Уорлик: Сигурни сте за Шенген, въпросът е кога!

"Има проблем със съдебната система, но има и воля за борба с корупцията"
20 сеп 2011 10:26,
97
Уорлик: Сигурни сте за Шенген, въпросът е кога!
Снимка: архив, БТА

Въпросът не е дали България ще се присъедини към Шенген, а кога. Това заяви американският посланик Джеймс Уорлик пред БНТ.

България е изпълнила всички технически критерии и решението ще бъде взето в Брюксел, въпросът е кога, посочи той. 

Има проблем със съдебната система на България, но има и воля за борба с корупцията, смята посланикът.

„Има изключително много добри съдии и качествени хора в България, които са се ангажирали да вземат правилните решения, да вършат правилните неща“, коментира Уорлик.

"Моите критики не трябва да бъдат виждани като остри критики, които да уронват престижа, но фактът е, че има проблеми със съдебната система в България. Това не е извод, до който аз съм достигнал, а това е всеобщоприет извод", обясни посланикът.

Още по темата

"Липсва доверие в системата, а трябва да има такова. И мисля, че въпросът не е дали системата трябва да бъде реформирана, а как. Както и сред гражданите трябва да има нагласата, че им е омръзнало да толерират такива неща и да кажат явно, че искат промени", посочи Уорлик.

В Съединените щати е същото – също има периодични случаи на корупция, но отново опира до това всички – и гражданите, и системата да отвоюват своята държава и трябва гражданите да направят така, че да се случат правилните процеси в това отношение, разясни американският дипломат.

"Очаквам с нетърпение да видя какво ще се случи на предстоящите избори. Даже ми предстои да се срещна с най-изявените кандидатпрезидентски двойки", каза още Джеймс Уорлик. 

По думите му не само правителство трябва да ограничи купуването на гласове, а това зависи и от гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
3
 
! Отговори
пфф преди 12 години
Тоя па , тоя па ! Къде се бърка дето не му е работа? Да си гледа там хамериканските работи и да не се обажда по европейски въпроси.
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В българия всичко е менте.Народ-ментеПолитици-ментеБизнесмиени-миентиеМедии-ментеХрана и алкохол-ментеАбе ЕДНО ГОЛЯМО МИЕНТИЕ
71
3
 
3
 
! Отговори
Шенген преди 12 години
Прав е Уорлик ще ви приемем ама друг път !
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 70 ха сега деГърците нямат намерение да излязат от ЕС. Обсъждат вариант да излязат от еврозоната. Това са две различни неща. А "излезнат" е дума, която точно *** употребява.
69
2
 
4
 
! Отговори
Интелектуалец преди 12 години
Кандидат-вицето Марга Попова не беше ли от най-успешните министри, а Цецо - от най-необходимите на Бате, защо заради престъпността и корупцията ни атакуват за Шенген, а
68
2
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
Купуването на изборни гласове е несъвместимо с членството в Европейския съюз, каза в понеделник говорителката на Европейската комисия.Нали у нас това е практика?! Холандия ни казва, че има корупция, Германия, че сме опасни за ЕС, Уорлик казва, че някога, но не сега, е, добре, де Цецо не разбра ли, че трябва да си реши проблема в своя двор преди да коментира, каквото и да било.
67
3
 
2
 
! Отговори
ха сега де преди 12 години
Гърците се чудят как да излезнат от ЕС ,а *** се чуди как да влезне в Шенген.Какъв е този *** съюз?
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов обяви намерението на холандското правителство да наложи вето на влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство за вътрешнополитически проблем на Холандия. И всички отново дружно коментираме този мъдър политически ход.Е, добре. Дотук с Цветанов. Противно ми е дори да си припомням дивотиите, сътворени от този човек в последните години. Глупавите изказвания. Насърчаването на полицейското насилие. Историята с горнооряховските лекари. Дребните шмекерии, с които прикриваше също така дребните си финансови далавери. Противно ми е.Няма значение дали този човек в момента плете интриги или просто играе срещу собствената си партия от глупост. Или, по-скоро, не това е най-важното, колкото и опасен да е един овластен ***.По-важното е да разберем как се получи така. Защо сляпото не само гледа, но ни сочи накъде да ходим? И ни ръга с ръжена, ако се отклоняваме. Защо нямото не само говори, но ни поучава? Защо глухото ни подслушва? Масово. Всички.Защо? Защото се е оказал идеалния слуга за един безскрупулен политически шаман, който върти на пръста си настоящето и бъдещето ни? Защото решихме, че е време да накажем бандитизма на политиците, като поверим политиката на бандитите?
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прекалено често ни занимават с мнението на този човек! Стига сме се подлагали!
64
3
 
8
 
! Отговори
ха сега де преди 12 години
Какво общо има пък Уорлик с ЕС.Кой командва в този ЕС ?
63
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То такава нация американска няма там са сбирщина от всякакви *** и националности какъв е тоя посланик менте.
62
8
 
3
 
! Отговори
До 64 преди 12 години
А бе,че имаме корупция - имаме си ама да не би в щатите да е по малка.Айде стига само сме се плюли.
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В случая е прав не направим ли нещо да изметем корупцията няма накъде пародия сме на държава ама сме си виновни ние народа не някой друг.
60
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Уорлик: Сигурни сте за Шенген, въпросът е кога!"Някога но не сега.Всеки *** се упражнява на наш гръб.
59
4
 
7
 
! Отговори
тежко за Бг преди 12 години
Уорлик каква мазна узмивка има , малеее дяволът слязъл на земята.Явно прави салто мортале на правителството , има уговорка.Пак е сключена някоя сделка "на тъмно".Сащ изискват,герб се съгласява,само за да ги подкрепат.После някоя "зараза" ще пламе и тя ще дойде от американците.
58
4
 
7
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
Берлин има ясно становище: България още не е зряла за Шенген. За евентуален прием може да става дума, само когато страната покаже конкретни резултати - заяви германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих. Германия не беше ли от феновете на Бате?! Ако са доволни толкова от Цецо и него защо и те не ни искат
57
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпросът не е дали България ще се присъедини към Шенген, а кога. Това заяви американският посланик Джеймс Уорлик пред БНТ.To това и баба го знае. От предпоследното присъединяване Шенген е вписан в присъединителните договори - няма OPTING OUT. *** - да си ходи
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей ***, доносник, отивай си в скапаната банкрутирала държава, която потопи целия останал свят с гадостите си.......
55
5
 
13
 
! Отговори
Интелектуалец преди 12 години
Нещо не ми е ясно?! Според Цецо България е покрила всички изисквания за Шенген, според Цецка е възможно частично да ни приемат, а според Холандия в страната има корупция. За една и съща държава ли става въпрос?!
54
4
 
8
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
Татко ще ми купи колело, ама друг път.............Презокеанския "валия" на нашата страна с пълно право си заслужи прякора "на всяко гърне мерудия". По чисто вътрешни, ама НАШИ вътрешни въпроси, той се изказва менторски, стъпил върху ЕДИН ШИРОК ГРЪБ ;) и дори си позволява да наставлява...Но по тоз въпрос, Ваше такованка, хич не мож`те се изказа... На ЕС не му пука, какво си казал ти, или твоите US! еле па по нашия въпрос ;)МрънкЯш нещо по въпроса, за да излезеш от положение