Кабинетът с пиар действия за цената на горивата

Станишев категоричен, че Борисов нямал воля да реагира
Обновена: 14 мар 2011 15:18 | 14 мар 2011 15:18,
203
Кабинетът с пиар действия за цената на горивата
Снимка: Булфото

Правителството няма никаква воля да реагира по отношение на цената на горивата, което вълнува всички български граждани, заяви във Варна лидерът на БСП Сергей Станишев.

Според него изпращането на писмо до Брюксел, с което да се иска намаляване на акциза на горивата, било „демонстрация, че просто нещо може би ще се прави”.

Досега обаче били предприети само пиар действия и се говорели общи приказки.

Правителство има лостовете да повлияе върху производители и търговци, но за да се случи това, е необходим диалог, смята лидерът на БСП.

Станишев заяви, че не е тайна за никого, че пазарът на горива е във висока степен монополизиран, като посочи, че не са толкова много вносителите и основните търговци на едро.

Още по темата

Според него, ако се водят разговори с вносителите и търговците, то несъмнено ще има ефект, като посочи, че през 2008 година, когато цената на барел петрол е била най-висока, е нямало такова покачване на цените.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че за да има промяна в акциза на горивата, е необходимо съгласието на 26-те страни членки на ЕС.

„Днес ще отиде писмо в Брюксел и ще ги питаме, за да може популистите да знаят, че това не може да стане", отсече Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още по темата: гориваСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
4
 
5
 
! Отговори
antigerb преди 13 години
Брюксел запознати ли са със заплатите на болшинството българи или това им се спестява,нека първо отиде един фиш за заплата ама не на мутрата *** Борисов
180
5
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 13 години
Съгласен съм ,че положението не е добро,но не мога да разбера ,защо точно този съсел трябва да ни оправя.Това което може го видяхме вече.
179
2
 
6
 
! Отговори
T I R преди 13 години
Дългият инкасатор е виновен за високите цени на горивата в държавата + БСП/БКП те конторолират този бизнес .Така,че трябва да се протестира пред централата на комунистите/социалисти защото техните "братя" от Русия продават на една цена петрола , а тука Лукойл удвоява и утроява цената и сигурно после си делят парата . Как Р.Овч. ходи да си пече *** на Копа кабана , Бразилия .
178
3
 
4
 
! Отговори
акуд преди 13 години
всичко това с цената на петрола в лук ойл е руска пропаганда в помощт на бсп и престъпната бивша тройна к00лиция. ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА е че ЗЛАТЕВ е само изпълнителен директор на лук ойл с голяма заплата и нищо повече, той не може да взима никакви решения и това за мен говори само едно рУСИЯ се опитва да извива ръцете на БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО
177
0
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
Все пак е факт че през 2008г барела на международния пазар достигна 151долара и бензина у нас се продаваше по 2,50! без да политизираме питаме как днес при цена на барел петрол 105 долара цената пак достигна и надмина цената от 2008г? А ако барела достигне отново 151 долара или недай си боже надмине тази цена какво правим? Колко ще е литъра на помпата? Това е риторичен въпрос без политически пристрастия!
176
3
 
8
 
! Отговори
ДС преди 13 години
серГЕЙ,Прахосаният в АЕЦ Белене милиард ли ни е социалното? Заменките на земя стил кон за кокошка на стойност милиарди левове това ли й е социалното? Запрените от ЕС стотици милиони евро щото някакви червени олигарси решили да пооткраднат някой милион за сметка на европейските данъкоплатци това ли й е социалното? Пълненето на държавни гуши и частни джобове с милиардните бюджетни излишъци това ли й е социалното? ``
175
1
 
5
 
! Отговори
до БСП(БКП)ДС преди 13 години
За идеали не надигайте глас,че няма кой да ви слуша:когато *** дойдат на власт,те се превръщат в ботуши.
174
3
 
8
 
! Отговори
С тази физиономия преди 13 години
Човек може да повърне като гледа тази физиономия -- какво се е охлемнала щастливо.Кой участва заедно с Костов в приватизацията на Нефтохим. Тази *** ухилена мутра -- руска ***.Хайде сега кажи на твойте господари (Другаря Путин) да намали бензина.
173
1
 
6
 
! Отговори
ПОМНЕТЕ! преди 13 години
БСП(БКП)ДС, е партията-кърмилница на всички ченгета и най-старата блудница на българския политически хоризонт ...
172
2
 
10
 
! Отговори
ЗАВАЛИЯ преди 13 години
Ами ако 26-те отсекат че заплатите и пенсиите са малки какво тогава бе МУТРО??????
171
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Решението е елементарно, както се регулира цената на енергията, така и да се регулира цената на горивата. Другия вариант е да се заложи таван на печалбата от горивата, тогава кухия тлъстх Златев, няма да се оправдава, че не може да направи нищо
170
2
 
6
 
! Отговори
Как беше,а? преди 13 години
Законите над морала, депутатите и министрите от БСП(ДС)БКП....НАД ЗАКОНА!!!А БЕДНИТЕ ГО ДУХАХА!?NO MORE...NO MORE! BASTA!
169
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се, че могат да върнат цените от 2008 г., но кой се отказва доброволно от далаверата?Правителството иска и вълка да е сит и агнето цяло, ама не става.
168
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станишев е вървял само по отъпкани комунистически пътеки.Отначало по комсомолските,а по-късно по парламентарните.Станишев-работа не знае какво е,дай му с куфарче и костюм да ходи,по трибуни да говори...като чичо си Гоце.--------- и двамата не са слизали доло при народа,за да не се изцапат...е как тогава ще го разберат!?!
167
3
 
6
 
! Отговори
crus преди 13 години
защо си мисля че се опитват да прокарат номера с които свалиха Виденов???
166
4
 
10
 
! Отговори
Слави преди 13 години
Разбира се.Няма друг толкова нагъл.
165
3
 
5
 
! Отговори
1000 преди 13 години
Слави, става въпрос за Станишев, нали?
164
2
 
8
 
! Отговори
Слави преди 13 години
А,бе как не омръзна на себе си? Писна ми само ти да имаш мнение по всичко.
163
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Syselyt vodi na Mr Buda s 10:0,no ma4yt ste specelime nie-Mladite Kostovisti ot Lozenec.Nie sme sposobni ako se napyneme da sdreme vaginalnia hastar na Fedoska a a ko se nalyji da zdereme analniote tykani na Cunam Cunamov i Botrax Borisov, ste namemem 4lenove kerstlii za onojdaneto na tez sereseniBLUE FRONT - LOZENC i DARK ALIANCE SLIVEN
162
3
 
14
 
! Отговори
НЕ преди 13 години
НЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ СЪСЕЛИ!