Търсят се къщи в селата близо до морето

60% от купувачите на ваканционни имоти са българи
26 сеп 2024 07:03, Елка Василева
48
Търсят се къщи в селата близо до морето
Снимка: архив, БГНЕС

Много хора търсят къщи в селата близо до морето, разказаха брокери на имоти. Търсенето на такива къщи значително надвишава предлагането, което води до покачване на цените.

Много хора разбраха предимството да имат собствен двор и пространство, където да играят децата. Селските къщи, които може да бъдат използвани за база, откъдето през лятото семейството да ходи на плаж, са привлекателни за голяма част от купувачите, пише „Труд“.

Голям интерес има и към имотите в самите морски курорти. Хората търсят ваканционни имоти по различни причини. Някои искат второ жилище край морето, което да ползват няколко седмици от годината, други търсят инвестиционни възможности, а трети искат място, където да прекарват цялото лято.

Много хора предпочитат да инвестират парите си в имоти, които след това могат да отдават под наем и да получават доходи. Тези купувачи обикновено търсят имоти в комплекси с удобства като басейни, аквапаркове и ресторанти. Но много купувачи предпочитат имоти, за които не трябва да плащат такса за поддръжка.

Около 60% от купувачите на ваканционни имоти са българи, около 20-25% са европейци (поляци, германци, чехи, словаци), а около 20% са украинци. Англичани също купуват, макар че представляват по-малък дял от пазара в сравнение с предишни години.

Купувачите най-често търсят имоти на първа линия с гледка към морето, но в крайна сметка изборът се определя от цената и наличното предлагане. Най-голяма популярност имат районите около Несебър, Слънчев бряг, Равда и Свети Влас. Втората по популярност дестинация е около Варна - Св. св. Константин и Елена, Златни пясъци, а след това идват Созопол, Китен и Лозенец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от Общество
Избраха проф. дин Иван Илчев и проф. дюн Иван Русчев за академици на БАН
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Ами ше се търсят ми, освен по нашето море българите изкупиха и имотите по северна Гърция, няма да купят в голташка пРосия я. Дето даже и kAnеките не искат там, нищо че путинарко ги вика като политически емигранти. Ама не и не
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Шопите да си стоят в калта с бездомните кучета, мизерията, меките китки и пенсионерите. Не ги искаме на морето. От Пловдив добре са дошли.
26
0
 
4
 
! Отговори
Най-новият виц преди 13 часа
..."разказаха брокери на имоти"
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Вярно е ! Видях опашките от купувачи на къщи до морето !
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
До Анонимен имам къща с парцел 1 декар на 3 километра от морето до Варна и ми звънят само брокери и ми дават 15 000евро, комшията продаде за 10 000 евра и тези брокери го пуснаха за 175 000 евро . Имам и къща с 4 декара двор на 35километра от Бургас, дават ми 5000лева хахахах, това ли са ви цените, не лъжете !!! това са цените който се дават!и двете къщи са тухлени , в добро състояние имат камина
23
0
 
4
 
! Отговори
прогнозата преди 14 часа
Скоро ще се търсят парцели в централните гробища.
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Да, гроздето е кисело за повечето, а имотите по морето си вървят, като топъл хляб. Комшията на Буджака си продаде 15 годишната къща за 660 000Е, от който 60 000 комисионна даде на брокерите и всички доволни. На Фаз аново, срещу Лозенец, продадох на баща ми къщата за 74 000Е, че не ми се ремонтира и поддържа. Хората имат пари и си искат на морето, а ткзсарите ще завиждат и злобеят, то ясно
21
3
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 15 часа
Купете си къща до морето за чували с пари, ремонтирайте я с още чували и накрая няма да можете да я продадете, защото населението рязко намалява, а тия уж 40% чужденци са пенсионери и след 20г децата им , които не са били на море в България при комунизма ще продават масово и къщите няма да имат никаква стойност. Да не говорим за поддръжката. Платена реклама за баламурници.
20
7
 
7
 
! Отговори
До itso преди 15 часа
Айде стига с тая Гърция и това чуждопоклоничество.Все чуждото по-хубаво. Комплексарска история.Аз съм българин и си харесвам България и българските курорти.Това лято бях на Сарафово, Сапарева баня и Банско. И на трите места си изкарах супер.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
Пълни глупости. Пълно е с обяви такива, нулево търсене.
18
12
 
8
 
! Отговори
Кристал Метани преди 16 часа
От София много хора дойдоха по Бургаско. На всички им харесва тук доста повече от в София.
17
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
не виждате ли че всеки втори гараж, всяка втори обект , офис е за недвижими имоти и всички чакат на година да хванат 1 клиент, ако ги нямаше тези комисионери, имотите щяха да са наполовина по евтини
16
2
 
40
 
! Отговори
Любомир преди 16 часа
Истината е, че нищо не се търси. Затова има всеки ден статия за имобилки.
15
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
а защо не казвате, че като си купиш къща в село до морето, то веднага щом си заминеш, къщата ще бъде разбита, всичко ще бъде изнесено, дори кабелите от стените ще бъдат издърпани и няма СОТ, полиция, кмет който ще ти помогне дори да имаш ,нито видеонаблюдение защото тъмните българи са бойкопомазани в нашата държава!
14
2
 
40
 
! Отговори
Айляк преди 17 часа
Те вече и в селата в близост до морето застроиха затворени комплекси. Всичко отдавна е предвидено и завладяно. Тук-там некоя самостоятелна къщичка за продан, но пък като я купиш, после даваш луди пари за ремонт. А най-нуприятното е, че за 2-3 месеца сезон не си заслужава да си собственик на такъв имот. Та, търсене ли казвате, имало?
13
5
 
51
 
! Отговори
бачкатор преди 17 часа
За два месеца лято, айде моля. Нали живях във Варна няколко години. До Юни не може да си покажеш носа навън, а октомври вече няма море. За два месеца море чак и имот да купувам...не трябва нужда. Но иначе има заблудени, да.
12
1
 
12
 
! Отговори
Търсят… преди 17 часа
теле под вола. Най-много да издоят бика.
11
14
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 17 часа
Не всички хомосексуалисти са демократи но всички демократи сме хомосексуалисти
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
И тука ака raврa c демократите
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Абе днес е работен ден що са отворили портите на лудницата ?