Младите трябва да уважават историята, съветва Фидосова

Човек бунтар бил изрисувал паметника на Съветската армия
Обновена: 21 юни 2011 10:14 | 21 юни 2011 10:14,
154
Младите трябва да уважават историята, съветва Фидосова
Снимка: БТА

Не трябва да подстрекаваме младите хора, а да ги възпитаваме в уважение към историята.

Така Искра Фидосова от ГЕРБ коментира скандала с паметника на Съветската армия, който в края на миналата седмица осъмна изрисуван с комиксови герои, а тази нощ беше почистен от общината.

„Не знам дали е художник-артист, но е човек бунтар по своята същност, който иска да изрази различно отношение. Но аз смятам, че всички ние трябва да възпитаваме в бъдещите поколения, в нашите деца уважение към нашата история, уважение към това, което е направено.

Защото един паметник е направен, за да се отдаде дължимото, значимото в памет на тези, които са дали живота си, в случая войниците от Съветската армия“, коментира Фидосова пред Нова телевизия.

Не трябва да се преекспонира това като тема, защото подстрекаваме младите хора да вървят с графити и да рисуват по стените и къщите, каза тя.

По думите й тук не ставало въпрос за политика, а за уважение към паметниците и историята.

Още по темата

Според Фидосова вторият вот на недоверие към правителството на премиера Борисов е показал, че ГЕРБ няма алтернатива на управление.

Това беше един зле подготвен и зле режисиран вот на недоверие, смята депутатката от ГЕРБ.

„Не трябва парламентът да се превръща в цирк", категорично заяви Фидосова.

По време на вота чухме „едни розови мечти", особено в изказването на бившия премиер Станишев. Ако не инвестираме в момента в пътища, няма да се развива икономиката, а по този начин не бихме могли да увеличим пенсиите и заплатите.

Трябва да имаме стабилност по отношение на инвестициите, категорична е тя.

„Ако ние гарантираме такава стабилност, тогава ще дойдат и чуждестранните инвеститори, но те все още се страхуват от т.нар. лоши практики у нас“, смята Искра Фидосова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фидоската първо да се научи да уважава гладуващите хора като спре да прилича на охранена свинчуга, а после да дава акъл на младите.
92
5
 
8
 
! Отговори
до Мунчо преди 13 години
Силен коментар,но неточен.Тази,които са изрисували паметника не са вандали на няколко питиета,а осъзнати млади хора,чийто мнение искат да бъде чуто
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
dano i ti da ide6 po barzo v istoriqta , 4e da uvajavame i teb !!!
90
2
 
5
 
! Отговори
до 95 преди 13 години
Много си прав за младите, но те са такива каквито са създадени от такива като мен и теб, и всички нас. Направихме ги копия на нашата простащина, егоизъм, простотия и цинизъм. Научихме ги да нямат идеали и ценности, като самите нас. Сега ги плюем - нас самите ли, че сме злобни, мързеливи и простаци. А може би имат други идеали и ценности, не знам. Но сигурно е много лесно да ги плюем и да се скрием от собствения си провал. И тук говорим за историята ни, а не за гузната ни съвест и некъдърност.
89
0
 
6
 
! Отговори
monster преди 13 години
Фидос Неското чудовище
88
2
 
12
 
! Отговори
Чичо преди 13 години
Паметник на Съветската армия има и във Виена, на още по-централно място, блестящ от чистота, осветен, и с денонощна охрана!Искам само да питам младите историци, какво дава повод на Съветския съюз да нахлуе в България?И пак тях да питам: какво изпитват, когато чуят как напр. в БЮРМакедония се трошат и поругават и унищожават българските войнишки паметници? btw, знаят ли случайно по какъв повод български войски са присъствали там?Мерси за вниманието!
87
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе щом турското рабствао се оказа благотворно и предпочитано, гледайте тогава на воля сега турски сериали и чакайте присъединяването към държавата майка! Аз моето си го взех от живота, на вас младежи ви пожелавам успешна реализация в Диарбекир!
86
6
 
9
 
! Отговори
Михаил преди 13 години
Паметник на съветската армия има и в Берлин. Но вандали няма.
85
2
 
8
 
! Отговори
Г-жо Фидосова, браво преди 13 години
Ви казвам затова,че засрамихте много на брой нафукани красавици,които си ходят неомъжени,защото не успяват да си намерят"мъж от класа",а за по-невзрачен не се дават! Вие се омъжихте за истински красавец,при това по-млад от Вас и доказахте,че като жена се сте оценена по-високо от разните му там кандидат-"миски".Така запушихте устата на онези които се подиграват на външния Ви вид.Но за друго Ви възразявам:Не мислите ли,че онзи,който беше оцветил паметника,уважава по-други аспекти от бълг.история?
84
9
 
11
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Добре, паметникът на Съветската армия пречи на младите хора и те му разгонват фамилията, защото не приемат съветската окупация. Пак същите млади и образовани хора изтърбушват новия автобус Мерцедес-Бенц, защото...? Пак те като видят нова, красива, току-що боядисана фасада, бунтарската им ръчица нервно бърка в ученическата чанта за спрея. Пак тези пиленца, по тъмна доба, засилили родолюбивото си чувство с водка и бира,смазват новата детска площадка и разбиват празните бутилки в пясъчника...
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
" Не трябва да подстрекаваме младите хора, а да ги възпитаваме в уважение към историята. "- изгрухтя свинята майка от *** и си зарови зурлата в калта!!!
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 79- НО И ТИ МИ ИЗГЛЕЖДАШ КУХА ЛЕЙКА,ОБСЪЖДАМЕ ЕДИН ВЪПРОС, НО ТЕБ ТЕ ВЪЛНУВА ДРУГО...
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По-голяма от Съветския съюз! *** клати.. прави земен трус! ! ! БРАДАТА, КОСМАТА, ГОДЗИЛА, МАМУТ ! ! !
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не трябва да подстрекаваме младите хора, а да ги възпитаваме в уважение към историята. ЕГА ГО , А БЕ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ИЗРИСУВА СЛОНА В ЗООПАРКА КАТО ИСКРА ФИДОСОВА , БРЕ.САМО ДА НЕ СЕ ОБИДИ ЖИВОТНОТО ..................
79
1
 
6
 
! Отговори
до:80 преди 13 години
80-На това му се казва езуитско изказване....Ашколсун!Погледнете само развитието на западният свят по времето когато сме били под иго!... В тотален застой е била България 500 години.Идеологията ни разсипа....а турско иго промени манталитета ни.И двете са злини, изсипали се върху народът ни!
78
2
 
6
 
! Отговори
Никой преди 13 години
Жалкото е, че и тази карикатура от политическия елит ще остане част от историята. Кой ще набие в главите им, че това е паметник на окупационна армия, а не на загиналите войници. Самият паметник е част от отвратителната агитация на режим избил много от достойните българи. Паметник на армия окупатор, символ на комунизма избил не по-малко хора от нацизма. Ако това е елита ни, господ да пази България. Нека да уважаваме историята, но да уважаваме и себе си. Но кой да ни пази от нашите политици...
77
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЗ бУНтАР НЕ МОЖА ЛИ ДА БОЯДИШЕ ПАРЛАМЕНТА,ЦВЕТОВЕТЕ СА ПОДХОДЯЩИ -ЧЕРВЕНО,СИНЬО, ЖЪЛТО...АБЕ ,МОЖЕ ЛИ ДА СМЕ ТАКИВА ***,ВЪВ ФРАНЦИЯ ДНЕС ОТКРИВАТ ПАМЕТНИК НА РУСКИЯ ВОЙНИК, А НИЕ БОЯДИСВАМЕ,ЗАЩОТО НЯКАКЪВ СИ ТАМ ШИЗОФРЕНИК Е РЕШИЛ,ЧЕ Е БУНТАР И ЗАЩОТО МУ МИРИШЕ НА КОМУНИЗЪМ....БЛА,БЛА,БЛА...
76
0
 
10
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
А Фидосова да намали храната че ......
75
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В бъдещата ни история, най-срамното петно ще е некомпетентното управление на ГЕРБ !
74
5
 
7
 
! Отговори
добре де преди 13 години
Тя историята ни е добре да ни учи, стига да се интерпретират историческите факти и събития обективно и непреднамерено. В този ред на мисли, май наистина е по-добре да се издигнат и паметници на султаните Баязид и Сюлейман Великолепни, може и на други разни паши, като Мидхат например, а също и на незнайния турски воин, защото след турското владичество за десетина години България се оказва най-бързо развиващата се държава в Европа,най-развита на Балканите, народът български, в условия на демографски взрив е с интелектуален елит сравним с европейския. Сред съветското и комунистическо владичество България е това което е днес- демографски колапс,отчаян и обезверен народ, елит от доносници и агенти на ДС, и обща разруха... Така че, историята, обективно преценена , ни говори, че турското владичество е изиграло в сравнение със съветско-комунистическото иго значително по-положителна роля...