Уорлик: Сигурни сте за Шенген, въпросът е кога!

"Има проблем със съдебната система, но има и воля за борба с корупцията"
20 сеп 2011 10:26,
97
Уорлик: Сигурни сте за Шенген, въпросът е кога!
Снимка: архив, БТА

Въпросът не е дали България ще се присъедини към Шенген, а кога. Това заяви американският посланик Джеймс Уорлик пред БНТ.

България е изпълнила всички технически критерии и решението ще бъде взето в Брюксел, въпросът е кога, посочи той. 

Има проблем със съдебната система на България, но има и воля за борба с корупцията, смята посланикът.

„Има изключително много добри съдии и качествени хора в България, които са се ангажирали да вземат правилните решения, да вършат правилните неща“, коментира Уорлик.

"Моите критики не трябва да бъдат виждани като остри критики, които да уронват престижа, но фактът е, че има проблеми със съдебната система в България. Това не е извод, до който аз съм достигнал, а това е всеобщоприет извод", обясни посланикът.

Още по темата

"Липсва доверие в системата, а трябва да има такова. И мисля, че въпросът не е дали системата трябва да бъде реформирана, а как. Както и сред гражданите трябва да има нагласата, че им е омръзнало да толерират такива неща и да кажат явно, че искат промени", посочи Уорлик.

В Съединените щати е същото – също има периодични случаи на корупция, но отново опира до това всички – и гражданите, и системата да отвоюват своята държава и трябва гражданите да направят така, че да се случат правилните процеси в това отношение, разясни американският дипломат.

"Очаквам с нетърпение да видя какво ще се случи на предстоящите избори. Даже ми предстои да се срещна с най-изявените кандидатпрезидентски двойки", каза още Джеймс Уорлик. 

По думите му не само правителство трябва да ограничи купуването на гласове, а това зависи и от гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
11
 
! Отговори
дон преди 12 години
Гспдин Ууорлик,тва да не е да пудриш носа с бял прах и да ходиш по курвенца?Я марш у Хамериката и ни избави от гнусната си физиономия.От наркомани съвети не приемаме
52
5
 
12
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
Помните ли онзи филм - Татко ще ми купи колело, ама друг път
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уродлик гледай си собствената държава плюнко нещастна.
50
5
 
9
 
! Отговори
Чудя се преди 12 години
Този с какво го държат?Якичък ще е компроматът...
49
5
 
6
 
! Отговори
*** преди 12 години
ТОВА ЩЕ СТАНЕ КОГАТО УОРЛИК СЕ ВЪРНЕ В САЩ И КОГАТО ГЕРБ ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ!
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има право да се обажда за Шенген само, ако влизането ни там означава безвизов режим за САЩ. Такъв няма и няма да има след влизането ни, така че да не се бърка в отношенията между други.
47
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази плюнка помпа егото на безмозъчните тикви с празни приказки.Само гламавият може да му вярва.
46
4
 
12
 
! Отговори
Анаксунамун преди 12 години
този пък плюнчо какво общо има със Шенген? И докога ще го търпим да е на всяка манджа мерудия?
45
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя път е много разумен умерен и прав, доволен съм
44
2
 
14
 
! Отговори
попа преди 12 години
Слава богу българският редови избирател поогладня, ъъъ грешка - поумня, искам да кажа, и вече не се връзва на обещания и мили думи на Герб и други нови партии-еднодневки. Колкото и да го лъжат за Шенген, за "повишаването" на стандарта на живот, изведнъж излиза някой и българинът изтрезнява, след като се огледа и се види че все още си е в блатото и джапа, докато същите тия властоимащи пърпорят с Ескалейди, и Ескласи. За негова сметка. Пък цените на сиренето, хляба и лютеницата нека растат.
43
2
 
17
 
! Отговори
Nikol преди 12 години
Ей не му стигна половин година на Бойко да измаже онази барака на границата! Нали само тя ни беше останала за да ни приемат в Шенген?
42
4
 
28
 
! Отговори
VoB преди 12 години
"Има проблем със съдебната система на България, но има и воля за борба с корупцията" - Много избирателно критикувате г-н Уорлик. В последния доклад на ЕК за напредъка на Б-я ясно се казва че корупцията е един от нерешените проблеми на Правителството а и всеки Българин знае, че въпреки колосалния бюджет на МВР реални резултати липсват. С това си изказване Посланикът на практика се включва в предизборната кампания на ГЕРБ. Това е не само намеса в вътрешните работи на страната ни, но и поредния автогол на Упраляващите, защото Българина много мрази някой да се бърка в семейните му работи без да е канен.
41
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КРАИНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТ ПРЕД САЩ ПОСОЛСТВОТО В СОФИЯ С ИСКАНЕТО ЗА НЕЗАБАВНОТО ЕКСТРАДИРАНЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ ШПИОНИ УОРЛИК КОИТО ВРЕДИ НА БЪЛГАРИЯ И НЕНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ.А БОКО НА ИНАТ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА .
40
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Уорлик: Сигурни сте за Шенген, въпросът е кога!"Ми когато падне ГЕРБ от власт!
39
6
 
33
 
! Отговори
WTF????????? преди 12 години
Уорлик в качеството си на какъв обещава? Откога влизането в Шенген зависи от маловажните американските посланници???
38
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ НА САЩ И ИЗРАЕЛ В ЕВРОПА.ЗАБРАНАСТИГА СА НИ КОМАНДВАЛИ-ОГРАБВАЛИ-ЛЪГАЛИ И ДРОГИРАЛИ С НЕВЕРОЯТНИТЕ ИМ ЛЪЖИ И ИЗМИСЛИЦИ.
37
5
 
31
 
! Отговори
Йордан преди 12 години
Тоя за пореден път се изказа неподготвен. Прозвуча "Ще ти върна парите - ама не знам кога"Явно за да не пречи в щатите са го пратили тук.
36
5
 
27
 
! Отговори
kk преди 12 години
Г-н Уорлик,наслушахме се на приказки.Да,ако не се разпадне ЕС България ще влезе в Шенген!Но на този етап влизането ни в Шенген е самоубийство!Така,че напъните на БОКО ТИКВАТА и ЦЕЦО СПЕЦИАЛИСТА са си чиста проба предателство,да не говорим за постиженията им в борбата с престъпността и корупцията!А Вие продължавайте да си лобирате за шистовия газ,и не се отклонявайте от поставените Ви задачи!Вече се питам дали не е по-добре за България да ни обявите за щат на САЩ,за да се свърши теглото на народа
35
7
 
32
 
! Отговори
Смешник преди 12 години
На нас не ни трябва Шенген, и визите за Щатите не ни пречат, бе Уорлик. Ама ни писна да се правите на голяма работа с приятелчета от Западна Европа. Не ни искате в Щатите и Зап. Европа - ОК ! Нашите мутри, крадци и убийци ще намерят начин да дойдат. Губите умните и кадърни БЕЛИ хора. Проститутките, *** и другата *** вече е в Европа, скоро ще плъзнат и в Щатите.
34
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ И ТИКВАТА БОКО ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКИТЕ.НЯМА ТАКЪВ СЛУ4АИ В СВЕТА КЪДЕТО ПОСЛАНИК ДА ДАВА АКЪЛ И ДА СЕ ИЗКАЗВА ЕЖЕДНЕВНО И ДА СЕ МЕШИ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И СУВЕРЕНИТЕТ НА ЕДНА ДЪРЖАВА ОСВЕН В БЪЛГАРИЯ.ДОЛУ ПРЕДАТЕЛИТЕ И СЛУГИ НА САШ ГЕРБ.ДОЛУ И ШУТ НА УОРЛИК.