ГЕРБ се атакизира, отсече президентът

Първанов обвини Борисов, че нагнетява напрежение сред етносите, а "етническите пожари се гасят много трудно"
28 окт 2008 15:32,
122
ГЕРБ се атакизира, отсече президентът
Снимка: БГНЕС

Според президента Първанов лидерът на ГЕРБ нарушава правилото да не се етнизират политическият дебат и междупартийните отношения.

Държавният глава бе помолен да коментира казаното от Бойко Борисов, че президентът и премиерът са лансирали тезата, че ако ДПС не е във властта, ще бъде застрашен ентическият мир в страната.

Първанов заяви, че той няма такива изказвания и за пореден път столичният кмет се изказва неподготвен.

"Най-малкото, което мога да кажа, е, че той изрича поредната лъжа по мой адрес, но това не е най-важното. По-важното е, че със замах, както го направи преди броени седмици, той се опитва да решава един много сложен въпрос. Така както направи с македонския език, така се захваща и с етническата проблематика", коментира държавният глава.

Според Първанов етническият модел е едно разбиране, което изразява историческата традиция в етническите отношения по българските земи от десетилетия.

Президентът посочи, че за времето на прехода етническият модел е система от неписани правила, които всяка една от основните партии и лидери се стремят да спазват.

"Г-н Борисов нарушава това правило по един недопустим начин и аз бих искал да му обърна специално внимание, че етническите пожари се гасят много трудно, в продължение на години, понякога дори и на десетилетия", каза Първанов.

"Смея да кажа, че се набива в очите вече една тенденция ГЕРБ да се атакизира", допълни държавният глава.

За него това е трудно обяснимо, защото по думите му ДПС може да бъде критикувано за много политики, за административни и други отношения, за поведението на неговото ръководство, така както трябва да бъде критикувана и БСП, и НДСВ, а защо не и партиите от опозицията.

"Но нека да се критикуваме политически, нека да търсим конкретните измерения на всяка политика, да ги оспорваме, да вадим алтернативата и да не си позволяваме етнизация на политическия живот", каза президентът Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
1
 
! Отговори
Иванчо мнозиството преди 15 години
Абе "аз"ли си ти ли си не знам, но простичко ми се виждаш. Малко ми ти е умствената тежест, ако въобще я имаш?! Ако млъкнеш по ще ти отива. А и ти можеш да си умен само когато мълчиш!?
120
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Бих искам да те попитам Иванчо, ако си с Президента Първанов някъде в гората и на него му се приходи по голяма нужда, ти ще се съгласиш ли, да му олижеш ***? Аз си мисля, че ще се съгласиш и няма да го оставиш да ходи с *** ***, поради липса на тоалетна хартия. Моля те, потвърди го това, за да съм спокоен.
119
0
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
"Причина за етнизацията сте вие, Г-н Президент!!!"Г- Първанов, много смислен цитат... ..."...нека да се критикуваме политически, нека да търсим конкретните измерения на всяка политика, да ги оспорваме, да вадим алтернативата и да не си позволяваме етнизация на политическия живот..."Какви са "конкретните измерения" на вашата политика...След последните избори лично вие(чрез няколко верни лично на вас депутати) провалихте гласуването на правителство на БСП и НДСВ!!!След като на времето дадохте властта в Кърджали на ДПС, прехвърлихте и държавната власт на ДПС и днес ни управлява правителство на ДПС!!!Алтернативата тогава беше - ДПС да не е в правителството и да се нормализира, като партия!!! Факта, че тя управлявя днес, я мафиотизира и издигна етническото говорене, като първостепенна политическа практика!!! ДА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАШАТА ЕТНИЗАЦИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ!!!Да видим ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРАКТИКА, на "вашето правителство":Управляващата ви "Триада", води политика на геноцид срещу Българските граждани с НАРАСТВАЩА ЖЕСТОКОСТ!!!- Синдикатите обявиха и аз им вярвам, че;- "Жизненият минимум" е 180лв.(за концлагерист)Всеки, който получава доход под този минимум, вие го ОБРИЧАТЕ НА ГЛАДНА СМЪРТ!!!- "Социалния минимум" е 471лв. (за нормален гражданин)Всеки, който получава по-малко за труда си, вие го ОБРИЧАТЕ НА НАСИЛСТВЕНА ОБЩЕСТВЕНА ИЗОЛАЦИЯ!!!- "Издръжката на едно дете" е 290лв.Дете, което не е осигурена с тази минимална издръжка, ВИЕ ГО ЛИШАВАТЕ ОТ ОБРАЗОВАНИЕ И ГО ПРИНУЖДАВАТЕ НАСИЛСТВЕНО ДА ПРОСИ И ПРОСТИТУИРА!!!!!!Г-н Първанов излезте с обръщение пред парламента и към Българските граждани - управляващото правителство на ДПС, с премиер Г-н Станишев, вместо да раздава милостиня - НЕЗАБАВНО ДА НАПРАВИ, ЧРЕЗ БЮДЖЕТА И Т.Н.;1. Минималната пенсия за труд - 471лв. и от там нагоре според личните коефициенти...2. Минимална работна заплата от 760лв. и от там нагоре, според образованието и квалификацията...Тогава няма да имаме нужда от подаянията ви, защото ще се издържаме от собствения си, справедливо заплатен труд...НАПОМНЯМ ВИ КАКВО ПИШЕ В КОНСТИТУЦИЯТА;Чл. 29. (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация. Чл.31(7) Не се погасяват по давност наказателното преследване и изпълнението на наказанието за престъпления против мира И ЧОВЕЧЕСТВОТО.!!! ИЗБОРИТЕ ИДВАТ, ОПИТАЙТЕ СЕ ДА СПАСИТЕ ПАРТИЯТА СИ!!! !!!СЪДА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ЧОВЕЧЕСТВОТО СЪЩО!!!(За ваше успокоение, ЩЕ СПАЗИМ ДУХА НА ЦИТАТА ВИ и съдебния състав ще състои от един турчин, един българин, един арменец, един *** и един евреин...)
118
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Тъпо продажно *** си Гоце от с.Посерково!!!!!!!!!!!
117
0
 
1
 
! Отговори
Е.Димитрова преди 15 години
От всичко личи, че президентът се е депесирал! Някак си неестествено накланя везните в едната посока - не изглежда уместно.
116
0
 
1
 
! Отговори
Castor преди 15 години
Щом съществува партия като ДПС, не може да няма и партия като Атака. Въпрос на време беше да се появи!
115
0
 
1
 
! Отговори
Castor преди 15 години
Още един слуга на ДС и ДПС.
114
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
президенте! Ти и твоята коалиция сте виновни! Напуснете властта завинаги!!!!!!!!!!!!
113
1
 
0
 
! Отговори
Иванчо мнозинството преди 15 години
Казаното от президента е точно и премерено. И навременно. Една излишна дума няма тоя път. ББ първо дрънка, после мисли, пардон- после му обясняват какво да мисли.Колкото и да плюват жалките и нещастни опозиционери, факт е че това е най-симпатичният и най умният президент за сега, а вероятно и за далечно бъдеще. Това и всичките му изказвания и анализи говорят за едно над партийно и държавническо мислене. Браво г-н Президент, две трети от българите няма да се срамуват. Нека плаче малцинството, когато може да си избере президент да си го плюва.... Ядец опозициооо...
112
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
PO POVOD KOMENTARA NA 82 .TAKI E PRI METO ILIENSKI. ZAEDNO SA VAV BRAZILIQ I ZAEDNO VARTQT TARGOVIQ SAS DROGA I SHEFA IM E ALEKSEI PETROV.do nomer 100. problema pri Kostov e, che koito e rabotil s nego e Umrql, a dali e sluchaino, ne znaeme.
111
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Basiram se 4e v slevashtoto si izqvleniq, Huj Pyrvanov shte kaje, 4e skritata me4ta na Vasil Levski e turskiq da stane pyrvi oficialen ezik v stranata ni...Horaaaaaaaa, kak mojahme da izberem toq ***, kaaaaak :(((((
110
0
 
1
 
! Отговори
Европеец преди 15 години
Като чета форумите никои не обича БСП и Първанов. След избори,независимо какви,друга излиза сметката. Които сме избрали,господа,те ще ни яхат! И не гласуваите за някоя партия,щото братовчед бил от нея!Гласуваите по съвест,иначе до Второ пришествие ще се жалвате по форумите! И много са ни дали,щото преди 11 ноември и тази възможност нямаше....
109
0
 
1
 
! Отговори
Педро преди 15 години
Гоце, а защо същата тази партия е на етнически и верски принцип в разрез със конституцията?
108
1
 
0
 
! Отговори
Nuri Djurin преди 15 години
Nito bat Boiko moje da vi se hvane na umstveniqt potencql , nito i kogoto da bilo politik , no tova e druga tema e gospodata ot dqsno kakto te se nari4at mai si otivat ima6e edna prosluvuta pesen na sds to Posleden vals e iztancuvaite go gospoda ot dqsno , ne sam komunist , nito pak i ot koqt da e bilo partiq glasuvam za li4nost nezvisimo ot koq pariq a za G-N Prezidnta moga da kaja samo dobri ne6ta , i drugoto koeto iskam da obarna golqmo vnimanie tuk tezi , koito ne znqt kakvo da kajat se pi6at anonimni , za6toto te i v jivota sa takiva anonimni
107
0
 
1
 
! Отговори
машината на времето преди 15 години
Тия ги разправяй на друго място и във друго време. Вече сме 20 год. далеч напред от епохата на еднопартийния социализъм.
106
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
От както тройната коалиция срина държавата и народа обедня в пъти, нейния създател и подръжник Георгри Първанов вече не е президент - започна да говори като лидер на БСП и да дава отрицателни и очернящи квалификации на всичко и всички извън мафиотското му творение, което управлява България. Затова какво говори Първанов няма никаква реална и морална стойност. Защото от месеци с изказванията си се разкри що за човек е - част от мафиотската клоака, която обира народа и унищожава държавата ни.
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Я си вземи Костов да ти направи едно дете което ще е бъдещ премиер. Кой разреши да се правят банки със заеми от други банки? Кой разпродаде държавните активи на 1/10 от стойността им , кой изнасяше продукция от "Плама"-Плевен по време на ембаргото срещу Югославия?
104
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Боже какъв срам , какъв позор, унищожиха държавата и като че ли дъжд от розова вода ги вали, колко народ си отиде, колко хора лунпенизираха и нищо все същите, от Бай Тошово време та до сега, от Жельо трябва да почнем, по негово време станаха най страшните неща и този нещастен омърлян псевдо патриот, който се маскира на дисидент и всички ни излъга с преписаната си книга , заслужава крайна народна присъда, всичко почна от този *** чвор, сега масон, значи масоните прикриват всички политически клоуни, руския евреин само следва течението, Гоце перде ли има на окото нещо и укюравява, дано ги почнат скоро...
103
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 15 години
се правил на мнозинство , шатайбъ в помияра нещастен......
102
0
 
1
 
! Отговори
Гоце Гоцев преди 15 години
Оти се секираш , ами не си туцаш малолетните певачки ? Што ти требе повеке ? Парите - откраднахте , дръжавата - , АЕЦ - планирАхте и вече цицате с руснакот от него . Со РУменовците цела Бугария я направихте по-бедан и уништена от Албания ( за Румуния нема сбор ) , и што сакаш уште , *** со *** ?