Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура

Асен Александров: Каква е границата между информация и пропаганда?
16 авг 2024 12:00, Инна Ангелова
294
Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура
Снимка: Bulgaria ON AIR

Директорът на 51-во училище "Елисавета Багряна" в София Асен Александров направи коментар относно ЛГБТ промените.

В София две паралелни демонстрации се обявиха "за" и "против" промените в Закона за предучилищното и училищното образование. А част от депутатите на "Величие" поискаха, всеки нарушил забраната на ЛГБТ "пропаганда" в новия закон, да бъде наказвана с глоби и лишаване от право да се упражнява професията за две години.

Още по темата
Александров подчерта, че критиката не е към самия закон, а към начина, по който се прилага.

"В училище и сега няма такава пропаганда, каквато ни се забранява, нормално е да се притесняваме какво точно не трябва да правим. Ще се наложи автоцензура, да се очаква, че всичко, което се случва, се случва само в училище е прехвърляне на отговорност", коментира директорът в ефира на "България сутрин".

Александров се учуди и че законът се прилага само за училищата, а не включва още театри и медиите. Относно предложението за санкции за учителите, директорът посочи, че това е половингодишна учителска заплата.

"Едва ли ще се стигне до това, учителите са много консервативни, ще си наложат автоцензура. Не е описано учениците подлежат ли на санкции, ако те пропагандират, те са най-силните пропагандатори", добави Александров.

В ефира на Bulgaria ON AIR директорът попита как се измерва границата между информацията и пропагандата, тъй като в много предмети са залегнали мъжът и жената - биология, философия, история.

"Много общо е казано какво не трябва да се прави, какво е нетрадиционното - не харесвам жени, които тренират спорт като бокс и вдигане на щанги. Приемам ги, щом държавата ги приема и им осигурява средства и ги тренира. Имаме различно усещане за правилно и неправилно, традиционно и нетрадиционно", каза още Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 1 месец
За убийство на пътя дават до 2 години затвор и 500 лева глоба. Можеш да прочетеш закона. Сега ако те убия на пътя, ще се размина с условя и ще хвърля 500 лева, което е равносилно на 2 вечери хапване в ресторант за един човек.
16
8
 
11
 
! Отговори
КвоЗначи автоцензура преди 1 месец
Да разбираме че ако например някой учител по математика, който е хомосексуалист, досега си е позволявал открито да говори за приятрля си или въобще за тая тема пред учениците си, отсега нататъ няма да може да го прави и това е автоцензура, така ли? Ай сиктир!
15
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В кое училище е имало пропаганда? В коя учебна програма е включено изобщо сексуално образование? Стига глупости. Едните ще спират нещо несъществуващо, другите се борят за правата на ЛГБТ. Други са проблемите в България, други! Утре ще почнат протести и за расизъм щот видиш ли в Америка и Англия има такъв проблем.
14
2
 
10
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
Малко е. Трябва да са такива глобите и затвора, че даже и да не си помисляш че ще бъде добре не да се пропагандира а дори да се повдига такъв въпрос.
13
2
 
33
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Този е за уволнение и си личи, че е платен от ЛГБТИ НПО.1. На училище се ходи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, а на театри и кина пожелание.2. Нима признава, че учителите са ЛГБТИ и сега трябва да спрат с пропагандата с тази прокламирана автоцензура?Ми то е автоцензура да хвалиш фашизма и Хитлер бе ке ле ме!3. Час по скоро ни трябва Закон за лобизма, мо-та-мо преписан от този на САЩ. Тогава ще ги питам лош закон ли е?
12
1
 
28
 
! Отговори
ООН преди 1 месец
Баси, училищата са се напълниха с преподаватели пенннддели като тоя
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
една част от учителите не стават за падари ама даскале са ги турили , спират парите от НПО и воят настана от определени индивиди
10
2
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 1 месец
кой Член и Алинея от закона е това което казваш - не го намирам в обнародваният закон в Държавен Вестник?!
9
2
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 1 месец
2 години затвор и 10 хиляди лева глоба.
8
0
 
4
 
! Отговори
Каква е Глобата преди 1 месец
или колко години Затвор е наказанието според този закон, ако не го спазваш?!
7
1
 
3
 
! Отговори
Въпросче преди 1 месец
Я ми Прочетете Текста от Закона за УЖ Забраната, какво е Наказинето, ако го нарушаваш, че аз нещо не мога да го намеря - явно съм сляп!
6
0
 
33
 
! Отговори
Един баща преди 1 месец
Дрън-дрън. Не познавам закона, нито съм сигурен дали беше необходим. Сега обаче като слушам противниците му, започвам да се замислям дали да не го подкрепя. Не мога да разбера защо трябва да се учи е училище за нетрадиционни сексуални практики? Всички деца в стаята са резултат от съвсем традиционни!?
5
3
 
35
 
! Отговори
парите ми говорят преди 1 месец
Само като видите кои са "партньорите" (спонсорите) на въпросното училище и ви става ясно защо този индивид се напиня да говори срещу въпросния закон!
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що се прайте на улави ? Просто няма да повдигате кексуални теми пред децата. Нито традиционални нито нетрадиционални. То много сложно.
3
22
 
2
 
! Отговори
Защо като Закона преди 1 месец
е Фалшив - няма Точки в Закона за Наказание, който не го Спазва или Нарушава! това беше просто номер Фишек - Сделка - за да Назарян не бъде Свалена, а в същото Време Ядрата и на Възраждане и на ППДБ да бъдат мобилизирани за Изборите срещу Истинската заплаха за тях - Ивелин! така и вълка сит и агнето цяло, ама Стадото - ни чете кво пише в закона, ни мисли!!
2
3
 
42
 
! Отговори
кой преди 1 месец
Александров не беше ли замесен в един скандал с едни голи снимки преди време?
1
7
 
44
 
! Отговори
Зевс преди 1 месец
Да не се правят, че не знаят разликата между информация и пропаганда!