Б. Б.: Ром министър? Що пък не!

Да ги вкараме в управлението, призова лидерът на ГЕРБ
5 мар 2009 12:49,
324
Б. Б.: Ром министър? Що пък не!
Снимка: Булфото

Не е изключено в правителството след изборите на висша длъжност да има представител на ромската общност.

Това обяви Бойко Борисов, след като неговата партия подписа меморандум за намерения и общи действия с ромски неправителствени организации.

Ние ще помислим, ако имаме и самостоятелно правителство, дали не може да сложим ром министър, зам.-министри, да ги вкараме директно в управлението, за да отговарят за големи социални групи“, обеща Бойко Борисов.

В документа, наред с останалите цели, е отбелязано, че ГЕРБ и организациите ще работят за включване на роми с необходимо за съответната длъжност образование и квалификация във всички нива на управление на страната.

Не сме обидени от скорошното изказване на Борисов в Чикаго, в което говори за цигани“, казаха представители на сдруженията.

Според Лилия Макавеева от асоциация "Интегро" (Разград) до момента интеграцията на ромите се решава "на парче" и се акцентирало главно върху социалния елемент.

Борисов пък допълни, че интеграцията на ромите не може да стане насила.

Не можеш да интегрираш някого, ако той не желае“, заяви той.

Според него причината за отказа на БСП и ДПС  за избори 2 в 1 е заради "многото различни пръчки, които трябва да се приготвят, за да се мери бюлетината".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До Светломир.Ще ревизират само за да може да си ги вземат за себе си. Всички са от един дол дренки. В момента в България няма нито един свестен политик.
265
0
 
0
 
! Отговори
Majkata na Volen преди 15 години
Стига сте оплювали момчето ми. Ами какво да го правя, малко глуповато си е, и като малък беше такъв. Радвайте се че го има, да ви развеселява. А тези които са около него, няма да е лошо от време на време да му дават лекарствата.
264
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Стига сте оплювали момчето ми. Ами какво да го правя, малко глуповато си е, и като малък беше такъв. Радвайте се че го има, да ви развеселява. А тези които са около него, няма да е лошо от време на време да му дават лекарствата.
263
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Виж кво ще ти кажа пич - има АТАКАДЖИИ и АТАКАДЖИИ (лично аз предпочитам думата АТАКИСТ). Както съгласи се има *** и ***. Както дори и ТУРЦИ и ТУРЦИ. Слагането под общ знаменател никога не е донесло нищо добро на никого. Аз самият съм да кажем симпатизант на АТАКА и то не заради това, че ще правят етносите *** (което между другото бе измислено и им бе приписано от управляващата Тройна коалиция да ги компрометира сред малцинствата), а защото ще ревизират криминалните приватизационни сделки за всичките 20-години и ще тикнат в затвора (дай Боже), виновниците за сегашното положение на България.
262
0
 
0
 
! Отговори
From Germany преди 15 години
Много се кефя на коментарите на Атакаджии. Уж били толерантни, уж нямали нищо против малцинствата. А като дойде време да си напишват някакво мнение освен псувни и глупости, нищо друго не им излиза изпод клавиатурата.Но да са живи и здрави, добре че ги има. В тези трудни времена имаме нужда и от шутове, поне малко да ни разсмиват.
261
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
ot dve zlini se izbira vinagi po-malkata.I ne zabrjavaite,4e ima *** i ***.Az y4a 15.Ot tjh na pone 7 moga da vjrvam-no ot 15 fesa na na nito edin ne vjrvam!sori za latinicata!
260
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Може и да съм наивна,но не до там,че да не правя разлика от конфликт между албанци и сърби и възможен между българи и турци ! Първо - Турция не е Албания ! ;второ - има разлика в географското положение ! ;трето - има достатъчно замесени чужди и наши бизнес интереси на територията ни ! ;четвърто - превръщането на политическата борба в етническа дори и като малка искра,може да доведе до необратими световни процеси,защото в момента мира между основните вероизповедания е много крехък ;
259
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма по голямо зло за България от ДПС и Атака. Нищо чудно двете шайки, на Догана и на Болена, взаимно да се подкрепят.
258
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АТАКА бе оплюта от комунистическите *** още преди да се появи, защото само в нея виждат опасност за себе си. Само АТАКА може да промени статуквото. Другото са празни приказки. Особено този Бойко-***.
257
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
САМО АТАКА,ДРУГИТЕ НЕ СТАВАТ.
256
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПРЕДЛАГАМ ДА ЗАПОЧНЕМ ЧИСТКАТА С БСП, СЛЕД ТОВА С ДПС, НДСВ И ГЕРБ. ПЪК КОЙТО ОСТАНЕ СЛЕД ЧИСТКАТА ДА УПРАВЛЯВА.
255
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да изчистим *** от България. Първо да почнем с ДПС и Атака.
254
0
 
0
 
! Отговори
edin balgarin преди 15 години
МИСЛЕХ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ.....НО СЛЕД ЧУТОТО ЗА ВКАРВАНЕ ВЪВ ВЛАСТТА И НА ***....КАТЕГОРИЧНО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ!!! ВИДЯХМЕ ПРИ ПОДОБНИ УГОВОРКИ И УПРАВЛЕНИЕ С ДПС...ДО КАКВИ ПРОБЛЕМИ ДОВЕДЕ .....ХЕЙЙЙЙ...АМА СЛАДКО НЕЩО Е ВЛАСТТА...ТИЯ ПРОДАЖНИ ТАКА НАРЕЧЕНИ ПОЛИТИЦИ....И БОЙКО Е КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ...ДА ПРЕСЕЧЕМ ТОВА КОЕТО Е ВРЕДНО ЗА БЪЛГАРИЯ!!! А ИМЕННО КАТО НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ........ЛИЧНО АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЯКОЯ МАЛКА ПАРТИЯ...НО БЪЛГАРСКА....ПРОДАЖНИЦИ!!!!!
253
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хехе ха ха хо ох..уля ляяяможе и провдивския кмет на столипеново да артише при това положение...язък че майка му хвърли толкова пари по него... и по простотиите му...става ми жално за българия- вервайте
252
0
 
0
 
! Отговори
Снежа преди 15 години
Аз съм на 41 години и съм госпожа за Ваше сведение. Но интересно ми е все пак, как разбрахте точно колко нисък е стандартът ми на живот. Странна логика имате, господине ?! Коментирате хора, които не познавате и не сте виждал, изхождайки от презумпцията че Вие сте най-успелият от всички. Може би сте най-успелият човек не само в България, а и в света. Как ще отговорите ?
251
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ей тъпчо с прозвище ЕМИГРАНТ, престани да си пишеш сам писма и да се хвалиш, много си прозрачен, КОМУНИСТИЧЕСКО ДОЛНО ***, вече ти бе казано няколко пъти
250
0
 
0
 
! Отговори
From Germany преди 15 години
До Снежа.Госпожо(или Госпожице) колкото и да филосовствате как хората с пот на челото успяват, по-добре оставете дървената философия и празнословието, което е толкова типично за много български граждани(основно тези които се захласват по Волен) и се заемете да поработите малко в тази държава. Че то през седмица все празници и после се оплаквате че стандарта ви на живот е нисък. С дървена философия до никъде няма да я докарате.
249
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Оф, аман , аман! Абе едните вкараха министри турци, другите щели да ни "вкарат" министри-***! Абе , няма ли поне един Българин министър да вкарате , бе аланкоолу!? Не " българоезични", а просто Б Ъ Л Г АР И !
248
0
 
0
 
! Отговори
From Germany преди 15 години
До emigranta.В България са останали наистина супер *** парчета. Тия типове ако са от провинцията и идат до София, или ако са от покрайните на София и идат до центъра си мислят че са обиколили света. Ако пък вземат да участват в оргия на Волен, която наричат митинг, си мислят че са направили нещо велико.Няма оправия в тази държава.
247
0
 
0
 
! Отговори
Снежа преди 15 години
господин емгрант, ами то по твоята логика мутрите и мошениците-комунисти би трябвало да са най-умните, защото те карат най-скъпи коли. Не зная точно колко си успял и дали въобще си успял, но хората които парадират с вещите си, аз просто ги наричам сноби и парвенюта, без значение да ли са в България или извън нея.