Да въведем еврото, призова Ники Василев

Според министъра правителството е длъжно да удържи валутния курс, иначе лошо ни се пише
6 дек 2008 11:37,
57
Да въведем еврото, призова Ники Василев
Снимка: БГНЕС

Ако трябва да избираме между две злини – едностранно въвеждане на еврото и няколко дни трудни разговори по телефона с Брюксел и Франкфурт, и пълния хаос, който би настъпил след валутна атака, аз бих избрал първото, заяви министър Николай Василев пред Дарик радио.

Василев критикува изказването на лидера на ДСБ Иван Костов, че държавата ще ощети търговците и производители на коледни сувенири, заради икономиите, които замисля правителството и обвинението, че всичко е PR-кампания.

Доводите на Василев срещу твърденията на Костов са, че харчейки безсмислено държавни пари "голяма част от парите отново ще изтекат зад граница, за да си купим поредните нови, вносни, стоки за Коледа, и тогава външния дефицит ще стане още по-голям", каза той.

Според Николай Василев, най-важното нещо, което трябва да направи българското правителство по време на кризата е, да удържи валутния курс и добави, че ако не го удържим, нищо друго няма да има значение.

По отношение на вчерашния политически съвет на тройната коалиция Василев посочи, че НДСВ се е интересувало от удължаването на 12 месеца платеното майчинство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Ilka преди 15 години
Namiram se v Ispania,kogato tuk diktadurata prikluchi i vyvedoha demokraciata im trqbvaha 20 godini za da vyvedat evroto, i vse oshte horata obryshtat evroto v peseti. Taka che mislq che e izkluchitelno rano za da napravqt tazi golqma krachka, tyi kato vsichko shte oskypee izvednyj i tova shte sysipe ikonomicheskoto systoqnie na dyrjavata a i ne samo, a na samiqt individ.
15
0
 
0
 
! Отговори
любопитен преди 15 години
защо всички плюят срещу въвеждането на еврото като ПАРАЛЕЛНА ВАЛУТА. Не става въпрос за въвеждане само на еврото и премахване на лева, а за паралелно изразяване на цени в лева и евро и възможност да платиш в лева или евро (или мешано). Най-много цената в евро да е при курс 2 към 1, а не 1.95583 лева за евро, но човек ще си направи сметката и за стотинките. Така че защо плюете - и без това ще въвеждаме еврото в 2012 или когато и да е там.
14
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Въвеждането на еврото ще е най-голямата глупост, която може да се направи в условията на световна икономическа криза... България ще се засегне още повече от нея, при един такъв ход!
13
0
 
0
 
! Отговори
разсъждения преди 15 години
Валутният борд беше въведен, защото правителството тогава призна, че е неспособно да води каквато и да е парична политика чрез БНБ. Така, ако се спазват правилата на валутния борд, то паричната политика на България ще е паричната политика на европейската централна банка. Едностранно преминаване към еврото ще бъде признание на правителството, че са толкова зле, че дори не са в състояние да спазват правилата на валутния борд.Не мога да преценя, дали ако не се премине едностранно към еврото, българският лев няма да се обезцени поради неспазването на правилата на валутния борд от правителството и БНБ.В този ред на мисли и аз не искам цените да бъдат х 2 от сменянето на етикетчетата, но също не искам да бъдат х много, поради обезценяването на лева при една хиперинфлация. Това ще се случи, ако БНБ бъде оставена да определя сама паричната политика на България, защото отново би започнала безконтролно печатане на книжни пари.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Николайчо, нищо че днес имаш имен ден, големи глупости си готов да свършиш! Няма да те поздравя нито за едното, нито за другото - явно всичките ти парици са в евро и ти е широко около шията. По-големи от теб казаха: НЕ БИВА! Май отстрани по-ясно си личи хала ни, само вие и другарчетата ти не виждат това - не виждаш ли колко сме опърпани, та и това остана да сътворите! Не ви е срам! Питай германците как се чувстват след въвеждането на еврото - 50% О Б Е Д Н Я В А Н Е - проклинат всичко! Ново робство не ни трябва! Гледай си париците....
11
0
 
0
 
! Отговори
anonim преди 15 години
...MIKI MAUS
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чудесно предложение, Ники! Браво мойто момче! Ще стане каво германия на другия ден щм въведоха еврото: само смениха етикетчетата с валутата, иначе цифричките си останаха същите! Хлябът 1 лев днес - след въвеждане на еврото 1Е! Само да не си мислите, че със заплатите ще стане същото! Трансформацията ще е с -50%!! Очевидно е, че преди да ги наритаме на изборите до година другарчетата са решили да ни поднесат коледен подарък! От ЕК се изказаха много остро против подобна стъпка! Ако тези щураци все пак го направят, няма да имаме нужда от евро, а от заупокойна молитва, защото БГ просто няма да е в ЕС! не мога да си обясня как този гоподинчо е бил отличник на випуска си! Ако и другите са били като него....майка та ни ще разплачат! И сигурно и БТК сделката беше супер успешна: 380 млн евро, после я напудриха леко и я шътнаха за 1.2 млрд евро! Много успешна сделка за държавата! Браво Ники, браво мойто момче!
9
0
 
0
 
! Отговори
БКП преди 15 години
Какви са тия глупости! Ние сме във валутен борд! Подобни разсъждения не трябва да има! Защо всявате паника? Кой му е угодно това?
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На тоя,много бързо му идват мераците да краде още и още-*** ненаситен.
7
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Вече е ясно що тия юпита се върнаха от АМЕРИКАНСКИТЕ БАНКИ да "помагат" на България!!!всичките добре ни източиха и дългът от 14 млд стана над 35 млрд за 5 години!!!!!!има едно хубаво филмче и там точно и смело е разказано за америка и американските похвати за ГОСПОДСТВО НАД СВЕТА ---ГЛЕДАЙТЕ ГО - Zeitgeist
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този *** не е наясно с основни неща. България НЕ може да въведе еврото едностранно. Подписали сме договори.От ЕК трябва да изпратят въоръжени сили и да ни окупират за поне 20 години, само така ще се изчистим от комунистическата чума.
5
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
на голият ни г...з жълта лимонада само това ни липсва и ще я овапцаме ще питаме къде се...рат гладните тогава
4
0
 
0
 
! Отговори
А може би преди 15 години
след това милен велчев да трансферира дълга в долари защото поскъпват?
3
0
 
0
 
! Отговори
marketmaker преди 15 години
Никито аут с другарчетата от тройната коалиция и левът -резервната валута, която ще измести швейцарския франк!
2
0
 
0
 
! Отговори
отминаващ преди 15 години
Да видиш как направихме Д
1
0
 
0
 
! Отговори
Минаващ преди 15 години
А после Милен велчев да трансферира дълга в долари защото доларът ще поскъпне.