Командира: Бойко си избира министрите. Може и без нас!

Костов апелира за съкращаване на броя на министерствата
9 юли 2009 10:02,
248
Командира: Бойко си избира министрите. Може и без нас!
Снимка: БГНЕС

 

"Говорихме за състава на правителството, като не сме поставяли въпроса на всяка цена да участваме в него. Ние ще подкрепим правителство на малцинството. Може да има някъде и коалиционен характер в Изпълнителната власт", обяви лидерът на ДСБ след първия кръг от преговори между сините и ГЕРБ в сряда.

"Правителство на малцинството е имало 1991–1992 г. – то издържа няколко месеца и после падна. Когато се вземат много непопулярни мерки, а това ще се наложи, винаги този, който е отвън, мисли, че има по-добрър вариант на решение и ще се съпротивлява", коментира Костов пред bTV.

"При правителство на малцинството няма да може да се намери подкрепа дори и в подкрепящото първоначално мнозинство и кабинетът няма да може да реализира програмата си", предупреди обаче той.

"Тези разговори, говорейки за различните варианти, не са пазарене", подчерта Костов.

"Министър-председателят ще може да маха и слага министри, но той трябва да ги аргументира пред Народното събрание", каза още той.
 
"Възстановяваме ролята на министър-председателя, унищожена през 2001 г. Той да има правото да си избере хората", каза тъмносиният лидер.

Още по темата

За пореден път той обяви, че никой от Синята коалиция не е поставял условия за участие в кабинета.

"След време може да кажат, че сме били глупави, но ние не сме Доган. Хората трябва да видят, че не може да се действа с пазарлъци и да се сетим за това след 7-8 месеца, когато нещата поради икономическата криза ще се усложнят много", допълни лидерът на ДСБ.

"Дали РЗС ще влезе в коалиция, не е мой въпрос, това трябва да реши ГЕРБ", отбеляза Костов..

По думите му най-важното е да има правителствена управленска програма, която да влезе в НС най-късно до 7-8 септември.

"Тази управленска програма трябва да бъде изцяло антикризисна, да посочи евентуални промени в бюджета и подготовката за следващия . До 30 октомври трябва да са ясни параметрите на Бюджет 2010 г. В този смисъл правителството е в цайтнот, защото няма време", убеден е Костов.

"Основното е да бъде ликвидирана мафията по високите етажи на властта, да се ликвидира корупцията и да се върне доверието към България от страна на европейските институции", каза той.

Костов апелира още за съкращаване на броя на министерствата.

"Държавата не може да си позволи да има толкова министерства, да бъдат съкратени и държавните агенции. Създадоха се огромен брой институции и ГЕРБ са на същото мнение и са видели, че администрацията се е увеличила твърде много.

Преговорите продължават, но ГЕРБ предпочитат конфиденциалност, нека да ги уважим. Нека ги оставим, да бъдем толерантни и да уважим волята на българския избирател", завърши Командира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
0
 
! Отговори
atos преди 15 години
..sled vreme mogat da kajat 4e sme glupavi....no nie ne sme dogan.../da, ama ne e, i Abraham Lincoln/ kakvo tolkova dogan,dogan,dogan, kafa siktin be! -izvikai go na duel, i se opravia. ama ne samo e glupav,no i 6upelia
226
0
 
0
 
! Отговори
Ме преди 15 години
Сема,Поклон!
225
0
 
0
 
! Отговори
Me преди 15 години
Do 211Момко, съдейки по точка 1 - едно е сигурно - голям *** си :)В софия има поне 500000 живеещи с несофийска адресна регистрация :)
224
0
 
0
 
! Отговори
Баси ситуацията преди 15 години
Не разбрах само от снимката *** на градинар ли се прави
223
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Костов ви е влезнал под кожата.Боже, каква злоба ви тресе! Ще си умрете, но няма да гласувате за доброта на децата и внуците си.
222
0
 
0
 
! Отговори
Помнещият преди 15 години
Девет пъти той избори прави!!!Девет пъти не спечели!!!От 80%, всеки път спада, спадаа, спадаа та до 1,5% и ако не се беше пришил нямаше и да влезне в парламента и тогава щеше да спаси България от присъствието си.Дай Боже поне скоро да стане!!
221
0
 
0
 
! Отговори
Пижа&Пенда преди 15 години
Пижа&Пенда се докопаха до кокала с тези 6 %. То това им беше генералната цел. Абе да поднасят паничката за просия.....Сини въшкари, със тези %, с които едва додрапахте до парламента ще можете да кандидатствате единствено за миячи на кенефите в министерски съвет. Хахахахахах
220
0
 
0
 
! Отговори
Пешо Драгалевеца преди 15 години
Едни викат: Костов е велик, други х- Костов е мърсник, но всичките грешат!!Истината е, че Костов беше и е ВЕЛИК ***!!
219
0
 
0
 
! Отговори
Мите СДС старо преди 15 години
Този Гаргамун е като смъртоносен вирус, до каквото се допре, гарантира пълното му унищожение. Все пак мисля, че това е гениалност, дарование от мрака, което богато се възнаграждава с търпимост.Дай Боже и сега....
218
0
 
0
 
! Отговори
Оракул преди 15 години
Само Костов може да спаси света от Бойко!!!Той си е като воденичен камък и на който врат се метне все го удавя. Дай Боже!!!
217
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
181,има хора и то доста, които само омразата ги води в живота.Пехните мозъци бяха промити от комунистите, когато Костов измъкваше България от хиперинфлацията и за всичките си неудачи обвиняваха Него...Затова и гласуват от злоба и "против"Затова избраха ББ, само и само да не е КостовТези, които мразят костов са мръсни душичкино сега ви чака провал на поредното ви правителство,защото не гласувате с главата си, а с.....:))))
216
0
 
0
 
! Отговори
Костов, не им се връ преди 15 години
Единственото спасение на Костов е да НЕ УЧАСТВА в този кабинет на ГЕРБ. Този кабинет ще се сгромоляса. Да знаете...И не само заради преобладаващите мутри, милиционери и откровени *** като Маниака. Бойко не беше готов за толкова голямо мнозинство!!! Нямаше достатъчно верни и подготвени хора. Не беше готов да поеме цялата отговорност за задаващите се обективно тежки времена. Всеки иска да е в опозиция. Там е най-сладко, защото е безотговорно.
215
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Костов е велик Командир. и аз го обичам!
214
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Славнете само това, което говори Костов и думите на Бойко Борисов - кога той е говорил така?Само по това може да съдите кой трябваше да изберете.
213
0
 
0
 
! Отговори
I.B. преди 15 години
Сема,заради такива като теб,уважавам турците!А заради такива като Yerli (или каквото и да е там) ,се превръщам в расист! на тези НЕбългари,на които не им харесва в България,да си ходят там,откъдето са (в случая - в Турция), а на другите им пожелавам бързо интегриране:) Човек като е кадърен,навсякъде успява,независимо какъв произход има!
212
0
 
0
 
! Отговори
Бойко преди 15 години
Аха.. а да знаеш че не всеки има право да гласува? ***. Пълен.
211
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Уважаеми форумци- гербери, леви, сини, турци и др. бадещият ни премиер е лъжец. Доказателства:1. Повече от година ненпрестанно повтаря, че София е двумилионен град. Тази лъжа лъсна на изборите, където за София и големия брой села около нея имаше малко над 1 милион души с право на глас.2. Днес гръмогласно и самодоволно ПАК излъга, че "Европа ни пуска парите по Сапард, в знак на благодарност към българския народ, за това че избрал ГЕРБ на изборите". Току що от Брюксел официално го отрекоха!
210
0
 
0
 
! Отговори
Балони Балони преди 15 години
Ще го избере - Обръчи от фирми -> НОВИТЕ олигарси -> Кръгът КАПИТАЛ -> ЩО е то? -> ГЕРБ -> В-к Капитал -> Б.Б. -> ЦИРК (съгл. БТВ)
209
0
 
0
 
! Отговори
bobo преди 15 години
защо се подвеждате от пропагандата? Турците са трудолюбив и ученолюбив народ и аз ги уважавам. проблема е, че доган се взе много на сериозно/просто му позволиха заради политически услуги. Поведението му е циничнол надменно и недостойно.Голям политик не може да се държи така елементарно. Не бива да се позволява това.Унизява и верните си поддържници.Това няма да доведе до нищо добро.Колкото до имената-много бързо простихте на виновните, Доган е от тях и го следвате сляпо
208
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Гаргамел лови смърфчета.....