4000 чиновници аут до края на 2011, зарече се Дянков

Има щедри обезщетения – 10, 20 заплати, иронизира министърът
Обновена: 23 мар 2011 09:22 | 22 мар 2011 18:12,
328
4000 чиновници аут до края на 2011, зарече се Дянков
Снимка: БТА

4000 души ще бъдат съкратени от държавната администрация до края на годината, съобщи вицепремиерът Симеон Дянков.

По думите му съкращенията са планирани още от миналата година и се правят чрез преструктурирането на администрацията.

"В началото харчиш повече, защото, като излиза някой от държавната администрация, има много щедри 10 заплати, 20 заплати в някои агенции и части на администрацията", каза вицепремиерът и допълни, че по тази причина вероятно тази година оптимизацията ще струва повече.

На форума по представянето на доклада на ЕБВР той обаче изрази увереност, че в следващите години разходите ще намалеят.

По думите му от началото на мандата на правителството са съкратени 12% от държавната администрация, или около 9 хил. души.

Симеон Дянков отчете успешните и неуспешните реформи на кабинета.

Като положителни страни той определи инвестициите в инфраструктурата, запазването на най-ниското данъчно бреме в ЕС, пенсионната реформа, а като неуспешни за момента – здравната реформа.

"Колкото повече излизаме от кризата, толкова по-трудно ще става да се правят реформи", отчете вицепремиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
3
 
9
 
! Отговори
УФСЪ преди 13 години
какви хора маха лицето Дянков? - неудобните!!!???А защо назначаваш на ангро бе ланколуууууууууууу ??каква е разликата между Гроб и управлението на тройната коалиция??напълнихте министерства, ведомства и управителни съвети с ***, пардон с високоинтелигентни неуравновесени индивиди повечето от които гравитационно стабилни, току що слезли от мазния влакрезил!!
288
3
 
8
 
! Отговори
??? преди 13 години
Това е толкова неубосновано,че е жив смях.Махаш хора ,защо??? По-малко им е обема работа,има нова технология,която да върши работата вместо тях?За да ги махнеш,трябва едно от тези условия да е налице.А истината е че работата е двойна.Е като ги махнеш,ще стане по -качествено обслужването или ще се върши повече работа ли??? Това е смешно.После ще дойде аутосорстването-сещайте се.Частници ще вършат тази работа ама за повече пари.И кой ще плаща- ние. Това е несериозно.
287
1
 
8
 
! Отговори
4o4ko преди 13 години
Той пак ще съкрати неудобните нему, за да даде заплатите им на послушните. Както направи в своето министерство още като дойде.
286
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
този малкия пич не го оставяйте на власт до края на годината щото е много опасен.
285
4
 
10
 
! Отговори
чистата истина преди 13 години
Държавната администрация в София се състои 80% от селяни, докарани от предишните правителства. Аз ще бъда ужасно доволна да си заминат по родните места. А да не забравяме, че в този сектор са хора само с връзки, в повечето случаи неотговарящи на изискванията на конкурсите за държ. служител и Закона за държавния служител. Пресен пример Калинка земеделска.
284
2
 
9
 
! Отговори
skakuec преди 13 години
Мони ще бъда честен ако ги обезтещетиш с по 10 20 заплати,направо трябва някой да те обезчести,аз им плащам с моите данъци и на теб и на тях какъв си ти че да решаваш вместо мен .Обезщетения като в частният сектор макс. 6 заплати.
283
1
 
6
 
! Отговори
до 294 преди 13 години
294 - какъв само икономист си, същински Станишев. АКО предпочиташ да даваш заплата на хиляди, чиновници , които се побутват, не вършат работа и ПРЕЧАТ на гражданите, ПЛАЩАЙ ИМ ТИ. ПО ВИТОШКА Е МОЛОВЕТЕ ОЩЕ ПОМНЯТ КАК ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА БЕДСТВИЯТА И АВАРИИТЕ ПАЗАРУВАХА С ХИЛЯДИ ОТ МОИТЕ И ТВОИТЕ ПАРИ!!!!!!
282
0
 
9
 
! Отговори
другомислещ преди 13 години
Значи ,все още има за прецеждане през ситото на ГЕРБ.
281
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този "безценен" кадър на СБ, само това ли знае: съкращения, високи данъци, високи цени? Що не покаже нещо по-невиждано и нечувано, като е такъв голям "капацитет и анализатор". Между другото със съкращенията ще направи такава услуга на БСП и ДПС, че на гербаджиите е бедна фантазията. Сметнете 4000 души по минимум 4-*** роднини- 16 хил-20 хил гласа по-малко за ГЕРБ, а в общините и много повече. Да е жив и здрав "умника" на СБ и наш финансов министър.
280
0
 
6
 
! Отговори
Astarot преди 13 години
Хубаво ги съкращават, ама вместо да ги заменят с една ефективна електронна система, те просто съкращават щатната бройка служители. Така се правят икономии, но страда бързодействието на администрацията.
279
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
полицията е нужна защото идва време когато ще трябва да ги пази от народната любов
278
0
 
22
 
! Отговори
иван преди 13 години
дянков ,по- добре им намалете заплатите вместо съкращения.те трябваше да се извършат по времето на станишев когато поради липса на раб. ръка работодателите искаха да взимат чужденци на работа.кому са нужни нови безработни в този момент.че и да се гордееш с това.точно обратно трябва да се прави.механиэъм в кратък срок да се открият раб. места за поне 100000 души чрез държавни поръчки. да има работа дори и за 240 лв да се удължат помощите за безработни .стамболийски така е измъкнал бг след война
277
3
 
25
 
! Отговори
милиционер преди 13 години
По добре е да съкратите половината МВР - не са ни нужни 75 000 полицаи !!!!!
276
2
 
9
 
! Отговори
БоСимеонов преди 13 години
По думите му съкращенията са планирани още от миналата година и се правят чрез преструктурирането на администрацията. - Айде предизборната кампания започна. Дянков увеличи разходите на администрацията със 70 милиона сега. Това е заложено в бюджета.
275
9
 
20
 
! Отговори
ХА СЕГА преди 13 години
Крайно време е някой да съкрати тебе,Драги.Със сигурност нещата в страната ни ще вървят по-добре ако те няма.Ходи си в Щатите-абе ти не чакаше ли бебе?Ходи си там да му се радваш.
274
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков - днес съкращаваме 4000 чиновници. - утре назначаваме 6000 (ама от нашите).
273
3
 
19
 
! Отговори
************* преди 13 години
ПОРЕДНИЯТ КЬОР ФИШЕК!ДО СЕГА ОТ ВРЕМЕТО НА МАЛКИЯ СМЪРФ-Н.ВАСИЛЕВ/ ОТ НДСВ/ВСЕ СЕ СЪКРАЩАВАТ ХОРА ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА, НО ВИНАГИ ГО ОТНАСЯТ ТЕЗИ ,КОИТО НАИСТИНА РАБОТЯТ,А ТЕ СА ПО ДОЛНИТЕ ЕТАЖИ,ПО РЕГИОНИ.НО СЪЩЕВРЕМЕННО СЕ УВЕЛИЧАВА ЩАТА НА Т.Н.ДЪРЖАВНА ВИСША АДМИНИСТРАЦИЯ,КОЯТО Е МНОГО ВИСОКО ЗАПЛАТЕНА,А ТЯХ Е ТРУДНО ДА ГИ СЪКРАТИШ И ДА ИМ ИЗПЛАТИШ 10-20 ЗАПЛАТИ/ТОВА Е ОПРАВДАНИЕТО И НА СЕГАШНИТЕ/.УВОЛНЕНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ПАК ЛЯГА НА ГЪРБА НА ДЪРЖАВАТА ЗА ПОМОЩИ!
272
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо тогава в бюджета са предвидени повече пари за администрация?
271
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
4000 са малко! администрацията е толкова надута, че поне още 10 хиляди трябва да си заминат. А и без друго повечето са парашутисти на тройната коалиция. не вършат никаква работа. само вземат заплата.
270
1
 
5
 
! Отговори
Valia преди 13 години
kato gi sakrati da gi prekvalificira-s kakvo shte giveiat tezi hora. Nai-dobre i toi da se sakrati-kato gledam polza ot nego nikakva