4000 чиновници аут до края на 2011, зарече се Дянков

Има щедри обезщетения – 10, 20 заплати, иронизира министърът
Обновена: 23 мар 2011 09:22 | 22 мар 2011 18:12,
328
4000 чиновници аут до края на 2011, зарече се Дянков
Снимка: БТА

4000 души ще бъдат съкратени от държавната администрация до края на годината, съобщи вицепремиерът Симеон Дянков.

По думите му съкращенията са планирани още от миналата година и се правят чрез преструктурирането на администрацията.

"В началото харчиш повече, защото, като излиза някой от държавната администрация, има много щедри 10 заплати, 20 заплати в някои агенции и части на администрацията", каза вицепремиерът и допълни, че по тази причина вероятно тази година оптимизацията ще струва повече.

На форума по представянето на доклада на ЕБВР той обаче изрази увереност, че в следващите години разходите ще намалеят.

По думите му от началото на мандата на правителството са съкратени 12% от държавната администрация, или около 9 хил. души.

Симеон Дянков отчете успешните и неуспешните реформи на кабинета.

Като положителни страни той определи инвестициите в инфраструктурата, запазването на най-ниското данъчно бреме в ЕС, пенсионната реформа, а като неуспешни за момента – здравната реформа.

"Колкото повече излизаме от кризата, толкова по-трудно ще става да се правят реформи", отчете вицепремиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
6
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
и ти също аут.по-ненужен си и от най-ненужната администрация
268
2
 
4
 
! Отговори
milen преди 13 години
toi e tolko va gnasen otvratitelen samo kato mu pogledna6 maznata mutra pederaska i tie qsno kakav 4oveke pederast ama oble4en vav vlast nai golemite bolkuci ot gerb kradci lajci nikoga pove4e gerb
267
4
 
35
 
! Отговори
мами преди 13 години
Уверех се за последно че този човек има хората за балъци или той не в час незнам каква дума да употребя. Изказваянето му че Световната банка изнася факти преди две години за здравното състояни на нацията и парите които се отделят за това говори много лошо за самата институция. Болниците отказват да лекуват болните защо нямат пари отпуснатите им лимити свършиха в началото на месеца. Незнам Примиера как го трае такъв некадърник докара хората до прасешка тояга.
266
6
 
32
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 13 години
Герболетките, са най-лесната за манипулиране ***. Не се усещат как вожда им ги манипулира, като им посочва други врагове. Винаги има други виновни за ГЕРБ, комунистите, турците, сега и чиновниците, Либия, само не и те самите.
265
2
 
18
 
! Отговори
българка преди 13 години
Дефакто никой не съкращават, само ги местят от служба в служба. Да не говорим колко работят на разни временни и там подобни договори. Работниците от частните фирми не могат да си получат дължащите им се заплати ,които са си ги заработили и то с много по-голям труд, а на тях ще им изплащат по 10 обезщетения на гърба на тези работници и за това ,че по цял ден си клатят краката.
264
2
 
18
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Чиновниците за гонене са много повече,но и това е добро начало.Дано само не ги прехвърлят на друга служба.
263
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мен като ме съкратиха, не само, че не ми изплатиха обезщетение, но и още чакам три заплати, а на тези имате ли представа какви суми ще им се изплатят и отделно ще лапат и от борсата на труда поне 6 месеца. Обещетенията ще възлизат на 40000000 лв. Вместо да подпомогнат пенсионери и млади семейства с дечица, те ще надуят гушите на чиновници, които и не знаят какво са правили, докато са "работили".
262
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спокойно, преди изборите няма да съкращават никой.
261
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой има ли представа дали чиновниците в Агенцията за ядрено регулиране в България минават някакви психотестове, след като от тях зависи нашата безопасност? Питам напълно сериозно и имам причина за това?!Контактувам с един от началниците, който по цял ден виси в *** и следи котировките на акциите на БФБ, но определено човекът не е наред с нервите, а е някакакъв началник на отдел там! Преди време ми бе писал да съм стоял далече от Герги Котев и че бил луд (не, че му обърнах внимание), преди няколко часа нарече друг наш ядрен физик и професор във Виена луд, а самия той се държи доста неадекватно и става ужасно нервен когато му се зададат някой въпроси.
260
3
 
4
 
! Отговори
Дино от Сгнявено преди 13 години
Панчо - гений, титан на мисълта. Глава пълна с торни бръмбари. Видял, че хората пишат и той решил да се изкаже. В резултат - комунистическо регро - динозавър с потури и каскет, живеещ в блокови "работнически" жилища, плюе срещу "чантаджиите". От словесния му реквизит, изграден върху лексиката на доклад от пленум на ЦК на БКП, липсва само, че "носят бомбе и очила", т.е. "нездрави" и "непроизводителни" елементи. Друго щеше да е ако бяха с гумени ботуши, ***, немити зъби и сплъстена коса.
259
0
 
21
 
! Отговори
д-р Уотсън преди 13 години
Бойко, махни тоя маниак, той има дълбоки комплекси, иска да измъчва хората и да унищожава. Но не безкористно. Не му мина номера с БАН, не можа да докара "велики учени" да ни правят "науката" за огромни пари, които да им плащаме със заеми от Световна или други банки. Сега ще маха чиновници, за да назначи после на тяхно място в нови служби три пъти повече. И с много по-големи заплати. Естествено - приятелчета, роднини, жени със странни биографии ... Но не мислете, че ще назначава безвъзмездно, ц-ъ
258
0
 
6
 
! Отговори
GERB преди 13 години
Dqnka taka nqma da stane po tvoite smetki,podai si ostavkata i begai da falira6 nekakva banka
257
0
 
14
 
! Отговори
ппанцхо преди 13 години
Най искам да съм ,Бате-милиционер-ем съм простем лапам парички,ем нищо не правя,ем си делкам с крадците и дилърите,ем зимам 20 заплатки накрая,Бах ти к*опелдака съм аз ,ама неее сънувам-аз съм *** и лапкам отдругаде:социални помощи,ток ,вода -не плащам....А сега,кой е виновен за хала на тея дето плащат...Куки и ***...това е проблема...*** и те са си група: )))
256
2
 
8
 
! Отговори
панцхо преди 13 години
Чантаджии: ))каква хубава дума,още от социализъма си я имаме.Паразитиращите чи новници:п*ърдят в столовете,не плащат осигуровки,данъци,лапат по 20 заплати при пенсиониране....дотук добре,но и:крадат юнашката,вземат яко рушвети и ни струват почти всички пари от бюджета.Или те или ние...Или Калина Илиева или смърт юнашка...*** чанта джии: ))Загробихте Бай Тошо ,сега искате да ни довършите: )))МОтики за вас,чисто нови-премиерът ци го каза,но проблемът е,че вмесо да нагласи гадовете-чантаджии,нагл
255
4
 
26
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 13 години
Тоя пак пусна балоните - 9 хил. съкретини и 15 хил. новоназначени :))) *** като намалите разходите за администрацията и милиционерите тогава ще ти повярвам. До тогава по-добре тия ги пробутвай на нискообразования охранител, щото другите могат да мислят.
254
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков и той аут,та да станат 4001!
253
0
 
11
 
! Отговори
лау преди 13 години
критикувайте, критикувайте, те управляващите от нас идват.
252
2
 
28
 
! Отговори
mirko преди 13 години
И тоя ще остане в историята като некадърник и комплексар като ББ
251
3
 
20
 
! Отговори
ДАВАЙ , ДЯНКОВ..... преди 13 години
...ВЪН , ЧАНТАДЖИЙТЕ И ЧИНОВНИЦИТЕ ОТ КАНТОРИТЕ!!!!ДА СЛИЗАТ ДОЛУ ....ПРИ НАРОДА , ДА КОПАТ КАРТОФИ.....!САМО ТАКА ША СЕ ОПРАВИМЕ!МОТИКАТАААААА......МОТИКАТА, БАЦЕ........СТИГА МОЛИТВИ ...ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА КАМБАНАРИЯ НА ПОЗИТАНО!!!!!
250
1
 
36
 
! Отговори
Работник! преди 13 години
Не разбирам!!!!Дянков непрекъснато твърди, че икономиката бележи ръст, но никъде не се вижда да се разкриват работни места???? а само съкращения!!!! и безработицата расте!ли расте!!