Дончев: На прав път сте, казват ни от Брюксел

Скандалът "Калина" е неприятен сигнал, смята министърът
Обновена: 28 дек 2010 15:17 | 27 дек 2010 11:36,
199
Дончев: На прав път сте, казват ни от Брюксел
Снимка: БГНЕС

Mинистър Томислав Дончев заяви, че писмото на ЕК, свързано с хода на усвояването на еврофондовете у нас, е знак за подкрепа и единственото поставено изискване е за скорост.

"На прав път сте, просто работете по-бързо", разясни посланието той пред БНТ.

Дончев опроверга слуховете, свързани със закриването на Агенция „Пътна инфраструктура“. 

Министърът обясни, че в тази агенция е съсредоточен целият капацитет на страната ни да строи и поддържа пътища.

Още по темата

Дончев обеща, че автомагистрала "Струма" ще бъде факт като реално строителство още следващата година.

На въпрос как се отрази на имиджа на България пред европейските ни партньори казусът с бившия директор на фонд „Земеделие“ Калина Илиева, Дончев заяви, че "това беше неприятен сигнал, който излъчихме на фона на всичките усилия България да излъчва само положителни сигнали".

"От външнополитическа гледна точка това беше някаква щета, надявам се – не много голяма", изтъкна Томислав Дончев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: еврофондове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
6
 
! Отговори
do kadrite na BKP преди 13 години
narodnata liubov 6te vi zastigne gospoda :)
99
2
 
1
 
! Отговори
do105VESELI PRAZNICI преди 13 години
tova4e naroda e tarpeliv i pozvolqva da e prakti4eski ROB ... ne zna4i 4e tuk ima samo prostaci aide molq ti se Bylgariq prodyljava da vadi talantlivi deca vaprosa e 4e nqma pole za razvitie umi6leno naroda se deli na kasti koito se biqt edna s druga a ne se biqt sus svoite du6mani na bql svqt se izkarva samo prostotiqta i se izdiga v kult za6toto prostiq se komandva po lesno nego ne go interesuvat fundamentalni vaprosi vupreki zloto zavladqlo Bylgariq oba4e tuk vse o6te gree sve6ti4ka u sarcata
98
0
 
9
 
! Отговори
Извън темата преди 13 години
Преди две седмици сгреших и пратих SMS на 9999, безплатен, с моя ЕГН. Че като ме започнаха от тогава, слушах по телефона си Ники Кънчев, нови съобщения от 1999 с които искат да отговоря на определени въпроси и т.н. Под съобщенията от 1999 никъде не пише, че SMS-са ми с който ще дам отговора ще е отново безплатен. Вие сигурно сте на същия хал. Как процедирате, освен да изтривате съобщенията ?
97
3
 
1
 
! Отговори
d преди 13 години
Balgariq e veche posledna dupka na kavala, edno vreme e bila faktor, sega veche .....vijdate kakvo e
96
1
 
6
 
! Отговори
ban преди 13 години
Като чета това което с големи усилия си измъдрил разбирам, че ти си от онези, които отидоха в белите държави за да вършат черната работа. Отивай да стрижеш чемширите пред обществената тоалетна.
95
5
 
4
 
! Отговори
an преди 13 години
KATO VI 4ETA KOMENTARITE, RAZBIRAM 4E V MUTRESTANIQ E OSTANAL 3 KA4ESTVO MATERIAL. VSI4KO UMNO I KADARNO, IZBQGA V BELITE DARJAVI. O6TE PREES 90 GODINI MI STANA QSNO, 4E MUTRESTANIQ SE RASPADA. OT TOGAVA NE SAM I GLASUVAL. NO OVCITE NI6TO NE RAZBRAHA. HODEHA SKA4AHA, RIPAHA, I SI MISLEHA, 4E OT 4E6MITE 6TE POTE4E MED I MASLO. DA, AMA NE. ZA 10 PROCENTA OT HAIDUCITE KOITO BQHA NA VLAST, BQHA VSI4KI OBLAGI. OSTANALITE IZDUHAHA TARATORA, I PRODALJAVAT DA GO DUHAT.
94
1
 
5
 
! Отговори
правителствената кол преди 13 години
Представяме ви правителствената колекция от тикви: долу в ляво - Cucurbita tomislava pepo minimala, в дясно - Cucurbita boikova maxima!
93
1
 
2
 
! Отговори
до99 преди 13 години
Дочух,че Доган е болен от рак,така че ще се развият нови политически събития.
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
томи , като гледам снимката си мисля че от ЕС са казали - че вие двамцата доста по късно от останалото население в България сте еволюирали от *** в човек
91
4
 
3
 
! Отговори
KEFI6 ME BOIKO преди 13 години
BOIKOOOOOOOOOO AZ SAM LOMUNIST AMA TI BATE MNOGO ME KEFI6 SUPER PERDE SI BAI TO6O KVO DA KAJA KEFI6 ME GOLQM OBRAZ SI BOI4E XAXAAXAX NIAMA TAKAV LIDER KATO TEB;):):):);
90
3
 
16
 
! Отговори
до анонимен преди 13 години
какви грешки прави герб?те правят гаф след гаф бойко им изтърва началото и края.и поради бездействието си след него идва пак доган.
89
3
 
14
 
! Отговори
От магистралата преди 13 години
От ЕС съобщиха, че България усвоява 5-6 % от парите. Като слушам Дончев и Боко-сиреча имам усещането, че сме усвоили 110 % от парите. Проблемът за усвояването на европейските пари е на всички нас, но има и друг не по малък проблем отново за нас, че тези двамата ни считат за балабурници. А със сигурност почти всички форумци са по добре образовани поне от Боко.Както са я подкарали с по 6 % на година, ще усвоим парите след 16 г.,а срокът е до края на 2013 г. Ба си каракачанските кучета от с. Банкя.
88
0
 
5
 
! Отговори
Loi i mas na kolela преди 13 години
В края на 80-те сме имали близо 4 000 000 кравиSega imame edna Tikva, edin Fizvyznik, samo nenam Fedoska i Ceca kanar4eta li go razdavat i politi4eski sa edni vyrzani prosti *utki pridavasti loita na GERB za da smajat pliampaloto
87
0
 
6
 
! Отговори
вичо преди 13 години
какъв неприятен сигнал е калина?тя е поставена от ОЛАФ във Бъргария. да кажат кой я постави а не да увъртат че много ни хвалели от ес.
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дончев: На прав път сте, казват ни от Брюксел А БЕ ТОМИСЛАВЕ ТОЙ ЧЕ Е ПРАВ ПЪТЯ - ПРАВ Е , АМА ЩО НЕ КАЗВАШ ЧЕ Е КЪМ БАНГЛАДЕШ - Е ТЕ ТОЧНО НАТАМ СМЕ СЕ ЗАПЪТИЛИ - ВИЖ ВИЕ ПОКРАЙ БОЙКО СКАТАВАТЕ ПО НЯКОЙ МИЛИОН, АМА ДЪРЖАВАТА КАТО ЦЯПО - ТОЧНО ТОЗИ ПЪТ Е ПОЕЛА
85
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това правителство работи за интересите на страната Правят и грешки но аз ги подкрепям Браво на Борисов
84
0
 
8
 
! Отговори
Отново за пост № 68 преди 13 години
Хей Лонгур, я прочети какво казва Боко за социализма: "Не ми харесва, че ме сравнявате с Тодор Живков, защото сме несъизмерими. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова тв.Той коментира разпространяван във фейсбук колаж от портрети на Тодор Живков, които постепенно преливат в неговия образ.Снимките не са коректни към Тодор Живков, защото една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години, да направим, да постигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство.Фактът, че 20 г. след падането на Живков от власт никой не го е забравил, показва, че доста неща са били направени. Факт е и това, че 20 г. ние само приватизираме онова, което е построено дотогава", заяви още Борисов.24-часа/6.11.10 г./
83
1
 
15
 
! Отговори
1234 преди 13 години
Герб съвсем ни взеха за канарчета - държат се като по времето на Живков точно - хвалят се по телевизията, като че ли народът е кьорав. От Брюксел ни казват, че не усвояваме еврофондовете, защото правителството е некадърно, а министърът твърди, че ни хвалели. Защо тогава в момента сме на предпоследно място по усвояване на европарите? Дори при Станишев бяхме на 14то преди да ги спрат - сега сме на 26то. И с останалите неща е същото - вдигнал бил ББ пенсиите и заплатите, аре бе!Ега ти лъжците!
82
0
 
7
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
В обобщение, драги съфорумници,колкото повече мисля по въпросите на икономиката на страната ни, толкова повече се учудвам колко продажни и късогледи са всички, управлявали ни последните 20 години.Без изключения.Само едно още не съм проумял ДЪРЖАВАТА ЛИ СЪЩЕСТВУВА ЗАРАДИ БЛАГОТО НА НАРОДА,ИЛИ НАРОДА СЪЩЕСТВУВА ЗАРАДИ БЛАГОТО НА ДЪРЖАВАТА И СПЕЧЕЛИЛИТЕ ИЗБОРИТЕ???Само не ми говорете за обществен договор....
81
0
 
7
 
! Отговори
Нов морал преди 13 години
И защо всички се надпреварват за ми разясняват какво пише в писмото:))) Не е ли по лесно да го пуснат за свободен достъп и всеки да си прецени на какъв път сме и закъде:) Засега според мен няма път и сме за никъде:) Е! За Боцето това е добър ориентир:)