ГЕРБ се атакизира, отсече президентът

Първанов обвини Борисов, че нагнетява напрежение сред етносите, а "етническите пожари се гасят много трудно"
28 окт 2008 15:32,
122
ГЕРБ се атакизира, отсече президентът
Снимка: БГНЕС

Според президента Първанов лидерът на ГЕРБ нарушава правилото да не се етнизират политическият дебат и междупартийните отношения.

Държавният глава бе помолен да коментира казаното от Бойко Борисов, че президентът и премиерът са лансирали тезата, че ако ДПС не е във властта, ще бъде застрашен ентическият мир в страната.

Първанов заяви, че той няма такива изказвания и за пореден път столичният кмет се изказва неподготвен.

"Най-малкото, което мога да кажа, е, че той изрича поредната лъжа по мой адрес, но това не е най-важното. По-важното е, че със замах, както го направи преди броени седмици, той се опитва да решава един много сложен въпрос. Така както направи с македонския език, така се захваща и с етническата проблематика", коментира държавният глава.

Според Първанов етническият модел е едно разбиране, което изразява историческата традиция в етническите отношения по българските земи от десетилетия.

Президентът посочи, че за времето на прехода етническият модел е система от неписани правила, които всяка една от основните партии и лидери се стремят да спазват.

"Г-н Борисов нарушава това правило по един недопустим начин и аз бих искал да му обърна специално внимание, че етническите пожари се гасят много трудно, в продължение на години, понякога дори и на десетилетия", каза Първанов.

"Смея да кажа, че се набива в очите вече една тенденция ГЕРБ да се атакизира", допълни държавният глава.

За него това е трудно обяснимо, защото по думите му ДПС може да бъде критикувано за много политики, за административни и други отношения, за поведението на неговото ръководство, така както трябва да бъде критикувана и БСП, и НДСВ, а защо не и партиите от опозицията.

"Но нека да се критикуваме политически, нека да търсим конкретните измерения на всяка политика, да ги оспорваме, да вадим алтернативата и да не си позволяваме етнизация на политическия живот", каза президентът Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Иванчо мнозинството преди 15 години
Колкото и да плюват жалките и нещастни опозиционери, факт е че това е най-симпатичният и най умният президент, за сега а вероятно и за далечно бъдеще. Това и всичките му изказвания и анализи говорят за едно над партийно и държавническо мислене. Браво г-н Президент, две трети от избралите те българи няма да се срамуват. Нека плаче малцинството, когато може да си избере президент да си го плюва.... Ядец опозициооо...
100
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ГО ? ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ЖАН - ВИДЕНОВАТА ЗИМА ?! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ОПАШКИТЕ И ЛИПСАТА НА ХЛЯБ ?! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ 3 ДОЛАРОВИТЕ ПЕНСЙИ И МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ ?! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ РЕЖИМА НА ТОКА И СВЕЩИТЕ КАТО ПРЕЗ 18 ВЕК ?! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ОБРАНИТЕ НИ СПЕСТЯВАНИЯ И ОБРАНИТЕ БАНКИ С ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА ?! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ БОРЧЕСКИТЕ БАСИБУЙУШКИ БАНДИ , ГРАБЕЖИТЕ , ПОБОЙЩАТА , РЕКЕТА И СИЛОВОТО ЗАСТРАХОВАНЕ ?! ........................ АЗ НЕ СЪМ ГИ ЗАБРАВИЛ , И НЯМА ДА ГИ ЗАБРАВЯ ! ТОВА БАШИБУЗУШКО И ЕНИЧАРСКО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАРОДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ ! ТАКЪВ ГЕНОЦИД СРЕЩУ НАРОДА С ЦЕЛ ДА СЕ ЗАБАВИ ЕВРОПЕЙИСКОТО МУ БЪДЕЩЕ И ДА СЕ УГОДИ НА ЧУЖДА СЕВЕРОИСТОЧНА ИМПЕРСКА СИЛА СИ Е ЧИСТО ПРЕДАТЕЛСТВО ПРЕД НАЦИЯ И НАРОД И ТО НЕ СЕ ЗАБРАВЯ ! НИКОГА НЕ БИВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ ПЛАДНЕШКИЯТ ГРАБЕЖ НА НАРОДА НИ ОТ ШЕПА ЕНИЧАРИ ЗАБРАВИЛИ НАРОД И РОДИНА ! НО , КОЙ НИ ИЗВЕДЕ ОТ БЛАТОТО ТОГАВА ?! ТОВА БЕШЕ ИВАН КОСТОВ , КОЙТО ЗАВАРИ ДЪРЖАВАТА ОПУСТУШЕНА ОТ КОМУНИСТИТЕ И ВЪРКОЛАГСКИТЕ ИМ ЛАКЕЙ И СЪЗИДА СЪВРЕМЕНА ДЪРЖАВА С ФУНКЦИОНИРАЩА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА , СОЛИДНА ФИНАНСОВО - БАНКОВА СФЕРА , ПРОГРЕСИВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ И СТЪПАЛОВИДНО ПОКАЧВАНЕ НА ПЕНСЙИ И ЗАПЛАТИ , ЗАЕДНО С ПОВИШАВАЩИТЕ СЕ ЕЖЕМЕСЕЧНИ НАРАСТВАЩИ ДОБАВКИ , НАРИЧАНИ ОТ ХОРАТА С УМИЛЕНИЕ - КОСТОВКИ ! ТОВА ВИДЯХ И ЗАПОМНИХ ПРЕДИ КОСТОВ , ПО НЕГОВО ВРЕМЕ И СЛЕД НЕГО ОТНОВО РАЗРУШИТЕЛСТВОТО ! НЕМУ Е ОТРЕДЕНО ОТНОВО ДА ИЗПРАВИ СТРАНАТА НА КРАК ! ТОЙ Е С П А С И Т Е Л Я !!! ТОЙ Е БЪДЕЩИЯТ ПРЕМИЕР !!!
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тва парадно *** което си имаме и което се нарича президент освен да се явява облечен в костюм по разни официални поводи и да приказва или общи приказки от които нищо не става ясно или простотии с цел да подкрепи партията си или ДПС друго не прави и за ,х,у,й, не става долни мижитурки
98
0
 
0
 
! Отговори
РАДАН ВОЙВОДА преди 15 години
...седефчов ...грешиш не се атакизира а се .....БЪЛГАРИЗИРА.....ТОЯ ТУРСИЯ ..КРАДЛИВИЯ МОДЕЛ НЕ ЩЕМЕ ВЕЧЕ....НИЙ НЕ СМЕ ВЕКЕ РАЯ...ПОКОРНА А ТАКИВА ХАДЖИ ПЕНЧОВЦИ ГИ Е ИМАЛО ВИНАГИ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ....ЩЕ СИ ОТИДЕШ И ТИ....
97
0
 
0
 
! Отговори
СДС преди 15 години
И пак така .... Който не скача е ...............................................
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На снимката му показват само зурлата на свинята продажна. За да не му се вижда феса!Само ГЕРБ и Атака, те ще спасят България!
95
0
 
0
 
! Отговори
СДС преди 15 години
Който не скача е ...............................................
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Навремето *** Константинова измисли австрийският език сега Б.Б. измисли македонският. Дали някой си дава сметка това признаване на македонски език до какви поразии ще доведе.Това е същото като което е направил навремето коминтерна . Дерзайте гербаджии след това ще го отчетем за грешка!!!!
93
0
 
0
 
! Отговори
вестник ТРУс преди 15 години
Що трипер от 15годишни ще хванеш още -па ако се запали някой влак и изгорят невинни хора ти си на лов за лисици нищо че лъжеш като СИРИЩНИШКИ НАСИРАЛНИК ти си си оставаш наш ГОЦЕ ПАРАВАН ЕФЕНДИ-ТРИПЕРА!ПРЕЗИДЕНТ НА КРАДЦИТЕ И УБИЙИЦИТЕ !!!Не си спомням колко пъти обещаваше зали за спорт и големи пари за подрастващите да спортуват ама нейсе явно като си *** на двора си мислил кое е по смрадливо -да се надупиш на *** ДО- *** ИЛИ ДА СЕ НАРИЧАШ СОЦИАЛЕН ПРЕЗИДЕНТ??ГОЦЕ ТИ СИ *** И ПРЕДАТЕЛ -АКО БЕШЕ ЛЕВСКИ ДА ТЕ Е ПРОСНАЛ НА БЕСИЛОТО НЕЩАСТНИКО!!!!
92
0
 
0
 
! Отговори
parvan4o da duha преди 15 години
BATE BOIKO SMA4KAI GI NIE SME S TEB VE4E 3 miliona stanahme
91
0
 
0
 
! Отговори
Иванчо мнозинството преди 15 години
Колкото и да плюват жалките и нещастни опозиционери, факт е че това е най-симпатичният и най умният президент, за сега а вероятно и за далечно бъдеще. Това и всичките му изказвания и анализи говорят за едно над партийно и държавническо мислене. Браво г-н Президент, две трети от избралите те българи няма да се срамуват. Нека плаче малцинството, когато може да си избере президент да си го плюва.... Ядец опозициооо...
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Къде видяхте етническо напрежени,г-н Президент??? Май само в главата ви се мъдрят тея неща?!
89
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 15 години
a napravo prezidenta da si sloji edin fes zashtoto e jiv turchin
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tozi blqsyk v o4ite ot tripera l ie gosi'n prezident ili ot lekastvata ? :)
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този се е вързал здраво за пеша на Доган. Доган се доказа публично като мафиот. Всички знаем за миналото му на терорист, причинил смъртта на невинни хора и деца включително. Срам за България. И с цялата си наглост насъскват хората един срещу друг /в случая българи срещу турци/. И всичко само за пари - живота на милиони хора срещу пари и власт за тях. Срам за всички нас.
86
0
 
0
 
! Отговори
Тетимов преди 15 години
Онова което наистина се радвам е че на Николай Добрев му бе спестено безкрайното унижение да наблбюдава съвременното поведение на своето второразрядно протеже, което за втория си мандат предаде интересите не само на една партията което му бе завещана от Н. Добрев, но потъпка интересите на България. Не знам кой се е АТАКИРАЛ, но всички знаем който ДЕПЕСИРА за да бъде отново президент! Този помъчен наследник се ТУРЦИЗИРА, предавайки държавата си. Дали пък не би се срамувал от него онзи който го направи политик от жалък историк по БКП?Хубаво е че Турция има 2 *** президенти. Жалко е че Българите нямат президент в собствената си държава.АНАТЕМА г-н личен президент на Ахмет Доган.Предполагам че това АНАТЕМА не ви говори нищо, все пак го няма корана и шириата, това е Православна клетва.АНАТЕМА, АНАТЕМА, АНАТЕМА
85
0
 
0
 
! Отговори
Анти преди 15 години
Бойко Борисов завършва средно образование в гр. Банкя. Бил е секретар на комсомолската организация в училището. През 1977 год. кандидатства във Висшата специална школа на МВР в Симеоново, факултет "Държавна сигурност", но e пренасочен и приет във факултет "Противопожарна охрана" с оглед миналото на дядо му (разстрелян на 22.09.1944 год.). През 1982 г. се дипломира като инженер по специалността "Противопожарна техника и безопасност" с чин младши лейтенант. Редовната си военна служба отбива в ШЗО-Плевен през периода 1977-1978 год. Активен състезател по карате. Бил е треньор на националния отбор по карате. В системата на МВР започва работа като командир на взвод, а по-късно е командир на рота в СГУ-МВР - Противопожарна охрана. Впоследствие е преназначен в ЦУПО (Централно управление на противопожарната охрана). Известно време е физкултурник на Софийско градско управление - МВР. От 1985 г. до 1990 г. е преподавател и завеждащ катедра във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Има защитена докторска дисертация. През 1989 год. е командирован с курсантски взвод в района на Каолиново, Дулово и Разград за охрана на селскостопански обекти и оказване помощ по прибиране на реколтата след масовите изселвания на местните жители в Турция. (Неговите твърдения в интервюта от 2001 г., че в този период е командвал батальон не отговарят на истината.) През 1990 год. отказва да подпише декларацията за деполитизиране, напуска системата на МВР и започва личен бизнес в областта на охранителната дейност. В този период установява сътрудничество и взаимодействие с публично компрометирани лица и фирми, занимаващи се рекет, връщане на пари от неизправни длъжници и други незаконни дейности (вж. Приложение 1). Показателно в тази насока е дългогодишната съобщна дейност, вкл. ползването на общ офис в парк хотел "Москва", с Младен Михалев "Маджо", Румен Николов "Пашата" и др. Налице са данни от много източници и публикации в пресата, че охранителната фирма на Бойко Борисов Ипон също е съпричастна криминални деяния, в т. ч. и към неразкритото убийство на лице на 05.12.1994 г. в Зона Б-5 (фирмата е била наета като посредник за възстановяване на дължими от убития няколко десетки милиона лева на известна фирма). Не е разкрит и случаят с кражбата на 500 000 лв. от касата на Ипон и последвалото убийство на извършителя (служител във фирмата) и неговата приятелка в района на гр. Враца. Предвид връзките на Бойко Борисов с организираните престъпни структури през 1998-2000 г. е изучаван от Националната служба за сигурност (ОР Румен Йорданов) с цел привличането му за негласен сътрудник. В този период е давал регулярна информация за поведението и действията на лидери на престъпни силови структури и други криминално проявени лица. (Тогава, а в някаква степен и понастоящем, откриването на оперативна разработка или регистрирането на определени лица ка
84
0
 
0
 
! Отговори
Иванчо мнозинството преди 15 години
Колкото и да плюват жалките и нещастни опозиционери, факт е че това е най-симпатичният и най умният президент, за сега а вероятно и за далечно бъдеще. Това и всичките му изказвания и анализи говорят за едно над партийно и държавническо мислене. Браво г-н Президент, две трети от избралите те българи няма да се срамуват. Нека плаче малцинството, когато може да си избере президент да си го плюва.... Ядец опозициооо...
83
0
 
0
 
! Отговори
BG FRONT преди 15 години
продажник и изменик това е помашкото изчадие ,уж бил историк каква история си учил бе *** ти бавно развиващ ли си,че доганчо армаганчо те прави на див петел вън от президенството ***.
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
I SEGA SZENARIQT E ... PO PORACHKA NA ALEKSEI PETROV, TAKI IZPRASHTA OT BRAZILIA NAEMNI UBIIZI, KOITO bivat poemani ot Alekseicho i UBIVAT POSOCHENIQT , V SLUCHAQ GEORGI ILIEV I DRUGI.PRAVETE SI SMETKATA.