ГЕРБ се атакизира, отсече президентът

Първанов обвини Борисов, че нагнетява напрежение сред етносите, а "етническите пожари се гасят много трудно"
28 окт 2008 15:32,
122
ГЕРБ се атакизира, отсече президентът
Снимка: БГНЕС

Според президента Първанов лидерът на ГЕРБ нарушава правилото да не се етнизират политическият дебат и междупартийните отношения.

Държавният глава бе помолен да коментира казаното от Бойко Борисов, че президентът и премиерът са лансирали тезата, че ако ДПС не е във властта, ще бъде застрашен ентическият мир в страната.

Първанов заяви, че той няма такива изказвания и за пореден път столичният кмет се изказва неподготвен.

"Най-малкото, което мога да кажа, е, че той изрича поредната лъжа по мой адрес, но това не е най-важното. По-важното е, че със замах, както го направи преди броени седмици, той се опитва да решава един много сложен въпрос. Така както направи с македонския език, така се захваща и с етническата проблематика", коментира държавният глава.

Според Първанов етническият модел е едно разбиране, което изразява историческата традиция в етническите отношения по българските земи от десетилетия.

Президентът посочи, че за времето на прехода етническият модел е система от неписани правила, които всяка една от основните партии и лидери се стремят да спазват.

"Г-н Борисов нарушава това правило по един недопустим начин и аз бих искал да му обърна специално внимание, че етническите пожари се гасят много трудно, в продължение на години, понякога дори и на десетилетия", каза Първанов.

"Смея да кажа, че се набива в очите вече една тенденция ГЕРБ да се атакизира", допълни държавният глава.

За него това е трудно обяснимо, защото по думите му ДПС може да бъде критикувано за много политики, за административни и други отношения, за поведението на неговото ръководство, така както трябва да бъде критикувана и БСП, и НДСВ, а защо не и партиите от опозицията.

"Но нека да се критикуваме политически, нека да търсим конкретните измерения на всяка политика, да ги оспорваме, да вадим алтернативата и да не си позволяваме етнизация на политическия живот", каза президентът Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Президента обича ДПС и БСП в сърцето си ... и не го интересува българската нация! Нека БТВ репортерите направят репортаж за това колко села български нямат църква а имат джамия и да видим тогава Гоце Президента какво ще каже.
20
0
 
0
 
! Отговори
КауБойко преди 15 години
Ей, *** народен, чезвай от нашата страна. Добре знаеш, че народа не те иска. Стига си се излагал ами събирай две чанти парцали и заминавай далеч от тук. Срам и позор, срам и позор.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бойко се опитвал да привлече избирате ли ?Верно ли сте толкова прости... ми дайте да гласуваме за БСП и ДПС пак... джамийте нека да станат 2000 , че в Гърция няма нито една джамия... това е ЕС ве хора ! Немат никви права тия турци щом са с български паспорти!!! Кой им е разрешил да правят 1500 джамии ??? Първанов се наричал Български президент... малее
18
0
 
0
 
! Отговори
писна ми! преди 15 години
Това,че си президент с агентурно минало, това, че си избран като ПРАВИЛНИЯ НОМЕР от турските екскурзианти, това, че си социален президент колкото аз-космонавт, това, че маскариш свестните хора, а си се обкръжил с обекти на разследвания от криминално естество или на отстрел - всичко това е само част от незаслужения срам, който носим в душите си заради теб!
17
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 15 години
Вие турците сте най-неинтелигентните хора в света. Със сигурност не сте го разбрали. На Първанов това му е последният мандат, но на следващите избори пак гласувайте за него за всеки случай :) . Ваджното е Доган и другите като него да изчезнат от парламента.
16
0
 
0
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 15 години
за моята любима говорителка, писателка, красавица и критичка ЕЛЕНА ПЕНЕВА!!къде си, о, Елено, ела напиши нещо умно, че ми писна на *** да чета тъжни истории, тъжни истории леле, още драсканици нещастни.къде са твойте анализи, Елено, анализи още анавлизи.Върни се, по-скоро, та да изгрей слънце отново.Слънце отново, Елено, още, вълшебен текст от тебе.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
a goce otdavna e stanal riazan 4itak
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
KAKVI ETNOSTI ? KAKVI OGNIOVE, KAKVI PET LEVA. NQMA TAKOVA NESHTO. AZ PREDLAGAM DA OTDELIME TURZITE I PPOMAZITE OT BALARIQ. TE SA BALGARI PO PRINZIP, I SHTOM NE SE CHUVSTAT TAKIVA, NEKA BADAT KAKVITO ISKAT, NO NE POD ZNAMETO.....BALGARSKOTO.PREDLAGAM DA IM BADE PREDLOGENO RAZDELQNE NA BLAGARI I TEZI KOITO SE CHUVSTVAT DRUGI. TAKA SHTE IZCHISTIME NAZIQTA I POLITIKATA. AZ MISLQ CHE TOZI MODEL E NOV I OSHTE NE PRAKTIKUVAN. BALGARIQ SHTE DADE PRIMER NA SVETA, KAK SE RESHAVAT PROBLEMI OT TOZI HARAKTER, NIE NE SME KOSOVO, NITO IRAQ, SHTE ZAGUBIME ZEMQ, NO SHTE SPECHELIME SEBE SI, I SHTE IZCHISTIME NAZIQTA OT KRAVOSMESHENIE.NA NASHI TERITORII OTGLEGDAME I HRANIME VRAGOVE, I TEZI VRAGOVE I TAKA SA OKUPIRALI NASHI TERITORII, PO DOBRE OFICIALNO DA SE RAZDELIME S TQH . I KAKVO AKO BALGARSKA TERITORIQ SHTE E PO-MALKA ? MALKA NO CHISTA I SVQTA.nie balgarite sme svqti, i samo nie shte ozeleeme sled katastrofata. taka che zeliqt svqt shte ni prinadlegi, i teritorii kolkoto iskame.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кое е тъпо на изказването на Бойко, нима не е вярно за 1500 джамии за 20 г. при вито една в Гърция, нима не е вярно, че България е тръгнала по " Косовския " път но по мирен начин, кое е лъжа, бе предатели ??????????????
12
0
 
0
 
! Отговори
RaDDo преди 15 години
Миджитурка...
11
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРП и ЧУК преди 15 години
Бойко направи 2 много *** изказвания (напоседък са само тези 2):турците и Кремиковци (последното е сартомортале на неговата теза отпреди 2 месеца)
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ние турците пак щте го изберем Първанов е един от най-интелигентните президенти в света,ако не сте разбрали
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми прав е човека!Бойко се опитва да привлече избиратели, но май обратното ще се получи
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ето лицето на един доносник - харесва ли ви? Заради такива като него хиляди хора са страдали.
7
0
 
0
 
! Отговори
RaDDo преди 15 години
Гоце скрий си грозната физиономия, нещастен предател!!!Ти си заедно с Доган сте срам за България!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този да мълчи! Ако беше морален човек щеше да си подаде оставката, вместо да срами името на България.
5
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 15 години
*** си ГОЦЕ, жалко че те избраха за президент
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
турцитте да си ходят на ***.... като не им харесва в България. България за Българите на който друг не му харесва да не живее тука, свободно да се маха и да направят референдум дали да има новини на турски в България да видим накрая резултатите ! ! !
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти " Гоце ", отдавна се турцизира !!!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Каквото повикало, такова се обадило. Комунистите се заиграха с ДПС през 1990 и сега да му мислят.