Съпруга на загинал пилот: Нарушават се мерките за безопасност

Снела съм доверие от високопостови длъжностни лица
Обновена: 17 окт 2024 15:05 | 17 окт 2024 15:05, Инна Ангелова
23

След като резултатите от авиокатастрофата край Граф Игнатиево показаха, че самолетът е бил в изправност, а пилотите са поели неоправдано висок риск, пред Bulgaria ON AIR говори съпругата на майор Валентин Терзиев, който загина преди 3 години - също при авиоинцидент.

Според нея може и да има пилотска грешка, но не са спазени мерките за безопасен полет от страна на ръководителите.

Димитрина Попова, съпругата на майор Валентин Терзиев коментира заключенията след последния полет на авиопилотите край Граф Игнатиево.

"Министър Запрянов може и да е взел някакви мерки, но не са достатъчни. Очевидно е, че не са необходимите. Отдавна съм си снела доверието от тези високопостови длъжностни лица", каза Попова.

Според нея проблемът не е само в малкия брой летателни часове. Проблемът е и в липсата на пилоти. “Поради малкия ресурс те работят под изключително напрежение", на мнение е Попова.

Заради малкия ресурс, седмици преди да загуби съпруга си в небето, майор Терзиев ѝ споделил, че усеща идваща опасност.

"Винаги съм си мислела, че може да ти се получи отказ и си поема риска. Но пък никога не съм си мислела, че може толкова системно да си нарушават мерките за безопасност", подчерта Димитрина Попова.
За нея след инцидента както със съпруга ѝ, така и с двамата пилоти, без отговор остават въпросите къде е отговорността на ръководството и кой следи за тяхната сигурност във въздуха.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от Общество
Психотерапевт: Най-тежката задача на света е родителството
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Не е възможно всичко в държавата да е зле, а при пилотите да е добре. Аз в такава държава не бих практикувал рискова професия.