Диона, урок по шмъркане ли преподаваш? Певицата с рекламна провокация

Мрежата веднага избухна във възмущение
28 авг 2024 13:18, Нели Христова
170
Диона, урок по шмъркане ли преподаваш? Певицата с рекламна провокация

Поредна провокация от певицата Диона предизвика възмущение в социалните мрежи. В клип, публикуван в Instagram, тя рекламира енергийна напитка, която се приема чрез смъркане... наподобяващо на прием на кокаин.

В началото на годината Диона бе арестувана, след като се оказа, че е шофирала след употреба именно на наркотици. Певицата отрече, като първоначално заяви, че е взела нурофен, преди да се качи зад волана. След това Диона, вместо да се смири, започна да публикува снимки с нурофен в автомобила си и дори направи песен, свързана с ареста й.

За да направи рекламата си по-провокативна, Диона приема енергийната напитка, правейки си линия върху стъклото на телефона вътре в луксозен автомобил. Пред камерата тя казва: "Не, не е това, което си помислихте", напълно осъзнавайки точно на какво приличат действията й.

"Доверете се на опита", казва тя доволно.

Ясно е, че подобни изпълнители често попадат в полезрението на деца. Именно това притесни родителите, които видяха новата реклама на енергийната напитка, която изглежда има за цел да поощри приемането на кокаин.

"Скъпи родители и радетели за добруването на младежите на България, докато се бяхме съсредоточили да гледаме в гащите и чаршафите на приятелчетата им, на пазара е излязал иновативен и много, много интересен продукт! Това е едно комплектче с прахче за шмъркане и тръбичка към него. Прахчето е рекламирано като безвредно и дори полезно, като съставките му са същите като при енергийните напитки. Лъскавката, приличаща на метална, тръбичка веднага предизвика завист в очите на младежите, които вече пошмъркват "контролирано". Цената за 1 грам (да, продава се на грамове, като другите "неща") е 16 лв. Опаковано е в симпатична капсулка", пише в профила си във Facebook Юлия Георгиева.

Тя продължава:

"Това нещо се рекламира от млада чалга изпълнителка, наскоро станала известна с това, че врътна системата и не беше осъдена след шофиране след употреба на стимуланти, оправда се с употребата на... нурофен. Дамата има 225 000 последователи в ТикТок и 445 000 в Инстаграм. Всички тези млади хора вече добиха представа колко е хубаво да напълниш носа с "енергийна напитка"... Сега ставам истински сериозна - младите хора в България шмъркат наркотици като луди. Често това е поведение, което е не просто очаквано, а изискуемо и всеки отказ може да доведе до изхвърляне от средата. Това младите хора няма да позволят да се случи. Превантивните програми в България, доколкото ги има, са допотопни.

Терапията в България е скъпа и липсва разнообразие на предлаганите модели за лечение, т.к. или отиваш в терапевтична общност (често на цена от 3000-4000 лв на месец) или си се оправяй сам.

Веществата, които се продават са с неясно съдържание и в България няма вариант за проверка, т. нар. drug checking. Нещо, което се предлага във всеки западен нощен клуб от години. Употребата им не води само до опасност от развиване на зависимост, но и до рискови поведения - безразборен секс, предоверяване на непознати и т.н. Освободете фантазията си...

Винаги съм повтаряла, че не веществото е сериозният проблем при употребата на наркотици, стресиращ е въпросът з а щ о младите хора имат нужда да употребяват в такива мащаби.

В конкретния случай обаче, ме изненадаха тежко. Това си е урок по шмъркане. Дори не са си направили труда да предупредят, че не е ОК да се ползва една и съща тръбичка...

Скъпи родители, сега е времето за подписки и активност. Поискайте здравно и сексуално обучение, поискайте ефективна училищна превенция. Поискайте този продукт да бъде спрян от продажба. Защото точно това е ПРОПАГАНДИРАНЕ НА УПОТРЕБАТА."

Коментарите под клипа на Диона в Instagram също не са ласкателни

"Ти си срам! Ти си дъно! Имаше възможност да си вземеш поука, навира се по предавания да ревеш и да се жалваш! Ама, си дъно! И завинаги ще си останеш! Срам си!", пише една потребителка.

"Cancel културата трябва да се въведе и в България, друг начин няма… потрес", коментира друг.

"Ужасно е, ти като популярен човек, трябва да знаеш какво може и какво не е редно да рекламираш! Просто те следват малки и подрастващи деца! Замисли се преди да приемеш подобни реклами!!!", отбелязва трети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от Общество
Откриха контрабандни цигари в бетон
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
1
 
! Отговори
Запознат преди 2 седмици
Вече сме под дъното....
130
10
 
2
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 седмици
Диона е просто рекламно лице ,избрано и платено от въпросната компания която продава този съмнителен продукт. Ако не е тя ще е някой друг . Изобщо не е редно да съдим Диона в случая.
129
2
 
4
 
! Отговори
Зомбиленд преди 2 седмици
Какво пощуряха тези хора?Преди две години имаше реклама на райски газ по Нова телевизия,редовно ни набиват в канчетата в ефир как алкохола убивал ковид,а сега смъркане ни рекламират.Ако ни превърнат в долни алкохолици и наркомани после какво ще ни правят?Хората масово взеха да отказват гледането на телевизия.Един филм не може човек да си намери без извращения.От Блек Рок да се лекуват!
128
0
 
11
 
! Отговори
нн преди 2 седмици
Нагла, гупава, безмозъчна. Тя не осъзнава какво противо обществено деяние прави заслужаващо не само наказание но и нещо повече. Била е наркоманка, уж вече не е, как да и се вярва?
127
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази млада ромка рекламира дрога по новините .... Направо си е за арестуване .
126
0
 
11
 
! Отговори
. преди 2 седмици
Певица? Since when? Доказано ли е?
125
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Значи кара друсана,а колата и не са я взели. Дело няма
124
1
 
2
 
! Отговори
До 133 преди 2 седмици
Този пък Волен Сидеров му отворил очите. Майко мила колко мъка има по този свят. И май най-мното е в България
123
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Диона, не можеш просто само да се плю-чщиш за пари, като останали мин-ди-ле!!!
122
0
 
20
 
! Отговори
Анонимна преди 2 седмици
Ми тя адската мацка може и да не й се иска да минава през ad-a сама, че ще й е скучно :) Чалгата погубва децата на България! Пазете си ги, няма кой друг да мисли за тях.
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
от 141 до 138
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 141 Значи всеки който ти го нахаква аргументирано в човката е платен драскач в този сайт? А не може ли да допуснеш варианта, че безплатно ти го нахакват тук някои потребители като мен понеже си безпределно прооост? :)))
119
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
чУДЕСНО, видеото е свалено от инстаграм, а дрогите от sniffbull са със спрян профил!
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 138 Ахааааа, вече даде заден, като ти го начууууках, а? Радвам се, че осъзна, че съм прав, смооотаняк!
117
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 135 - явно наистина не разбираш смисъла на думите...лошо... не ми се оправдавай, не съм ти баща, ако бях поне щях да съм те възпитал малко от малко...нямам намерение да си хабя думите повече с амеба...
116
2
 
16
 
! Отговори
Мешев преди 2 седмици
Както са я подкарали,скоро очаквам и ацетон през устата да почнат да рекламират.
115
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Умряла работа.Идат избори и се сетиха че трябва да пазят децата,пък срещу Лгбт не може да се рита,спонсора не дава.И седнали да се заяждат с на Диона степчетата.
114
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 131 По твоята мааааалоумна логика защо е легализиран и алкохолът, като е доказано че от алкохол умират повече хора отколкото от марихуана, смоооотаняко???? И смоооотаняко, аз пия алкохол, но не пуша трева и не употребявам други вещества считани за наркотици! Разбра ли, смооотаняк???
113
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да прави каквото си иска, но да не го рекламира понеже гледат деца и подражават . В такъв случай е неприемливо.
112
5
 
27
 
! Отговори
... преди 2 седмици
Никога не съм бил фен на Волен Сидеров, но той беше един първите които се опита да ни отвори очите. Че ще станем колония на САЩ, че ни заробват с кредити, че ни крадат златото, че искат да сме необразовани амеби и наркомани. Кое не се случва?