
 
! Отговори
До анонимния преди 3 седмици
В мъжката има писоари кухалейко ! Уринира се прав и няма запушени тоалетни с дамски превръзки
342
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Случаен минувач Въпрос: По какво се различава мъжката от дамската тоалетна?
341
11
 
1
 
! Отговори
Боци преди 3 седмици
Е сега е момента да направи коремното и да ни ошашави.
340
3
 
18
 
! Отговори
Руси преди 3 седмици
За първи път казвам браво на Радев !
339
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ето защо президентът Радев спечели втори мандат, ето защо е единственият политик с положителен рейтинг, а се дава непрекъснато думата на пеевски, който има рейтинг 2% и е осъден за корупция
338
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
всички партии, а може и медди трябва да използват това в предизборната кампания - ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС искат гей пропаганда в училище, дори в детските градини
337
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
я, пеевски пак лъгал, всички медии отразиха думите му, вместо да ги проверят, че президентът се пече на плаж в чужбина, а той бил в страната, ако беше Ердоган щеше да съди всички и пеевски, и тези които са публикували лъжите му