Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам

Фидосова и Местан на нож за датата на изборите
Обновена: 13 апр 2011 14:30 | 13 апр 2011 10:13,
348
Не бил св. Димитър, най ми бил Курбан байрам
Фидосова видя скрити мотиви зад предложението на ДПС. Снимка: БТА

Управляващи и опозиция продължиха завихрилия се спор около датата на изборите 2 в 1 през есента. По време на консултациите при президента във вторник ГЕРБ официално предложиха вотът да бъде на 23 октомври, Атака и Синята коалиция се съгласиха с нея.

ДПС и НДСВ обаче настояха да гласуваме на 30 октомври, а БСП избра най-късната дата – 13 ноември.

Според зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова 23 октомври е най-подходящата дата за изборите, защото така процесът ще бъде приключен преди декември и новите кметове и общински съветници ще могат спокойно да приключат финансовата година. Фидосова е категорична, че това е най-добрата дата, за да не се създава хаос и напрежение в общините.

"Датите не печелят изборите. Те се печелят с политики", контрира я Лютви Местан от ДПС пред bTV.

"Една по-ранна дата ще затрудни избирателите, а по-късната ще затрудни институциите. Затова ние предлагаме 30 октомври. Ние се водим от интереса на избирателите. Трябва да имаме уважение и към религиозните дати. 26 октомври е Димитровден.

И приключването на кърската работа също е важно, защото това не са малко хора, а е важно да има повече избиратели. Струва ми се, че 30 октомври за първи тур и 6 ноември за втори тур са един добър компромис, обясни Местан.

Още по темата

Според Искра Фидосова обаче зад това предложение на ДПС има скрити мотиви.

"На 29 октомври е най-големият празник в Турция по случай обявяването й за република през 1923 година. На 6 ноември е Курбан байрамът. Тогава в Турция хората ще почиват 10 дни и могат да бъдат организирани да дойдат да гласуват в България за ДПС", смята Искра Фидосова.

Тези твърдения обаче ядосаха Лютви Местан, който ги определи като безумна теза. Той се вбеси на словосъчетанието "турски секции", което Фидосова употреби.

"Това са противоконституционни изказвания. Нямате право, г-жо Фидосова, да говорите така. В случая вие не сте представител на ГЕРБ, а на Атака", разфуча се Местан.

"Нямате право да говорите за турски секции, когато става въпрос за избори на Република България. Това е престъпно изказване", отсече той.

"Имам предвид секциите в Турция, които са извън дипломатическите и консулски представителства", оправда се Фидосова, която допълни, че "турските секции" били нейна неволна грешка. Това обаче не успокои зам.-председателя на ДПС.

Лютви Местан беше категоричен, че ще наклевети Фидосова пред премиера Бойко Борисов и ще настоява той да се разграничи от изявлението й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЪРБИТЕ СА ГЕНЕТИЧНА ГРЕШКА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ХОДЯТ НА МЕСТА КОЙТО НЕ СА ТЯХНИ!!
258
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази как се отърва по Коледа...ех, да му се невиди!
257
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
V Turciq na 30 oktomvri ne se pochiva . Bayrama e na 6 ti Noemvri-Sabota. Tazi samo balnuva
256
6
 
9
 
! Отговори
до Караибрахим преди 13 години
О, Караибрахиме, вече ми липсваше... Уточни ли се най-после кой си и какъв си? Че много проблеми имаш нещо с идентичноста си. Много ти пречи с нещо българската нация и история, що не вземеш най-после да се образоваш, ама истински, а не като кокошка да кълвеш оттук, оттам и да ни пробутваш тенденциозните си псевдонаучни писания?
255
4
 
8
 
! Отговори
до 290 преди 13 години
Косово е Сърбия!!! Кого лъжеш, верицата ти ислямистка?...Даже пословица имаме - "Закъсал го е като Марко на косово полье", а народните песни са цяла сага!!!
254
9
 
5
 
! Отговори
бг преди 13 години
Тая *** Искра Фидосова,как ли се разминава в парламентарните зали,и как говори на трубуната,не се ли заклещва на банката??.Егати свинята майка
253
17
 
8
 
! Отговори
bg преди 13 години
Курбан ще направиме от Искра Фидосова,че ще е мазен курбанът.Тая дебелана не е ли я страм да се показва така по медиите.
252
7
 
26
 
! Отговори
bo преди 13 години
Както се вижда, карандашите имат повече права от нас българите,...в БГ! Голям срам!Отрежете ги тез ***, наи-сетне! Тези които не живеят в БГ, никакво гласуване...това го няма никаде по света, само у нас. Комунистите ги направиха партия и те им дадоха тази власт, само да не загубят изборите от СДС , след падането на Живков. ***, продажна пасмина,...продала собствения си народ или на руснаци или турци. Трябва имената им на тези да влезе в историята, за6тото много бързо забравяме, нещо...
251
4
 
21
 
! Отговори
стоянчо преди 13 години
Местан да не се прави на интересен и много честен! вчера по БТВ каза:"ние предлагаме изборите да са в деня на Димитър" и не можа да каже св.Димитър!ей мамицата му турска,не се прекорява да каже"в деня на св.Димитър" ами в деня на Димитър!!сега пък дето Фидосова казала -"турски секции",че шял да кара и Бойко да се разраничи от нея!
250
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
баси Дебелата Леля тя сиг по тежи и от *** Майка когато е Бременна :D
249
13
 
4
 
! Отговори
фъъъс преди 13 години
Абе таяа бъчва как е търпят герберчета, тя ептен замирисена като кошче за ***.
248
0
 
15
 
! Отговори
До-289 преди 13 години
Когато се говори за траки трябва да се има предвид,че става дума за много племена,иначе е некоректно..Гърците са тези,които заграбват културата и боговете на тракийските племена..Погръчват тракийските митове..И унощожават с векове всичко,което свидетелства за тази кражба...Темата е повече от обширна..и не му е мястото на този деспут тук.Ще приключа с това,че териториите заемани от тракийските племена са големи,че те са фундамен за много култури..и,че съвсем умишлено са подценени от историците
247
1
 
23
 
! Отговори
намръщен преди 13 години
Тези, които нямат постоянен престой поне в последните 6 месеца тук - никаквиизбори. Аман от това други да ни определят съдбата.
246
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и е глупаво да твърдят Сърбите Косово е Сърбия щото Косово никога не е било Сърбия по точно Сърбите се заселват в Косово не Дарданите Дарданите са коренното население на Косово КОСОВО НЕ Е СЪРБИЯ!! за всички Заблудени Сърбоманчета а Сърбите като Етнос са просто грешка на Рикоширал Сперматозойд!
245
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не бе човек аз визирам Илирските Дардани на теритирията на Косово вмомента щото те са резултат от Трако-Илирите!!
244
1
 
0
 
! Отговори
266 преди 13 години
ти отде го разбра всъщност това? някой ти го каза ли или го прочете някъде и си ти хареса просто ?явно не разбираш арабски, щото ако разбираше. щеше да видиш по репортажите какво викаха всичи, дори и да е без звук, се вижда просто...стига да знае човек
243
4
 
12
 
! Отговори
УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ преди 13 години
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
242
2
 
4
 
! Отговори
до-281 преди 13 години
Аз лично го знам това,знам и ,че сме местен народ,че сме наследници на тракийските племена.Разселванията са били първо за изток,после е имало връщане в прародината...Това е!Българската история е фалшифицирана,и сега ще получа много - за това изказване.Истината не може вечно да остане скрита....И както казах,българите имат повече % тракийска кръв отколкото албанците...Провери в нета,има много инфо...
241
8
 
6
 
! Отговори
освободителя преди 13 години
Нема се плашите,пак че ви освободим! На 3 януари 1878 г. в Пловдив има над 15 000 турски войници и офицери. Там е и щабът на Сюлейман паша, който се е разположил на гарата. Точно когато пълководецът сяда с офицерите си да обядва на масата, из града се разнасят страшни викове. Изпратените да видят какво става адютанти докладват, че в Пловдив са нахлули хиляди руски конници. Сюлейман изоставя и обяда, и града. Какво всъщност става? По пътя към Пловдив русите освобождават десетки села. Селяните ги срещат с хляб и сол. Но и с ракия. И когато казашкият капитан Бураго получава заповед да разузнае какво става в покрайнините на Пловдив, той и сотнята му от 63 души са вече налети до козирката. Затова, без да му мисли много, капитанът връхлита в града и предизвиква въпросната паника. Така се потвърждава и още една поговорка - че на пияния и Господ му помага.....
240
15
 
8
 
! Отговори
BEYAZIT SVETKAVICATA преди 13 години
500 GODINI TURSKO PRISASTVIE--BALGARITE POD ZAKRILATA NA IMPERIQTA OCELQHA.... 100 GODINI SLED TURSKOTO PRISASTVIE VE4E SE GOVORI ZA OKON4ATELNIQ KRAY NA BALGARITE---BLAGODARENIE NA HRISTIQNSKITE IM BRATQ OT ZAPADA.... 4ESTITO NO AKO BALGARITE OTNOVO RE6AT DA GI UPRAVLQVAT TURCI TOGAVA 6TE OCELEQT O6TE 500 GODINI