ГЕРБ с пълно мнозинство в парламента

"Атака" и Сидеров станаха излишни на Бойко Борисов
Обновена: 15 апр 2011 17:09 | 14 апр 2011 23:58,
257
ГЕРБ с пълно мнозинство в парламента
Волен и Капка станаха излишни за ГЕРБ. Снимка: Булфото

Пълно мнозинство в парламента си осигури управляващата партия ГЕРБ. 6-имата отцепници от РЗС и Синята коалиция са гарантирали пред Европейската народна партия (ЕНП), че подкрепят безрезервно правителството на Бойко Борисов. Така „Атака“ и Волен Сидеров стават ненужни за властта и министър-председателя.

Във вторник народните представители Дарин Матов, Димитър Колев, Димитър Чукарски, Тодор Великов, Марио Тагарински и Венцислав Върбанов са провели среща в Брюксел с шефове на ЕНП, където членува и ГЕРБ, съобщи за Dnes.bg депутатът Димитър Чукарски.

По време на срещата с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и лидера на фракцията в Европейския парламент Джоузеф Доул те са заявили пълната си подкрепа за правителството.

В лицето на независимите депутати ГЕРБ вече има алиби пред Европейската народна партия и Брюксел, че мнозинството в парламента не зависи от “Атака”.

"Ние гарантирахме, че ГЕРБ има пълно мнозинство в българския парламент и че властта в България е стабилна и ще изкара мандата си", каза Чукарски.

Той допълни, че са декларирали пред Лопес и Доул, че по този начин ще се намали влиянието на националистическата партия „Атака“ на Волен Сидеров в управлението на страната.

Депутатите заявили, че са обещали на избирателите си да подкрепят ГЕРБ, за да се махне тройната коалиция.

В момента партията на Бойко Борисов има 117 депутатски мандата. С 6-имата отцепници от РЗС, ГЕРБ разполага със 123-ма народни представители, което е повече от половината мандати в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
6
 
4
 
! Отговори
до 230 преди 13 години
Напълно съм съгласен с теб! В момента се случват неща които трябваше да се случат още преди 15-20 години.
227
10
 
9
 
! Отговори
до 233 преди 13 години
Да прав си.Тези Гербери са готови на всичко и ще се коалират със ДПС на 100% което е направо тъжно
226
8
 
15
 
! Отговори
Джони преди 13 години
На местните и още повече на президенските изборе голяма роля ще имат ДПС. Предполагам,че ГЕРБ искат да се коалират с тях,затова Волен е излишен. Ако съм прав - ГЕРБ ще одобрят дата за изборите,угодна за ДПС.
225
0
 
25
 
! Отговори
Никой преди 13 години
Тия от РЗС са големи дупелизци. Това май са хора, които се продават за жълти стотинки. Те утре ще предадат и майка си, стига това да им носи лична изгода. Нямат място въобще в парламента такива хора, защото е гласувано за партия , а не за тези лигльовки. Но такива са законите в тази скапана държава.
224
5
 
5
 
! Отговори
бгтурчин преди 13 години
Капка президент...
223
34
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герб управляват добре и най-после в тази държава се случват положителни неща!Простия български народ, дето го залъгваха 20 и кусур години неможе и това да види и позволява да го залъгват с демагогии.Затова никога простите хора в тая скапана държава няма да са добре, защото чакат все някой да дойде да ги оправи (отзад)!
222
4
 
6
 
! Отговори
до 228 преди 13 години
Да, когато спечелят и следващите избори - от кеф!
221
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще дойде ден и Герб да се нацепят
220
2
 
12
 
! Отговори
Кирил преди 13 години
Я, че тя Капка е една глава над джуджето! :D :D :D
219
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сега ще се коалират със доган.това е сигурно.
218
1
 
9
 
! Отговори
2 преди 13 години
Венцислав Върбанов не беше ли от Синята коалиция!?
217
1
 
31
 
! Отговори
До Светлана преди 13 години
Права си, депутатите не трябва да слугуват на партиите, а на избирателите си. В този случай обаче става въпрос за прехвърляне от губеща в печеливша (все още) партия, с цел лично облагодетелстване. Тези същите, преди РЗС са били в друга партия и единствената цел на маневрите им е личната изгода.
216
15
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ за нещастие имат пълно мнозинство в парламента, но за щастие вече са малцинство сред народа!
215
2
 
8
 
! Отговори
an преди 13 години
NIKOI DA NE SI PRAVI ILUZII 4E TEZI KOITO SA SE PRISAEDINI LI KAM GROB, SA SE PRISAEDINILI OT DOBRI 4UVSTVA. PROSTO KADETO E GOLEMOTO PAR4E OT BANICATA, TAM E NAI DOBRE. UTRE KOGATO GROBARITE PADNAT OT VLAST, 6TE SE PRISLAM4AT KAM NQKOI DRUGI. INTERESA KLATI FESA. STARA POGOVORKA.
214
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само да коригирам статията - петима са отцепниците от РЗС, а Венци Върбанов се отцепи от Синята коалиция. Не че има някакво значение, но да сме коректни : )
213
2
 
21
 
! Отговори
и сега преди 13 години
кво ? ще се развеждат с Атака, щото им пречи на имижда ли?да им е честито - всичко е пари, приятелю
212
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Светле, ами сега какво, като се присъединят към Герб със сигурност трябва да са готови да умрат за новия си лидер. Остави другото, ами ако се осмелят да му пишат петица за свършеното май наистина може да отнесат някоя подсечка, като на земеделския министър в Япония(той тогава се отърва само с едно скъсано копче).
211
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** се събраха,време е народа да ги изхвърли на бунището
210
14
 
14
 
! Отговори
Светлана преди 13 години
Ей писачи що се правите на умрели лисици - я си кажете вие какви сте предатели - дали винаги сте били честни и почтенни.Защото е най лесно да уплюеш някой а себе си не поглеждаш.Отцепниците от РЗС - ами да умират за лидера си така ли - това ли беше Яне Янев преди 2 години ?Щом и от ДПС започнаха да се отцепват - там няма идеи - има етнос.Не трябва да умираш за партията си ако виждаш че идеите и се промят и се обръщат срещу избирателите и само в полза на една шайка хора.Браво на отцепниците.
209
4
 
33
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Тези совалки от партия в партия трябва да ги забранят със закон.