Ако Диона беше във Франция, щеше да отнесе две години затвор

КЗП трябва да анализира по-сериозно дейността на инфлуенсърите
30 авг 2024 14:09, Гергана Попова
66
Ако Диона беше във Франция, щеше да отнесе две години затвор
Снимка: БГНЕС

Нужно е да бъде въведен режим за професията инфлуенсър. Това заяви за Bulgaria ON AIR Габриела Руменова от платформата "Ние, потребителите".

Още по темата

"Много е важно такъв закон да даде ясна представа какви са правата и задълженията на всяка една от страните - инфлуенсъри, агенти, страните, които ги наемат, самите платформи. Във Франция 9 месеца след въвеждането на закона е направено проучване, че съдържанието е станало много по-прозрачно. Рекламодателите и потребителите са много доволни от резултатите. Важно е какви са посланията и какво се преследва с тях. Децата са с крехка психика, още не са изградени като личности. Имат много нисък праг на критичност, не са свикнали да търсят допълнителна информация, доверчиви са", каза Руменова.
 
Тя е на мнение, че Комисията за защита на потребителите (КЗП) трябва да анализира по-сериозно дейността на инфлуенсърите и да отчете дали е налице нелоялна търговска практика. Пред Bulgaria ON AIR Руменова уточни, че във Франция се предвижда глоба до 300 000 евро и до две години лишаване от свобода.

От 1 септември влиза в сила важна промяна при продажбата на детски столчета за автомобили. Във физическите и в електронните магазини ще бъде разрешено предлагането само на седалки, които са изработени в съответствие с т. нар. i-Size стандарт. Той осигурява защита от странични удари и възможно най-продължително возене на детето в обратна на движението посока.

"Старите няма да могат да бъдат предлагани, но ще могат да се ползват, без хората да са в нарушение. i-Size стандартът е установен, че е по-безопасен за придвижване", добави Руменова.

Тя отбеляза и че от 1 септември на всички летища в страните от Европейския съюз (ЕС) отново се въвежда строго прилагане на правилото, ограничаващо пътниците да носят в ръчния си багаж на борда на самолетите течности в шишета или контейнери с вместимост повече от 100 мл. Трябва да се поставят в прозрачно пликче и общата им вместимост не трябва да надвишава 1 л.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: ЕСДионаинфлуенсър
Още от Общество
Над 300 вида птици са преносители на Западнонилска треска
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Орбита преди 1 седмица
Майкъл джексън е жив братоо
52
0
 
4
 
! Отговори
Koka kola преди 2 седмици
Бреееее колко шмъркачи са се навъдили в коментарите да защитават тая нашмъркана принцеса парцалеса Дрискона, много шмъркач много нещо в тая пробита държава
51
0
 
13
 
! Отговори
Д-р преди 2 седмици
Всяка фльорца в България е обект на журналистическо внимание. Така е , защото по интелект, и фльорците, и журналистките са като сестри - сестри с умствени ограничения.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички медии направиха много голям а реклама на този продукт. Ако бяха оставили само Диона почти никой нямаше да разбере за него
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ква е тая. забранете на децата си инстаграм и соц ,мрежи. Ние сме европейското дъно. инфлуенсърите да почнат да внасят данъци и осигуровки. Ползват уж нещо, но е заради парите. До 21г да не се продават някои продукти като алкохол и цигари, енергийни напитки и тн. Тая освен с някви скандали да качват, с друго не ми е известна?
48
4
 
7
 
! Отговори
Mен преди 2 седмици
За информация на този които е писал тази статия във Франция, Испания и други страни има ресторанти които предлагат десерт които се взима по същият начин
47
4
 
6
 
! Отговори
Фитока преди 2 седмици
Още експертизата на продукта не е готова,но щяла да "отнесе" две години затвор.Колко авторитетно мнение само,както на вчерашния психолог твърдящ за зависимост от кофеина.И да има зависимост никъде кофеина не е класифициран като вредно вещество.Къде по света има забрана на кафето,освен в главите на нашите експерти?Като стане готова експертизата да я коментират,а не да се правят на Ванга.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 2 седмици
Явно все още и а жив шизоф*реник, който си мисли, че България е Франция. Ама не е.
45
0
 
5
 
! Отговори
Облажилия преди 2 седмици
Не знам но това момиче прави такива хубави св....и за 200лв.Че те вкарват някъде в рая
44
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Обвинявате Диона, а не този който е създал продукта, поръчал рекламата и платил за нея.Евала
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако беше Франция,но не беше! То, ако не бяхме и бананова страна, повечето от управниците, трябваше да са по затворите, но сме си България .
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако тук беше Фрнация, нямаше да ни упдавялва Шиши и мутрата от Банкя...
41
2
 
4
 
! Отговори
МурвиБелоЦарскоСело преди 2 седмици
35 за 250 лв грама на коката дали съдържа кокаин спорят теб?
40
0
 
10
 
! Отговори
Румито преди 2 седмици
Ше я наградя с орден стара планина за особени заслуги и водещ принос на българската култура.
39
4
 
8
 
! Отговори
aно преди 2 седмици
Да ама тук е България и всичко е позволено ......................
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен--37 Ти не усещаш ли се , ЧЕ СИ В БЪЛГАРИЯ ?Тука е така / както казва и Баце/ . А там : НЕ Е ТАКА !
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А фъф Бг , дават и НАГРАДА !
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 14 Благодаря на Франция че даде подиум за бъдещият най-велик български щангист на Олимпидата тази година- Карлос Насар. С нищо друго. А, извинявам се.... и че на стадион" Парк де Пренс" на 17-ти ноември 1993-та година ни "позволиха", че ги заклахме с Костадинов в последната секунда!
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А в Нидерландия?! Последно, не стана ясно този прах кокаин ли съдържа или кофеин и откога кокаин и кофеин е едно и също?!
34
0
 
20
 
! Отговори
пак този преди 2 седмици
Ако такива селянки бяха във Франция, никой нямаше да знае, че са живи.