Б. Б.: Ром министър? Що пък не!

Да ги вкараме в управлението, призова лидерът на ГЕРБ
5 мар 2009 12:49,
324
Б. Б.: Ром министър? Що пък не!
Снимка: Булфото

Не е изключено в правителството след изборите на висша длъжност да има представител на ромската общност.

Това обяви Бойко Борисов, след като неговата партия подписа меморандум за намерения и общи действия с ромски неправителствени организации.

Ние ще помислим, ако имаме и самостоятелно правителство, дали не може да сложим ром министър, зам.-министри, да ги вкараме директно в управлението, за да отговарят за големи социални групи“, обеща Бойко Борисов.

В документа, наред с останалите цели, е отбелязано, че ГЕРБ и организациите ще работят за включване на роми с необходимо за съответната длъжност образование и квалификация във всички нива на управление на страната.

Не сме обидени от скорошното изказване на Борисов в Чикаго, в което говори за цигани“, казаха представители на сдруженията.

Според Лилия Макавеева от асоциация "Интегро" (Разград) до момента интеграцията на ромите се решава "на парче" и се акцентирало главно върху социалния елемент.

Борисов пък допълни, че интеграцията на ромите не може да стане насила.

Не можеш да интегрираш някого, ако той не желае“, заяви той.

Според него причината за отказа на БСП и ДПС  за избори 2 в 1 е заради "многото различни пръчки, които трябва да се приготвят, за да се мери бюлетината".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
или поне един ден се върни тук и направи нещо за БГ ...
245
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПРИЯТЕЛЮ, ТИ ЯВНО СИ ШИЗОФРЕНИК. РАДВАМ СЕ ВСЕ ПАК ЧЕ МОЖЕШ ДА ПИШЕШ И НА БЪЛГАРСКИ. СПОРНО Е КОЙ Е ПО-УМЕН И ПРИТЕЖАНИЕТО НА ЛЪСКАВО ВОЗИЛО НЕ ВИНАГИ ГОВОРИ ЗА ПОДОБАВАЩ ИНТЕЛЕКТ, ОСОБЕНО В БЪЛГАРИЯ, НО ТОВА Е ДРУГА ТЕМА. НЕ РАЗБИРАМ САМО КАКВИ КОНЦЛАГЕРИ ТЕ МОРЯТ. РАЗКАЖИ АКО ОБИЧАШ.
244
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти какво предлагаш....всички да сме имигранти ли...еми слава богу някой все още остават в България и са горди, че са българи и отстояват на турцизирането....циганизирането и мизерията......Работи там като роб....при онез прости западняци...дето са толкова изнежени.. и разглезени, че нямам думи! НИщо, че сигурно си 5 пъти по-умен от тях.....те си вкарват някво самочувстие и те имат за роб...МАЙКАТА му е тука да бачкаме и да гласуваме всички и най-накрая да изберем правителство, което ще защитава нашите интереси не на малцинствата !
243
0
 
0
 
! Отговори
ангелов преди 15 години
АКО ИЗБЕРЕМ АТАКА ЩЕ ВЛЕЗЕМ ОЩЕ ПОВЕЧЕ В БАТАКА. САМО ГЕРБ
242
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
то бива бива безпринципност но това вече е върха.
241
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да организираме Партия на Негласуващите. Сегашните избори да ги отпишем, независимо кой ще е на власт, нищо няма да се промени. Да работим за след 4 години, за България без Догановци, без Сидеровци, без Станишевци... Да пометем сегашната политическа *** от политическата сцена, единствено в това ни е шанса.
240
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Атака трябва да са във следващото правителство. Постоянно говорят за проблемите, решенията които предлагат са мъгляви. Нека да им се даде поле за изява. Аз лично не вярвам че могат да направят нещо. Четох някъде един коментар че всички сегашни политици за нищо не стават. Напълно съм съгласна с този който го е написал.
239
0
 
0
 
! Отговори
emigranta преди 15 години
скъпи за твоя информация българския ми език е много-по-добър от твоя, но ти продължавай да си пишеш глупости. Освен това аз съм много по-умен и много по-успял от теб, затова не ми се налага да пиша като теб с различни прякори. Продължавай да си живееш в панелката в люлин, карай си старото Ауди от 90-те и прочети този пост - пасва ти:230. - 19:34 -От: АнонименДо 226.Подскочи като ужилене когато ви бяха разкрити истински намерения. Признай си за плановете за концлагери, които мислите да построите като дойдете на власт. Не ва е срам. Във вас нещо човешко останало ли е? Какво са ви сторили обикновени хора? Хора които си вадят хляба с пот на челото.
238
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе не бъди наивна....как може да разчиташ и да се надяваш ЕС да не допусне етнически конфликти на наша територия....КОЛКОТО НЕ ДОПУСНАХА И В КОСОВО!!!!! ??? Ще си вкарат миротворците ще отцепят родопите и Шуменско и айде....ние ако не се оправим сами......чакай Европа да те оправи......как може да сте толкова наивни ?!?
237
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Неграмотнико вече ти бе направена забележка да пишеш на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. И престани да се представяш за няколко човека. Тройната ти удивителна в края на изречението те издава, ПЛАТЕНО КОМУНИСТИЧЕСКО ДОЛНО ***.
236
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ВОЛЕН ИМА МОЯТ ГЛАС!.....Който и да дойде все ще краде.....поне да защитава интересите на Българите!!!!!! че ни смазаха вече тотално..
235
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Хора,които ще гласувате за Атака ! Аз също смятах да гласувам за тях,защото и аз съм националистка(да не кажа,че на моменти и расистка),но нека и на вас ви стане ясно(както е ясно на Сидеров),че Европа няма да допусне етнически вълнения и бунтове при нас ! Тя първа ще смаже подобни изпълнения,защото целта й е изравняване на нации и граници в името на единна европейска държава с единна валутна система,а не конфронтация на християни срещу мюсюлмани.Волен да не се прави на ударен,че не знае ! Той и затова във всички сюблимни моменти си мълча(протестите)...Къде бяха Сидеров и Костов през тези години ? Защо така наречените "десни" проспаха всички важни закони ? Колко от тях се решиха(ако бяха с чиста съвест) да застанат начело на най-важния и спонтанен народен протест на 14-ти ? Съжалявам,но Атака не е алтернатива...нито Костов...нито ББ...Хайде да изчакаме и да видим още малко от цирка,вместо да се караме помежду си ! С уважение към всички !
234
0
 
0
 
! Отговори
Lubomir Montana преди 15 години
Kak moje darjavata ni da varvi vse po nadolu i po nadolu nie sme bulgari i trqbva da imam bulgari opravnici a ne turci ili romi te sa posredstveni nacii v bg generalnata naciq e bulgarkskata za tova ne trqbva da se dopuskat romi i turci za6toto sled tova te 6te vkarat o6te i o6te i nakraq 6te ni opravlqvat vidimo turci i romi !!!
233
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 228.Щом почна да пишеш за ***, явно в този бизнес си се пробвал безуспешно. Какво, *** в чистенето на кенефите май излязоха по-добри от теб и затова ги мразиш? Щом си такъв мързел и в кенефния бизнес не можеш да успееш. Само в отглеждането на прасета има надежда за теб.
232
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Направо сложете министър - председател *** или тур4ин, маика ви , 5 века се опитваме да се отървеме от скапаните турци, а са пак ги викаме, лаинари скапани !!!!!
231
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Неграмотнико, ако претендираш да си българин пиши на български и с българската азбука, която е кирилицата. Никой не е длъжен да ти чете обърканите и пълни с правописни грешки и недомислици постове.
230
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 226.Подскочи като ужилене когато ви бяха разкрити истински намерения. Признай си за плановете за концлагери, които мислите да построите като дойдете на власт. Не ва е срам. Във вас нещо човешко останало ли е? Какво са ви сторили обикновени хора? Хора които си вадят хляба с пот на челото.
229
0
 
0
 
! Отговори
emigrant преди 15 години
qvno fen-a na ataka tuk s 4-5 komentara e zabravil ot koq partia idvat politici- -pedofili ili tezi, koito mlatqt bedni mladi hora na magistralata. No sled kato si tolkova slqp i ne vijda6 4e volen : 1vo ne e sposoben da upravlqva stranata ; 2ro nikoga nqma da bude dopusnat da upravlqva stranata - samo si habi6 glasa na vqtura. Boiko e rabotil za komunistite, no go razbiram napulno - v moment na glad i mizeria kakto prez komunizma i az bih rabotil za tqh za da sum po-dobre, a sega, kogato vsi4ko e demokracia, moje6 da se oburne6 sre6to vragovete si publi4no. Jelaq vi zdrve na vsi4ki, 4uvstvaite se pozdraveni ot va6 sunarodnik v 4ujbina i da otidete da glasuvate - tova e nai-vajnoto!!!
228
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Стой там в тая чужбина,м.а.м.к.а ти *** и продажна *** и предател,стой там и мии честно *** докато си жив!На мен той щал да ми говори за бизнес и компетентност,въшкар с въшкар такъв!Аман от такива *** и специалисти като теб.Извинявам се на другите участници във форума.
227
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз лично го видях 'бъдещето на България - СДС и ДСБ' - принудиха ме да бъда 7 години емигрант. Никога повече тези бандити и крадци!!! Същото и за БСП, НДСВ и ДПС. За другите още не знам - предстои да видим!! Но НИКОГА ПОВЕЧЕ ТЕЗИ 5 ПАРТИИ/КОАЛЦИИ, КОИТО НИ ОПРОПАСТИХА!!!