Няма смисъл от вдигане на ставката на ресторантьорите

Дупка в бюджета от сектора няма
21 окт 2024 19:07, Гергана Попова
21
Няма смисъл от вдигане на ставката на ресторантьорите
Снимка: БГНЕС

Няма смисъл от вдигане на ставката на ресторантьорите и хотелиерите от 9% на 20%. Това заяви за NOVA NEWS председателят на Асоциацията на заведенията у нас Ричард Алибегов.

Още по темата


"Дупка в бюджета от сектора няма. Внасяме много повече в хазната, отколкото преди намалената ставка. Разликата от 300 милиона лева покриваме с корпоративен данък, с по-високи осигуровки, със спиране на неиздаване на касови бележки. От 2008 г. диференцираната ставка в туристическия сектор в Европа е нещо нормално", посочи още той.

Алибегов заяви, че бакшишът за персонала не трябва да бъде облаган. Той коментира и идеята за забрана на тютюнопушенето в заведенията. Алибегов е на мнение, че подобно ограничение няма да доведе до намаляване броя на пушачите. И запита защо не се увеличи цената на цигарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от ЕС
Българските читалища в чужбина сами се финансират
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Този герберофил докога ще ни занимава с бизнеса си?
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
До Анонимен 12Много си оригинлен, ***. Данъци за кучкрите и сега има, има и по-високи такси вход. Ти явно един лев не си изкрал с пот през живота си.
19
0
 
8
 
! Отговори
Лъки преди 5 часа
Имаме най-скъпата храна в Европа, най-скъпото обслужване и най- скъпите заведения в Европа!Някой да разбра,че те до сега са с 9% ДДС ставка?За климатик,вода,тераса, веранда,деца се плаща!
18
0
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 6 часа
Разликата от 300 милиона лева покриваме .......със спиране на неиздаване на касови бележки -----///------ ХХхахаххаааа!!! Ако имах власт, тоя щеше ного лошо да се спъне по стълбите... Басиму и наглецо!
17
0
 
9
 
! Отговори
Ivan преди 6 часа
Рекетьори,намалиха ви ДДС,а вие вдигнахте цените по заведенията безобразно!Салата,в която има продукти и труд за максимум ДВА ЛЕВА,продавате между 10 и 15 лева.Да не говорим за храната с никакъв грамаж.На какво прилича това?!Никой да не ви стъпи в т.ъпите кръчми,това ви пожелавам най-искрено.Това заслужавате,ама много клиенти- будали още не го осъзнават.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Не 20, а 30 процента трябва да е ставката за вас, измамници!
15
1
 
13
 
! Отговори
някоя преди 6 часа
Ама разбира се, защо да не продължите да бъдете най-специалните от всички сектори на икономиката? Това се казва нахалство...
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Това беше КОВИД мярка. КОВИД пандемия няма от 2г, ама мярката седи за да се пълнят джобовете на тези хора. Кръчми,ресторанти, алкохол к тн са по важни от колкото стоки от всекидневно потребление и от първа необходимост-храна, лекарства, бебешки храни и консумативи, книги. Край на всички мерки да не говорим че и пари трябва да връщат. Преди време тоз беше казал че ще направят услуга на държавата като осигуряват работниците си на МРЗ.
13
0
 
2
 
! Отговори
MAKSUDECA преди 6 часа
това из прагнение засхто е осхте гиво ?
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
До Анонимен 11 Също бих поискал и за тези с наднормено тегло допълнителни данъци, както и за ЛГБТ, понеже , те са огромна тежест за здравната система. Забравих и данъци за кучкарите също.
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Прекалено много пияници има. За алкохолните заведения подкрепям ставката да е 30%. Същото за тютюна и производните мъ модерни. Не става хлапе на 13 да смуче шише твърд и модерен масур. Продажбата на райски без лиценз да се криминализира и приравни с дрогата, доректно в панделата. Да се намали ставката на плодове и зеленчуци. Никакви шишабар, само пъпешбар и мангобар. Народа ще бъде по-здрав.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Държавата трябва да е като муттра и тоя ще започне да плаща всичко или да се махне и да не лъже гражданите.
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Стига ми давайте изявите на тая мутра! Ресторнтьорско-хотелиерската мафия успя да изнасили и държавата и клиентите си! Лъжат и крадат! Това е не "сив" а направо черен сектор от икономиката! Да им се върне ДДС-то от 20%
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Според има смисъл ставката да е 20%! С какво професията на ресторантьора да е по-различна от другите професии? Вдигат цената за крайния клиент и проблем за собственика не би трябвало да има. Цените за туриста в сравнение с Гърция пак ще са по-ниски, но не мисля, че е това което кара повечето хора да изберат южната съседка. Така че Алибегов да спре с политическите изяви и да си види бизнеса, че е жалка картинка.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
В България диференцирана ставка не е обсъждана и приемана. 9 процента бе временна мярка заради ковид, ДОКАТО БИЗНЕСА СТАБИЛИЗИРА. Нормалната ставка трябва да се върне на 20%. Даже за алкохола и цигарите искам 25%. Който крие доходи, бележки и осигуроовки си има закони отдавна написани. Храна и лекаерства са на 20%, къде се намираш, М? Нахалниците трябва да се поставят на мястото им.
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Мазньо,не може всички да плащат 20% ДДС а ти пълниш гушата!
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Вярно е те така и така не си плащат данъците и проверките са на протоколи само. Други мерки трябват.
4
1
 
32
 
! Отговори
Зевс преди 7 часа
Пак пуснаха мазния маймун по медиите, ясно, че за него няма, ама аз намаление на цените от тази ставка не съм видял.
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Бизнес като всеки друг. ДДС трябва да е като на всички други бизнеси но не облагай бакшишите
2
0
 
15
 
! Отговори
морски преди 7 часа
Мошеници !!!!!!