ГЕРБ се атакизира, отсече президентът

Първанов обвини Борисов, че нагнетява напрежение сред етносите, а "етническите пожари се гасят много трудно"
28 окт 2008 15:32,
122
ГЕРБ се атакизира, отсече президентът
Снимка: БГНЕС

Според президента Първанов лидерът на ГЕРБ нарушава правилото да не се етнизират политическият дебат и междупартийните отношения.

Държавният глава бе помолен да коментира казаното от Бойко Борисов, че президентът и премиерът са лансирали тезата, че ако ДПС не е във властта, ще бъде застрашен ентическият мир в страната.

Първанов заяви, че той няма такива изказвания и за пореден път столичният кмет се изказва неподготвен.

"Най-малкото, което мога да кажа, е, че той изрича поредната лъжа по мой адрес, но това не е най-важното. По-важното е, че със замах, както го направи преди броени седмици, той се опитва да решава един много сложен въпрос. Така както направи с македонския език, така се захваща и с етническата проблематика", коментира държавният глава.

Според Първанов етническият модел е едно разбиране, което изразява историческата традиция в етническите отношения по българските земи от десетилетия.

Президентът посочи, че за времето на прехода етническият модел е система от неписани правила, които всяка една от основните партии и лидери се стремят да спазват.

"Г-н Борисов нарушава това правило по един недопустим начин и аз бих искал да му обърна специално внимание, че етническите пожари се гасят много трудно, в продължение на години, понякога дори и на десетилетия", каза Първанов.

"Смея да кажа, че се набива в очите вече една тенденция ГЕРБ да се атакизира", допълни държавният глава.

За него това е трудно обяснимо, защото по думите му ДПС може да бъде критикувано за много политики, за административни и други отношения, за поведението на неговото ръководство, така както трябва да бъде критикувана и БСП, и НДСВ, а защо не и партиите от опозицията.

"Но нека да се критикуваме политически, нека да търсим конкретните измерения на всяка политика, да ги оспорваме, да вадим алтернативата и да не си позволяваме етнизация на политическия живот", каза президентът Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
ГОЦЕ ТРИПЕРА преди 15 години
Другарки журналистки обявявам конкурс за ОРАЛНО ЕСЕ в кабинета ми!!!Обичам много Оралните забележки ще има награди особенно за в-к Труд :)Давай те да оправиме ловните стопанства да ги харижеме за жълти стотинки на мойте хора пък после съм мамата и на държавата!!!
60
0
 
0
 
! Отговори
ама да ми е страшно преди 15 години
Не знаем колко си първанов,но знаем,че в гората като си почистваш пушката,много мислиш,след това на ухо хортуваш,а сега ги и плашиш.Ще взема от сега да отида там,защото и на мен пари ми трябват.Тая политика какво можело,какво си виждал в бъдеще.Ще взема и аз да тръгна из гората бога и дявола да търся.Знае ли човек на такива места какво би могъл да срещне.
59
0
 
0
 
! Отговори
Тракийски преди 15 години
БСП се потурчва , отсичам аз. No. 29 , аман от еничари... Да си се замислял, колко и пука на Турция за тебе...Не ми отговаряй ...всички сме наясно .
58
0
 
0
 
! Отговори
име преди 15 години
България се ГОЦЕизира
57
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Аз съм много изненадан как така една политическа партия, заявила своя интерес към власта, ще има наглоста да се активизира по-малко от година преди парламентарни избори? Ами ако почнат и Костов и Юруков и другите да се активизират така, как ще спечелят следващите избори нашите момчета, а? Ми то отвяае безобразие. Тъкмо елиминирахме Костов- дойде Юруков. Хайде и срещу него докато пуснем компроматната война и Сидеров. Той поне лесно се даде, ама сега тоя Б.Б. затлачва пропагандната машиана. "Но нека да се критикуваме политически, нека да търсим конкретните измерения на всяка политика, да ги оспорваме, да вадим алтернативата и да не си позволяваме етнизация на политическия живот", каза президентът Първанов.- Аз съм сразен от ерудираноста на Гоцето. Кърти мивки! Дайте да не се заяждаме сега с властимащите, пък след изборите пак ще ни се смеят че сме си ги били избрали сами.Колкото до етническия мир- който сее ветрове да прочете Библията да не се чуди после какво е пожънал.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Turzite ni ostaviha KALDARAMA. Ili biaha rimlianite.
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БОЙКО БОРИСОВ + ЛЪЖАТА= ВЕЧНА НЕРЗАДЕЛНА ЛЮБОВ
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Герб се Атакизирала, пък Агент Гоце отдавна се е турцизирал!
53
0
 
0
 
! Отговори
До-№ 14 преди 15 години
Защо не вземеш да го налапаш *** вместо да пишеш глупости! *** и се научи да пишеш на кирилица ***!!!
52
0
 
0
 
! Отговори
spass преди 15 години
Името ми е spass, а не мухлю!ДС (данс) спря ли въпросният сайт? Спряго! Най вероятно защото има верни неща вътре и защо да не е това!?
51
0
 
0
 
! Отговори
Мошино преди 15 години
ПЪРВАНОВ ГО Е ОТСЯКЪЛ *** ТРИПЕР! НЕГРАМОТЕН СЕЛЯНИН!Жена му е болна от рак на гърдата, защото той никога не е стискал двете полукълба!
50
0
 
0
 
! Отговори
AXIL Comments Destro преди 15 години
***, ако си мислиш че този боклуджийски сайт който даваш дава някаква вярна информация то ти си тотален *** а ако си роден *** то това е за дълго - демек за цял живот. А ако си един от тез дето пишат глупостите в посочения сайт и си мислиш че некой ше ти се върже на простата тиква и ще го чете след това, пак си сгрешил ! Абе ти избия зъбчатката а ?
49
0
 
0
 
! Отговори
Strasburg преди 15 години
Prezidentat e mnogo prav ! V tazi darjava trqbva da se raboti i izgrajda, a ne da se krade i razrushava 4rez podkmajdane na eti4eski konflikti ! A kolkoto do Borisov, interesno mi e ot kade znae toi, 4e e 4ist bulgarin, a ? Che predi 400 - 500 godini praprapraprapra baba mu ne e e bila shaknata ot nqkoi eti4eski 4ovechec, a ?
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На този Първанов само очите му хубави сини ,сини ,като на артист с лещи.!
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ни единия ни другия. Бойко вижда какво е мнението на Българите(повечето) и то е че те са много анти-турски настроени, и спекулира с това. Всъщност не е нищо повече от един балон тоя дръвник, със странно минало. Колкото до Г-н. Първанов, същата работа само че от другата страна на политическата сцена. Майната им и на 2та, но Първанов е прав еднически конфликти се гасят трудно... Където и да са. И много се съмнявам че някой иска такива неща сега в БГ
46
0
 
0
 
! Отговори
Гоце преди 15 години
Колега, не разбрах как на следващите избори пак ще изберем Първанов за президент, като по конституция една личност може да бъде избирана за президент за не повече от два мандата от по пет години. Така че ще избереш дедовия.
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Каквато държавата такъв и президента.
44
0
 
0
 
! Отговори
лбл преди 15 години
14 *** рязана акоте хвана ще се съмобиеш като ония от ваща партиа
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
a g-n prezidenta dade mandat na dps
42
0
 
0
 
! Отговори
,,,, преди 15 години
boiko s ataka she se koalira