Наш’та система БОРКОР – бори корупцията

Структурата с шеф Цв. Цветанов тръгва през септември
12 авг 2010 07:00,
162
Наш’та система БОРКОР – бори корупцията
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

БОРКОР – това е новото спецзвено към МС, което ще бори корупцията сред държавните чиновници и магистратите, а и ще контролира войната с организираната престъпност.

Единната шестбуквена структура трябва да стартира през септември, а постановлението на МС за създаването й е публикувано в "Държавен вестник".

Идеята на кабинета е центърът да се ръководи от Консултативен съвет, начело на който ще застане вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

БОРКОР ще събира кадровите досиета на чиновниците и магистратите, данните за имотното им състояние, както и всички сигнали за корупция в администрацията и съдебната власт.

Отделно системата ще свърже масивите на МВР, правосъдното министерство, прокуратурата, следствието, Висшия съдебен съвет, затворите, НАП, митниците и ДАНС.

Така всички данни за кримиконтингента – арести и присъди, ще влязат в единната антикорупционна система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
15
 
33
 
! Отговори
До:идиота с трибунал преди 13 години
абе ти от къде измисли тая глупост с тоя трибунал ...чул си нещо ама не си го разбрал "системата ще свърже масивите на МВР, правосъдното министерство, прокуратурата, следствието, Висшия съдебен съвет, затворите, НАП, митниците и ДАНС." какъв трибунал О идиоте достоен си за лектор в новия Пеунишки университет и стига лиза червените г"зове ...ще ти се схване езика...
110
10
 
38
 
! Отговори
палач от герб преди 13 години
STARBUCKS отдавна фалираха.
109
10
 
47
 
! Отговори
Чочко от Челопек преди 13 години
не пич ГЕРБ не говорят човешки език е простовато селки ! Но ако електората им го приема като човешки то тогава сме загазили и то много...ако за теб шменти капели, шъ тва шъ онова, Аз ?! платих и тнт са човешки изказвания то тогава мога само да ти изкажа съболезнования
108
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да това е хубаво !!!но това трябваше да се случи 1991г. а не 20 г по късно и сега щяхме да сме на нивото на Чехия или Полша...но червената зган така е задушила държавата че оправия идва едва сега и то само леки проблясъци в зародиш които нищо все още не значат...
107
8
 
34
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Всеки учен в такава институция взима много пари в другите държави. Това, че не вършат работа за тези заплати, е отделен въпрос. Но знаеш приказката за лудия и баницата. Просто трябва да се накарат да бъдат ефективни, включително със смяна, съгласна съм. Но смяната не трябва да бъде по партийна линия, а по способности. Това обаче е отделен въпрос. Проблемът е в това, че вместо да се съсредоточат в оправяне на икономическата ситуация, сегашните управляващи товарят бюджета с излишни разходи.
106
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Велика идея ! следващата стъпка е това нещо да почне да съди и готово - ТРИБУНАЛ ала 1945! Браво на Боко и кликата *** - посмяха на направят това което най коравия диктатор не смее и да си помисли !в най добрите си години ДС и КГБ не са имали достпъп до толкова досиета и лична информация..... за;ислете се малко по каква пътека вървим ...
105
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
къде е тва за БАНдай линкм плз
104
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като говориш за разпределяне на пари, случайно видя ли колко взима един "гладен" "учен" от БАН - 4300лв месечно. Това как ти се струва, ГЕРБ ли е виновен?
103
12
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борбата с корупцията е възможна ако се изкоренят от администрацията насадените там червени кадри, ако се разбие тяхната система на назначаване на специални близки хора, ако се разбие тази порочна практика за намиране работа на "човека" а не намирането на подходящ човек за дадена длъжност.
102
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
каквото и да направи правителството червените хомовци ще го оплюят. интересно какво направиха те , за де се борят с корупцията. отговорът го даде народа на изборите. затова моля червените *** да си затварят смръдливите устички, че от тяхната помия цяла България се усмърдя:)
101
13
 
38
 
! Отговори
Байчо преди 13 години
Браво - това е нещо добро ! Корумпираните по имотите ще ги познаете и тези на шуренайката,баджанака,***,дъщеричката строителка на хотели и т.н до 9 коляно
100
17
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малка реформа ли е че разровиха червената помийна яма? Я какъв вой надигатеЗададоха нов стандарт за отношение към бивши управници, съзнавайки, че по този стандарт ще съдят и тях. Само в това да успеят, то е 100кратно повече от стореното от БКП.БСП за 8 години
99
25
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МНОГО МЕ КЕФИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО! КАКВО ДА НАПРАВЯ! ФАКТ:)
98
15
 
46
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Аз също съм против мерките на правителството, но не защото съм за корупцията, а защото това не са ефективни мерки, а само начин за разпределяне на пари под формата на заплати, хонорари и награди за определен кръг от хора. За борба против корупцията ими други служби, които просто не си вършат работата и съм убедена, че тази също няма да си я върши. Най-много и нейните служители да получат някой друг подкуп....
97
21
 
48
 
! Отговори
Джугашвили преди 13 години
Видяхме докъде ни докараха тия с умните и гладки приказки: последно място в Европа по доходи, но пък първо по смъртност. Това е обективният резултат от управлението на любимата ви турко-комунистическа власт. Народът даде шанс на ГЕРБ и всеки средноинтелигентен човек одобрява усилията на това правителство. Вие пищете на умряло колкото ви е угодно :)))
96
9
 
38
 
! Отговори
:) преди 13 години
бор чвор
95
13
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българина свикна да краде. Сега започнаха да му бъркат в джоба и това никак не му харесва. Факт!!!
94
8
 
32
 
! Отговори
d преди 13 години
2
93
12
 
41
 
! Отговори
но комент преди 13 години
До 92. Стига празни приказки бе, човек.Какви реформи са направили?Къде? В коя сфера какво са рефирмирали?Ако наричаш орязването на парите за болници, училища , наука-реформи, си много далече от истината.Повтаряте клишета като невменяеми.
92
17
 
42
 
! Отговори
KLomunist tctctc преди 13 години
Спетември -БорКорОктомври: -БорКорСъдНоември: -БойПоБСПДекември: LifeIsLife без корумпирани пребоядисани комунисти.България над всичко!