Командира: Бойко си избира министрите. Може и без нас!

Костов апелира за съкращаване на броя на министерствата
9 юли 2009 10:02,
248
Командира: Бойко си избира министрите. Може и без нас!
Снимка: БГНЕС

 

"Говорихме за състава на правителството, като не сме поставяли въпроса на всяка цена да участваме в него. Ние ще подкрепим правителство на малцинството. Може да има някъде и коалиционен характер в Изпълнителната власт", обяви лидерът на ДСБ след първия кръг от преговори между сините и ГЕРБ в сряда.

"Правителство на малцинството е имало 1991–1992 г. – то издържа няколко месеца и после падна. Когато се вземат много непопулярни мерки, а това ще се наложи, винаги този, който е отвън, мисли, че има по-добрър вариант на решение и ще се съпротивлява", коментира Костов пред bTV.

"При правителство на малцинството няма да може да се намери подкрепа дори и в подкрепящото първоначално мнозинство и кабинетът няма да може да реализира програмата си", предупреди обаче той.

"Тези разговори, говорейки за различните варианти, не са пазарене", подчерта Костов.

"Министър-председателят ще може да маха и слага министри, но той трябва да ги аргументира пред Народното събрание", каза още той.
 
"Възстановяваме ролята на министър-председателя, унищожена през 2001 г. Той да има правото да си избере хората", каза тъмносиният лидер.

Още по темата

За пореден път той обяви, че никой от Синята коалиция не е поставял условия за участие в кабинета.

"След време може да кажат, че сме били глупави, но ние не сме Доган. Хората трябва да видят, че не може да се действа с пазарлъци и да се сетим за това след 7-8 месеца, когато нещата поради икономическата криза ще се усложнят много", допълни лидерът на ДСБ.

"Дали РЗС ще влезе в коалиция, не е мой въпрос, това трябва да реши ГЕРБ", отбеляза Костов..

По думите му най-важното е да има правителствена управленска програма, която да влезе в НС най-късно до 7-8 септември.

"Тази управленска програма трябва да бъде изцяло антикризисна, да посочи евентуални промени в бюджета и подготовката за следващия . До 30 октомври трябва да са ясни параметрите на Бюджет 2010 г. В този смисъл правителството е в цайтнот, защото няма време", убеден е Костов.

"Основното е да бъде ликвидирана мафията по високите етажи на властта, да се ликвидира корупцията и да се върне доверието към България от страна на европейските институции", каза той.

Костов апелира още за съкращаване на броя на министерствата.

"Държавата не може да си позволи да има толкова министерства, да бъдат съкратени и държавните агенции. Създадоха се огромен брой институции и ГЕРБ са на същото мнение и са видели, че администрацията се е увеличила твърде много.

Преговорите продължават, но ГЕРБ предпочитат конфиденциалност, нека да ги уважим. Нека ги оставим, да бъдем толерантни и да уважим волята на българския избирател", завърши Командира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
0
 
! Отговори
F преди 15 години
4udq se dali se smqtash za bilgarka - kakva li kriv ima po venite t
206
0
 
0
 
! Отговори
F преди 15 години
ti dama li si
205
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Само Иван Костов ще извлече каруцато от калта
204
0
 
0
 
! Отговори
anna преди 15 години
А Вие с турските имена да не би да сте турци??????И капка турска кръв няма във вените ви,само ви промиват...българи сте до костния си мозък,обаче както се продадохте преди 6 века,така и сега...но ние ви викаме помаци,не забравяйте!
203
0
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 15 години
Ха сега... Коя мутра на кой пост. Дано не забрави и магистралните бандити, че да се оттървеме от тях.
202
0
 
0
 
! Отговори
Ръбчо преди 15 години
По твоята логика в БГ глупав политик няма ! Всички са умни щото са на свобода. От кво се оплакваме тогава ???
201
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
За мен доган е умен политик, че досега не е влазъл в затвора. Не е разумно да се смята, че той и партията му работят за България като очевидно електоратът му не е от тук...
200
0
 
0
 
! Отговори
Къри преди 15 години
Прави впечатление,че голямата част от коментиращите изхождат от свои позиции.Т.е.,аз на негово място ще крада ,значи и той ще краде.Щом ще краде значи е н,***,иска да яде от баницата.Българина е първосигнален,когато е в еуфория не може да мисли и издава тайните си желания.Всъщност 90% от пишещите заядливо просто са завистливи.
199
0
 
0
 
! Отговори
ан преди 15 години
на тва се вика "овца" - ходи си след пастира.
198
0
 
0
 
! Отговори
агата преди 15 години
Ох пак глупости! Промиване на el dorado мозъци!1997 година - Костов сам избра министрите и се наложи да ги сменя по средата на пътя, а после ходи за ГЪБИ! - командирска работа!?2001 година - Симеончо, де мек царчето, а не че е от симеоново си ги избира пак сам - бяха готови преди изборите като сега - царска работа?!2009 година - кабинета е готов преди изборите - генералска работа!Къде я видяхте демокрацията и правото на парламента да определя кой и как да управлява!
197
0
 
0
 
! Отговори
ан преди 15 години
назначават ваши кадри по партиен принцип - даточно за тва щото сте некадърни и корумпирани - за тва държавата е на тоз ред ...особено след, като се сдушихте с червените /дето са по-големи крадци и от вас/Точно щото бъркате в джоба на обикновенния човек не ви щем.
196
0
 
0
 
! Отговори
радио Ереван преди 15 години
Питат радио Ереван:Какво ново след изборите в България? Ами вече, той си ги лови, той си ги пуска!!
195
0
 
0
 
! Отговори
батето преди 15 години
Бойко да прати Иван посланик в ИранМартин да тича на остров МартиникаИ няма да има кой да го препираи ще да работи на мира!
194
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Пак нещо плачат тия комунисти бе
193
0
 
0
 
! Отговори
6% преди 15 години
Да бе,голямо постижение,няма що!Колкото да седнат на възмечтаното депутатско място и НИЩО ПОВЕЧЕ!А,и вотове да правят!Това поне го могат!:)
192
0
 
0
 
! Отговори
yerli преди 15 години
do semasema nqma ot kakvo da se sramuvam, nie za razlika ot vsi4ki drugi uvajavame svoq lider, kakvtoto i da e napravil , az blagodarenie na nego nosq tursko ime i ti sy6to!!!ne zabravqj!!!
191
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Не знам как е възможно да смятате Доган за умен политик?! Той е умен манипулатор и бизнесмен. Но не и политик! Ако беше такъв - за 8 год. къде са му пътищата, къде е земеделието, къде е развиващата се икономика на страната, къде е повишения стандарт на хората?! Умен политик и държавник е бил Стамболов - за 7 год. превръща изоставащата България в най-бързо развиващата се държава в Европа. "Политик"/а още по-малко "държавник"/е нещо, от което Доган е на светлинни години.
190
0
 
0
 
! Отговори
an преди 15 години
do anstom u4im do 8 -mi klas koi si ministrite ni bre, kolko deputati turci imame, prevzeli sme cqlata dyrjavna administraciq, nikoi ne moje da ni iz4isti! :)s 8-mi klas no vi upravlqvahme 8 godini i sled 1-2 godini pak 6te vi upravlqwame!!!
189
0
 
0
 
! Отговори
башдемократ преди 15 години
А бе,костовист,това че ти е промит мозъка си личи от километри!Въпроса,обаче,не е в това!Знаеш ли,изобщо,кой е Стамболов,та сравняваш твоя идол с него!Ами провери,бе човек,ама не с гугъла,а в ония заведения,дето им викат читалища и библиотеки,попитай хората за книжки по а,там не хапят,не се бой,и си вземи ПОНЕ ЕДНА!И я ПРОЧЕТИ!И ако полза няма,поне и загуба няма да има!Но поне ще знаеш,че си ПРОЧЕЛ КНИГА и ще можеш да се гордееш с постижението си!Айде със здраве и късмет!:)
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Сема, моето момиче. без да те нагрубявам, но защо даваш втори шанс на г-н Костов?! защото се умори да прощаваш на столетницата ли!!!! не искам да се повтарям като футболист, но, г-н Костов го умее, може и прави. другите само гледат, дори напръщелия и самозабравил се сокол