Наш’та система БОРКОР – бори корупцията

Структурата с шеф Цв. Цветанов тръгва през септември
12 авг 2010 07:00,
162
Наш’та система БОРКОР – бори корупцията
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

БОРКОР – това е новото спецзвено към МС, което ще бори корупцията сред държавните чиновници и магистратите, а и ще контролира войната с организираната престъпност.

Единната шестбуквена структура трябва да стартира през септември, а постановлението на МС за създаването й е публикувано в "Държавен вестник".

Идеята на кабинета е центърът да се ръководи от Консултативен съвет, начело на който ще застане вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

БОРКОР ще събира кадровите досиета на чиновниците и магистратите, данните за имотното им състояние, както и всички сигнали за корупция в администрацията и съдебната власт.

Отделно системата ще свърже масивите на МВР, правосъдното министерство, прокуратурата, следствието, Висшия съдебен съвет, затворите, НАП, митниците и ДАНС.

Така всички данни за кримиконтингента – арести и присъди, ще влязат в единната антикорупционна система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
9
 
33
 
! Отговори
До пънчо преди 13 години
Браво Пънчо, много умно казано, ама малко стряскащо бе с това Гестапо, дали пък "случайно" не си го вмъкнал да плашиш гаргите, а и с надеждата някой будала да се излъже и да направи аналогията, която ти се иска. Брей, че умен тоя Пънчо, брей.
130
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
или БОЦКоР
129
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко и отива на Цецко и Борко - БОРКОР като СЕЛКОР!
128
12
 
44
 
! Отговори
Пънчо преди 13 години
ГЕСТАПО имат право да задържат и интернират са мо по "подозрение във възможност" да се извърши деяние против РАйха. Както вече писах - никой няма къде да жали подобен акт. Посредством агентите си/ СС и СД/ се вменяват идеи сред народа за наказание и @справедливо възмездие@, както и "спонтанни решения на народа" по жизнено важни държавни въпроси. Така са проведени аншлуците на Австрия и Судетите. Т.е - ако герберите решат спонтанно да ни обявят за 52 щат - тва ще е справедливата народна воля...
127
9
 
43
 
! Отговори
Пънчо преди 13 години
Тва казвах и аз - партийните структури на НДСАП постепенно обхващат държавните органи дотолкова, че на практика ги подчиняват. Към 1939 г. НЯМА държавен орган, който да не е контролиран от СС. А службите на СС - Гехайме полицай/ГЕСТАПО/ и Зихерайндинст/СД/ по закон НЕ ПОДЛЕЖАТ на съдебно преследване и техните действия НЕ МОГАТ да будат жалени пред НИКОЙ съд. Четете книги! Те за друго не стават...
126
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов толкова се кефи на Тато, че кръщава и новите структири по живковата система:)
125
9
 
33
 
! Отговори
Чочко от Челопек преди 13 години
С един камък два удара.... ДО 116 - книгите не са направени да седят в *** а да се четат... Друг е въпроса дали капацитета на четящия позволява синтетизиране, анализ на прочетеното както и съпоставка с темата на деня и най накрая извод или заработаване на теория. Като чета репликата ти изразявам съмнения относно капацитета...А на HESZ не бих му направил удоволствиета да коментирам позицията. както е казал народа простотията не ходи по гората - моля да не се приема като обида а като факт
124
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е това са ***!
123
13
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кой ще контролира Цецко и Боко?Тези си създават собствена структура и стават практически недосегаеми.Това си е мутренско "спецзвено". Или бригада?
122
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Шуробаджанащина има на всякъде. Вярно не е с такива мащаби като нашите. Не е редно българите да се подценяваме толкова.
121
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
109, "гладният" учен от БАН взема толкова, защото работи на още 4-5 места. Хвани се и ти да работиш на толкова; напълни си главата с наука, а не с чалга; започни да си създаваш СВОЕ мнение, а не да слушаш какво ти казват други и да го приемаш за чиста монета - тогава и ти ще вземаш толкова. Само дето няма да спиш достатъчно вечер, за бира няма да имаш време, на море ще ходиш само по работа... Ама де толкоз акъл, по-лесно е да завиждаш, отколкото да помислиш какво му струват на него тия пари.
120
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Подобни структури се контролират от Народното събрание. Създаването на такава структура с ясната идея да се ръководи от един човек и то именно човек от правителството (т.е. един от онези, които структурата трябва да проверява) си е ясен знак, че не се цели създаване на работеща в полза на обществото служба, а такава, която да обслужва ръководителя си и обкръжението му - днес е Цветанов, а утре може да бъде кой ли не! Не че някой е учуден от това, в крайна сметка ГЕРБ за това дойде на власт.
119
8
 
46
 
! Отговори
RSHA преди 13 години
Бойко, не повтаряй грешките на люмимия ни фюрер!!! Знам, че го харесваш, но не обявявай публично тези операции! Това си е чиста проба фабрика за компромати! Лошо няма, ама не го обявявай!!! Мисли!!!
118
10
 
36
 
! Отговори
Комсомолец преди 13 години
Пак нищо няма да разберат, нали ние ще им плащаме заплатите. Няма да посмеят да ни закачат.
117
8
 
40
 
! Отговори
Лелеее, невероятно! преди 13 години
И това ще се оглави от (явно) недостатъчно натоварения ни кандидат-президент :-) Отсега го виждам БОРКОРа как ще заработи, особено в държава, където по границата те карат да пренасяш USB от едното гише до другото, щото не могат да опнат 1м. кабел, за система и връзки да не говорим :-) БОРКОР или БОР-ЧВОР, не разбрах :-))))))
116
8
 
33
 
! Отговори
Национален проблем! преди 13 години
Този проблем го има във всяка една голяма, пък и в някои, средно големи компании в България, да не говорим за държавните организации. Почти невъзможно изглежда шуробаджанащината да се изкорени, та тя се практикува тук от много години.
115
9
 
44
 
! Отговори
Зелено Борче преди 13 години
БОРКОР - преторианците на Борисов, новото спецзвено към МС, борците с корупцията...
114
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
знаеш ги ти .... абревиатурите!!
113
13
 
33
 
! Отговори
hexz преди 13 години
До Чочко от ЧелопекСлушай сега Чочко - не би трябвало на хората да им пука кой как говори, а какво върпи :)) че от тези дето се изказват сложно интелигентно и в същото време те правят ба "***" не благодаря от такива интелектуалци :))
112
11
 
38
 
! Отговори
111 преди 13 години
нямаше ли да звучи по-добре БОЙКУР.Ама както и да е съм сагласна стига да върше работа.