ГЕРБ с пълно мнозинство в парламента

"Атака" и Сидеров станаха излишни на Бойко Борисов
Обновена: 15 апр 2011 17:09 | 14 апр 2011 23:58,
257
ГЕРБ с пълно мнозинство в парламента
Волен и Капка станаха излишни за ГЕРБ. Снимка: Булфото

Пълно мнозинство в парламента си осигури управляващата партия ГЕРБ. 6-имата отцепници от РЗС и Синята коалиция са гарантирали пред Европейската народна партия (ЕНП), че подкрепят безрезервно правителството на Бойко Борисов. Така „Атака“ и Волен Сидеров стават ненужни за властта и министър-председателя.

Във вторник народните представители Дарин Матов, Димитър Колев, Димитър Чукарски, Тодор Великов, Марио Тагарински и Венцислав Върбанов са провели среща в Брюксел с шефове на ЕНП, където членува и ГЕРБ, съобщи за Dnes.bg депутатът Димитър Чукарски.

По време на срещата с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и лидера на фракцията в Европейския парламент Джоузеф Доул те са заявили пълната си подкрепа за правителството.

В лицето на независимите депутати ГЕРБ вече има алиби пред Европейската народна партия и Брюксел, че мнозинството в парламента не зависи от “Атака”.

"Ние гарантирахме, че ГЕРБ има пълно мнозинство в българския парламент и че властта в България е стабилна и ще изкара мандата си", каза Чукарски.

Той допълни, че са декларирали пред Лопес и Доул, че по този начин ще се намали влиянието на националистическата партия „Атака“ на Волен Сидеров в управлението на страната.

Депутатите заявили, че са обещали на избирателите си да подкрепят ГЕРБ, за да се махне тройната коалиция.

В момента партията на Бойко Борисов има 117 депутатски мандата. С 6-имата отцепници от РЗС, ГЕРБ разполага със 123-ма народни представители, което е повече от половината мандати в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
12
 
18
 
! Отговори
Електрическия преди 13 години
Атака са създадени и финансово поддържани от ДПС.
207
13
 
28
 
! Отговори
Грънч преди 13 години
Това мнозинство няма да свърши никаква работа на ГЕРБ. Като оставим настрана моралните качества на Тагарински и сие - всъщност те точно кореспондират с морала на ГЕРБ. Надявам се наесен на изборите подкрепата за Борисов главоломно да се срине и тогава ще трябва нова формула за правителство. Последният гвоздей в ковчега на ГЕРБ е решението за продължаващо още три години замразяване на заплатите. Така нашето възнаграждение не е мръднало от 6 години. При галопиращата инфлация?!?!?!
206
9
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
до 209Ако бяхя се присъединили към БСП - тогава щяхя дя са психично болни...
205
9
 
20
 
! Отговори
Грънч преди 13 години
Това мнозинство няма да свърши никаква работа на ГЕРБ. Като оставим настрана моралните качества на Тагарински и сие - всъщност те точно кореспондират с морала на ГЕРБ. Надявам се наесен на изборите подкрепата за Борисов грлаволомно да се срине и тогава ще трябва нова формула за правителство. Последният гвоздей в ковчега на ГЕРБ е решението за продължаващо още три години замразяване на заплатите. Така нашето възнаграждение не е мръднало от 6 години. При галопиращата инфлация?!?!?!
204
6
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Годеницата на Янка щяла да гласува за ГЕРБ...
203
4
 
31
 
! Отговори
нЕук преди 13 години
Някога по време на "турското робство",агите са убивали първо предателите,с мотивът:Той своите предава,та нас чуждите ли няма да предаде!Господ бави, но не забравя!Ако не те самите/предателите/,то рано или късно някой около тях плаща за стореното предателство.
202
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Слав богу, поне психично болните няма вече да имат думата!
201
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герб са против политическото номадство(когато не им изнася).
200
0
 
14
 
! Отговори
do 128 преди 13 години
Хахаха, коментар 128, оплюва много справедливо Марио Тагарински и Венцислав Върбанов. И има вече 40 плюса и един минус. Явно Марио или Венци също четат коментарите :D
199
3
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Грях ли е,че съм гей?
198
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вижда се, че съвести се купуват, та камо ли едни избори ГЕРБ да не се купи!!О..... каква съвест може да има Тагарински с трите хотела, с пари от низ предателства-от една партия в друга.То и да си подържа килограмите требе по пет пържоли на ден!!??????
197
2
 
13
 
! Отговори
гларус преди 13 години
Капка е много готино гадже
196
0
 
5
 
! Отговори
орехчето преди 13 години
Сигурно са дебелаци.
195
29
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Стремежът на *** да изцапат ГЕРБ и АТАКА със своята червена токсична кал останаха напразни... - всички прозряха истината...
194
9
 
8
 
! Отговори
s преди 13 години
za nas Volen e Levski,oswen gerb,drygo wsi4ko e boklyk dokazan.
193
9
 
12
 
! Отговори
Ром ционист преди 13 години
волен сидров в атакаааааа
192
4
 
9
 
! Отговори
Ташана Ибрахим преди 13 години
Браво на Болен Атакаджията.
191
4
 
5
 
! Отговори
Статик преди 13 години
Холната ви секция струва:до 600 лв. +над 601 лв. -
190
26
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
България никога няма да забрави приноса на партия "Атака" за отстраняването на тройната коалиция и по-специално ***. Без никакви постове и облаги, в труден момент Волен даде подкрепата си на правителството, което положи основите на ново начало, на нов ред, където се спазват правилата. Благодарим ти господин Сидеров, ти си истински патриот и родолюбец, за разлика от *** Костов, който без материални и властови облаги не прави нищо...
189
4
 
33
 
! Отговори
Марти преди 13 години
Хахаха,подрепа от тая шайка ренегати ли?Глупости на търкалета..Та вижте само Венцислав Върбанов и Марио Тагарински,сменили всички партии които са на власт,само и само да са депутати...Утре Доган ще им плати повече от ГЕРБ и Борисов е история...Май наесен изборите ще са не 3,а 4 в 1...